Sobota, 28. november, 2020 | Meniny má HenrietaKrížovkyKrížovky

Zmeny v sociálnej oblasti

Schválená zmena rozpočtu TSK počíta aj s navýšením finančných prostriedkov na platy zamestnancov v sociálnych zariadeniach.

Zvýšenie prostriedkov na platy zamestnancov v sociálnych zariadeniach súvisiací s valorizáciou o 200-tisíc eur. Zvýšenie kapitálových výdavkov o takmer 270-tis. na vybudovanie autistického centra a menšie rekonštrukcie v zriadeniach CSS - Partizánske, CSS-SSLOVEN v Slavnici a CSS-Jesienka v Myjave.

Nové VZN č.19/2015, ktorým sa mení VZN č. 4/2014 o spôsobe určenia úhrady, výške úhrady a spôsobe platenia úhrady za poskytované sociálne služby v zariadeniach soc. služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, bližšie upravilo podmienky pri poskytovaní sociálnej služby, ktoré by mali viesť k zvýšeniu kvality poskytovaných služieb.

Snahou TSK je čo najviac skvalitniť poskytované sociálne služby, avšak musia byť dostupné pre všetkých, ktorí sú na ne odkázaní. V prípade zníženia nákladov jednotlivých zariadení je potrebné prihliadať aj na možnosť nakladania s finančnými prostriedkami, či už prijímateľov sociálnej služby alebo samotného TSK. Budova zariadenia CSS-JAVORNÍK je majetkom obce Papradno. Z uvedeného dôvodu poslanci KZ TSK rozhodli o zrušení zariadenia sociálnych služieb CSS - Javorník. Vďaka dohode s obcou Papradno, súčasným prijímateľom sociálnej služby, budú kontinuálne poskytované sociálne služby obcou, ktorá svoj zámer vyjadrila na pracovnom rokovaní na úrade TSK. Zariadenie sociálnych služieb v Papradne zmení iba zriaďovateľa, klienti to však nepocítia.

Krajskí poslanci schválili Dodatok k zriaďovateľskej listine Centra sociálnych služieb - KOLONKA v Púchove, ktorým sa rozširuje druh poskytovanej služby o špecializované zariadenie.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu

Trvanlivé potraviny a drogériu ľuďom v núdzi môžete darovať v predajniach alebo cez Tesco Online nákupy do 3. decembra.

Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?

Niektorí prišli o odmeny, iným sa znížil plat.

METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde

Bývanie v novom centre hlavného mesta prezentujúce mestský životný štýl.