Zmeny v sociálnej oblasti

Schválená zmena rozpočtu TSK počíta aj s navýšením finančných prostriedkov na platy zamestnancov v sociálnych zariadeniach.

Zvýšenie prostriedkov na platy zamestnancov v sociálnych zariadeniach súvisiací s valorizáciou o 200-tisíc eur. Zvýšenie kapitálových výdavkov o takmer 270-tis. na vybudovanie autistického centra a menšie rekonštrukcie v zriadeniach CSS - Partizánske, CSS-SSLOVEN v Slavnici a CSS-Jesienka v Myjave.

Nové VZN č.19/2015, ktorým sa mení VZN č. 4/2014 o spôsobe určenia úhrady, výške úhrady a spôsobe platenia úhrady za poskytované sociálne služby v zariadeniach soc. služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, bližšie upravilo podmienky pri poskytovaní sociálnej služby, ktoré by mali viesť k zvýšeniu kvality poskytovaných služieb.

Snahou TSK je čo najviac skvalitniť poskytované sociálne služby, avšak musia byť dostupné pre všetkých, ktorí sú na ne odkázaní. V prípade zníženia nákladov jednotlivých zariadení je potrebné prihliadať aj na možnosť nakladania s finančnými prostriedkami, či už prijímateľov sociálnej služby alebo samotného TSK. Budova zariadenia CSS-JAVORNÍK je majetkom obce Papradno. Z uvedeného dôvodu poslanci KZ TSK rozhodli o zrušení zariadenia sociálnych služieb CSS - Javorník. Vďaka dohode s obcou Papradno, súčasným prijímateľom sociálnej služby, budú kontinuálne poskytované sociálne služby obcou, ktorá svoj zámer vyjadrila na pracovnom rokovaní na úrade TSK. Zariadenie sociálnych služieb v Papradne zmení iba zriaďovateľa, klienti to však nepocítia.

Krajskí poslanci schválili Dodatok k zriaďovateľskej listine Centra sociálnych služieb - KOLONKA v Púchove, ktorým sa rozširuje druh poskytovanej služby o špecializované zariadenie.

Vaše umenie bude hýbať Tatrami. Zapojte sa do súťaže ZSSK

V hre je preukaz MAXI KLASIK a prestíž!

Dizajn exteriéru nových jednotiek môžu navrhnúť samotní cestujúci (vizualizácia).

Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci

Využívate veľkonočné voľné dni na cestovanie? Tieto destinácie sú práve v kurze.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch