Pondelok, 25. január, 2021 | Meniny má GejzaKrížovkyKrížovky

Úspech na ceste poznávania

Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ

OUI Valaská už 25 rokov ponúka komplexné vzdelávanie žiakom so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Snahou vedenia školy, ale aj všetkých zamestnancov, je poskytnúť žiakom kvalitné vzdelanie a pomôcť im plnohodnotne sa integrovať do spoločnosti. Projekt priamo nadväzuje na stratégiu OPV prioritnú os Reforma systému vzdelávania a odbornej prípravy a opatrenia Premena tradičnej školy na modernú je v súlade so špecifickými cieľmi opatrenia:

• Inovovať obsah a metódy, skvalitniť výstupy vzdelávania pre potreby trhu práce vo vedomostnej spoločnosti;

• Orientovať prípravu a ďalšie vzdelávanie pedagogických zamestnancov na získavanie a rozvoj kompetencií potrebných na premenu tradičnej školy na modernú.

Cieľom projektu je zvýšenie kvality edukácie, odbornosti pedagógov a materiálno-technického vybavenia školy preto sú aktivity nasmerované na oblasti moderných vzdelávacích techník, uplatnenie IKT, ktoré sú v rámci vzdelávacieho systému v SR kľúčové.

Konečnými užívateľmi dopadu projektu budú žiaci často krát so zdravotným znevýhodnením, žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia, žiaci z marginalizovaných rómskych komunít z celého regiónu a žiaci s problematickým umiestnením na trhu práce zvlášť v regióne sídla školy, ktorý je charakteristický vysokou mierou nezamestnanosti.

Projekt sa realizuje prostredníctvom troch hlavných aktivít:

• Diagnostika strednej školy a jej žiakov so zameraním na inovácie obsahu, metód a výstupov vzdelávania pre trh práce

• Inovácia výchovno-vzdelávacieho procesu študentov OUI využitím moderných foriem a metód práce v učebných odboroch

• Podpora celoživotného vzdelávania pedagogických zamestnancov školy

v-clanku-01-r796_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Na jeho budúcnosť sme sa opýtali Mareka Mičienku, obsahového manažéra Seduo.sk

6 h

Paneurópska VŠ sa môže pochváliť ďalším úspechom. Absolventi jej fakúlt patria medzi najlepšie zarábajúcich vo svojom odbore.

6 h

Kvôli kríze spojenej s ochorením COVID-19 čelia mnohí naši podnikatelia skutočne ťažkej situácii.

17 h