Ako vybrať dovolenku – tipy a triky

Poradíme vám, ako rýchlo a jednoducho objaviť presne to, čo hľadáte a navyše za skvelú cenu.

Neznášate maratón zháňania a listovania katalógov, pobehovania po pobočkách cestovných kancelárií? Alebo hľadania na desiatkach neprehľadných webov cestovných kancelárií? Existujú alternatívy, kde to vyriešite rýchlo a s pocitom dobrého výberu vašej dovolenky.

Tipy ako nájsť rýchlo dobrú ponuku

• hľadajte cez online agentúry – na jednom mieste nájdete ponuku takmer všetkých veľkých CK, ceny sú rovnaké ako v CK, šetria čas oproti návštevám klasických pobočiek CK alebo „kamenných“ agentúr
  • ak viete aspoň trochu anglicky alebo nemecky, hľadajte aj ponuky rakúskych CK (praktická blízkosť letiska pri Viedni, často nižšie ceny)
  • vyhľadávajte na weboch s konečnými cenami, ktoré zahŕňajú všetky povinné poplatky a príplatky, vyhnete sa tak prekvapeniu, že vďaka skrytým poplatkom je z 300 eurového zájazdu je vo finále 480 €
  • ak si neviete vybrať zo širokej ponuky, nechajte si poradiť od predajcov (stačí zatelefonovať alebo poslať základné kritériá, ktoré by mala vaša dovolenka alebo hotel spĺňať)
  • pozrite si recenzie od globálnych hráčov na trhu (holidaycheck.com, tripadvisor.com)

Na čo si dať pozor

• pozor na sľuby cez telefonát, mnohé agentúry využívajú na predaj študentov/brigádnikov, ktorí môžu sľúbiť aj veci, ktoré v zmluve ani v praxi nedostanete, vyžiadajte si dôležité veci pre vás potvrdiť e-mailom a dôkladne si prečítajte oficiálny popis hotela, ktorý by mal byť súčasťou každej cestovnej zmluvy
  • cez koho zájazd kupujete – veľkosť a stabilita partnera (pozor na malé cestovné agentúry, prípadne kancelárie orientujúce sa len na jednu-dve destinácie)
  • pozor na fotografie, hotely často poskytujú fotografie kvalitnejších častí hotela, treba sa riadiť nezávislými recenziami zákazníkov
  • nenechajte sa oklamať inou cenou ako na iných weboch, pokiaľ ide o rovnaký termín + hotel + cestovnú kanceláriu, ktorá zájazd organizuje – zo zákona sú agentúry a cestovné kancelárie povinné predávať za rovnaké ceny (v sezóne sa ceny môžu meniť aj viackrát za deň), pred podpisom zmluvy o obstaraní zájazdu každá agentúra overuje finálnu cenu

No dobre, a kde to teda hľadať?

Všetky uvedené veci spĺňa dovolenka.sme.sk. Priznávame, je to reklama, ale je to pravda :-)

Tu sú dôkazy:

• na webe nájdete len konečné ceny
  • na jednom mieste ponuky slovenských a rakúskych CK (nájdete najvýhodnejšiu cenu)
  • priamo pri hoteloch nájdete sumárne hodnotenie stoviek až tisícov návštevníkov z rôznych krajín (od jedného z najväčších portálov s recenziami, holidaycheck)
  • ceny konkrétnych zájazdov a dostupnosť sú aktualizované niekoľko krát za deň
  • predajcovia pôsobia v cestovnom ruchu cca 10 rokov a osobne navštívili mnoho destinácií a stovky hotelov (na rozdiel od brigádnikov v mnohých agentúrach), dokážu relevantne poradiť
  • stránku dovolenka.sme.sk prevádzkuje firma s obratom 25 mil. EUR – Petit Press, a.s., vydavateľ denníka SME, čo je pre vás istota, že neskrachujeme :-)

Ak vás zaujímajú aspoň niektoré z uvedených kritérií, radi vám pomôžeme: vyhľadať dovolenku na dovolenka.sme.sk

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.