Úspech na ceste poznávania

Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ

OUI Valaská už 25 rokov ponúka komplexné vzdelávanie žiakom so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Snahou vedenia školy, ale aj všetkých zamestnancov, je poskytnúť žiakom kvalitné vzdelanie a pomôcť im plnohodnotne sa integrovať do spoločnosti. Projekt priamo nadväzuje na stratégiu OPV prioritnú os Reforma systému vzdelávania a odbornej prípravy a opatrenia Premena tradičnej školy na modernú je v súlade so špecifickými cieľmi opatrenia:

• Inovovať obsah a metódy, skvalitniť výstupy vzdelávania pre potreby trhu práce vo vedomostnej spoločnosti;

• Orientovať prípravu a ďalšie vzdelávanie pedagogických zamestnancov na získavanie a rozvoj kompetencií potrebných na premenu tradičnej školy na modernú.

Cieľom projektu je zvýšenie kvality edukácie, odbornosti pedagógov a materiálno-technického vybavenia školy preto sú aktivity nasmerované na oblasti moderných vzdelávacích techník, uplatnenie IKT, ktoré sú v rámci vzdelávacieho systému v SR kľúčové.

Konečnými užívateľmi dopadu projektu budú žiaci často krát so zdravotným znevýhodnením, žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia, žiaci z marginalizovaných rómskych komunít z celého regiónu a žiaci s problematickým umiestnením na trhu práce zvlášť v regióne sídla školy, ktorý je charakteristický vysokou mierou nezamestnanosti.

Projekt sa realizuje prostredníctvom troch hlavných aktivít:

• Diagnostika strednej školy a jej žiakov so zameraním na inovácie obsahu, metód a výstupov vzdelávania pre trh práce

• Inovácia výchovno-vzdelávacieho procesu študentov OUI využitím moderných foriem a metód práce v učebných odboroch

• Podpora celoživotného vzdelávania pedagogických zamestnancov školy

v-clanku-01-r796_res.jpg

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.

Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!

Nový projekt na Furči nerobí kompromisy medzi dostupnosťou a pokojným bývaním.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.