Ako vybrať dovolenku – tipy a triky

Poradíme vám, ako rýchlo a jednoducho objaviť presne to, čo hľadáte a navyše za skvelú cenu.

Neznášate maratón zháňania a listovania katalógov, pobehovania po pobočkách cestovných kancelárií? Alebo hľadania na desiatkach neprehľadných webov cestovných kancelárií? Existujú alternatívy, kde to vyriešite rýchlo a s pocitom dobrého výberu vašej dovolenky.

Tipy ako nájsť rýchlo dobrú ponuku

• hľadajte cez online agentúry – na jednom mieste nájdete ponuku takmer všetkých veľkých CK, ceny sú rovnaké ako v CK, šetria čas oproti návštevám klasických pobočiek CK alebo „kamenných“ agentúr
  • ak viete aspoň trochu anglicky alebo nemecky, hľadajte aj ponuky rakúskych CK (praktická blízkosť letiska pri Viedni, často nižšie ceny)
  • vyhľadávajte na weboch s konečnými cenami, ktoré zahŕňajú všetky povinné poplatky a príplatky, vyhnete sa tak prekvapeniu, že vďaka skrytým poplatkom je z 300 eurového zájazdu je vo finále 480 €
  • ak si neviete vybrať zo širokej ponuky, nechajte si poradiť od predajcov (stačí zatelefonovať alebo poslať základné kritériá, ktoré by mala vaša dovolenka alebo hotel spĺňať)
  • pozrite si recenzie od globálnych hráčov na trhu (holidaycheck.com, tripadvisor.com)

Na čo si dať pozor

• pozor na sľuby cez telefonát, mnohé agentúry využívajú na predaj študentov/brigádnikov, ktorí môžu sľúbiť aj veci, ktoré v zmluve ani v praxi nedostanete, vyžiadajte si dôležité veci pre vás potvrdiť e-mailom a dôkladne si prečítajte oficiálny popis hotela, ktorý by mal byť súčasťou každej cestovnej zmluvy
  • cez koho zájazd kupujete – veľkosť a stabilita partnera (pozor na malé cestovné agentúry, prípadne kancelárie orientujúce sa len na jednu-dve destinácie)
  • pozor na fotografie, hotely často poskytujú fotografie kvalitnejších častí hotela, treba sa riadiť nezávislými recenziami zákazníkov
  • nenechajte sa oklamať inou cenou ako na iných weboch, pokiaľ ide o rovnaký termín + hotel + cestovnú kanceláriu, ktorá zájazd organizuje – zo zákona sú agentúry a cestovné kancelárie povinné predávať za rovnaké ceny (v sezóne sa ceny môžu meniť aj viackrát za deň), pred podpisom zmluvy o obstaraní zájazdu každá agentúra overuje finálnu cenu

No dobre, a kde to teda hľadať?

Všetky uvedené veci spĺňa dovolenka.sme.sk. Priznávame, je to reklama, ale je to pravda :-)

Tu sú dôkazy:

• na webe nájdete len konečné ceny
  • na jednom mieste ponuky slovenských a rakúskych CK (nájdete najvýhodnejšiu cenu)
  • priamo pri hoteloch nájdete sumárne hodnotenie stoviek až tisícov návštevníkov z rôznych krajín (od jedného z najväčších portálov s recenziami, holidaycheck)
  • ceny konkrétnych zájazdov a dostupnosť sú aktualizované niekoľko krát za deň
  • predajcovia pôsobia v cestovnom ruchu cca 10 rokov a osobne navštívili mnoho destinácií a stovky hotelov (na rozdiel od brigádnikov v mnohých agentúrach), dokážu relevantne poradiť
  • stránku dovolenka.sme.sk prevádzkuje firma s obratom 25 mil. EUR – Petit Press, a.s., vydavateľ denníka SME, čo je pre vás istota, že neskrachujeme :-)

Ak vás zaujímajú aspoň niektoré z uvedených kritérií, radi vám pomôžeme: vyhľadať dovolenku na dovolenka.sme.sk

Víťazom Stavbárskej olympiády odovzdajú ceny na DOD SvF STU

Už 2. ročník súťaže pre stredoškolákov - Stavbárskej olympiády - má za sebou jej organizátor Stavebná fakulta STU v Bratislave.

Londýn: Úspešná Slovenka balí kufre. Chce bývať v Bratislave

Lucia je úspešná mladá žena, ktorá odišla študovať na univerzitu do Británie a neplánovane tam zostala dlhých šestnásť rokov.

Zabezpečte vstup osôb na stavenisko podľa zákona

Efektívnym riešením je vstupný turniketový kontajner na stavbu.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.