Piatok, 30. október, 2020 | Meniny má Simon, SimonaKrížovkyKrížovky

Slovenské peniaze pomáhajú v Nepále aj 2 mesiace po zemetrasení

Zemetrasenie v Nepále z 25. apríla 2015 spôsobilo minimálne 8-tisíc úmrtí. Zničených bolo viac ako pol milióna domov.

Zemetrasenie v Nepále z 25. apríla 2015 spôsobilo minimálne 8-tisíc úmrtí. Zničených bolo viac ako pol milióna domov.

Najaktuálnejšie odhady miestnej vlády hovoria o obnove za viac ako 6,6 miliardy dolárov. V Nepále pomáha aj deväť slovenských neziskoviek združených v Platforme mimovládnych rozvojových organizácií a prostredníctvom niekoľkých verejných zbierok tak aj obyvatelia Slovenska. Dosiaľ sa im podarilo vyzbierať viac než 420-tisíc eur.

Situácia v Nepále je však stále kritická. V krajine práve začína aj obdobie dažďov, ktoré sťažuje prácu humanitárnych pracovníkov. Predlžuje sa čas potrebný na rekonštrukciu domov, aj dodávky pomoci. „V mojej dedine ešte stále väčšina domov nestojí. Kvôli dažďu každodenne riešime, kde prespíme, čo budeme jesť,“ hovorí Nepálčan Shayad Rahul.

npl000nathalie-fauveaumech15kathmandu-490px-r507_res.jpg

Pomoc slovenských organizácií a obyvateľov Slovenska dokáže prispieť k zlepšeniu situácie.

Verejné zbierky na pomoc Nepálu

• ADRA Slovensko – č.ú.: 4975241312/0200, VS: 15701152. V poznámke uveďte „NP“.
  • Človek v ohrození – SMS s textom DMS NEPAL na číslo 877. Cena DMS sú 2 eurá, č.ú.: SK1711000000002621182213. V poznámke uveďte „SOS Nepál“.
  • Magna Deti v núdzi – SMS na číslo 836 v hodnota 5 eur, č.ú.: 2943004292/1100.
  • Nadácia Integra – č.ú.: 262 103 0842/1100, VS: 997. V poznámke uveďte „Nepál“.
  • Slovenská katolícka charita – SK 93 1100 0000 0029 45463097, VS: 226.
  • Slovenský výbor pre UNICEF – č.ú.: 2629726297/1100, VS: 0215.

Do humanitárnej pomoci Nepálu sa zapojili aj ďalšie organizácie združené v Platforme MVRO: Evanjelická diakonia ECAV na Slovensku, Nadácia Habitat for Humanity International a Slovenský Červený kríž. Bližšie informácie nájdete na stránke www.mvro.sk.

Informácie o Európskom roku rozvoja 2015 nájdete na www.err2015.zifer.sk.

Článok je financovaný zo zdrojov Európskej komisie a spolufinancovaný programom SlovakAid. Článok reflektuje iba názory Platformy MVRO a vyjadrené názory nemožno interpretovať ako stanovisko donorov.

paticka0-490px-r415_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

O prenájom auta majú čoraz väčší záujem aj malé firmy. Ušetria

Pri operatívnom lízingu šetria podnikatelia náklady na zriadenie vozového parku, no odpadajú im aj starosti so servisom vozidiel.

Koronakríza: Pomoc našej banky počas pandémie ocenili vo svete

Prestížny magazín Global Finance hodnotil banky za pomoc počas pandémie. Cenu za líderstvo v kríze získala Slovenská sporiteľňa.

Magazín SME Ženy už v predaji

Novembrové vydanie nájdete v stánkoch od 29. októbra 2020