Streda, 16. október, 2019 | Meniny má Vladimíra

Detská dopravná univerzita 2015

Už v pondelok zasadnú do školských lavíc študenti ďalšieho ročníka Detskej dopravnej univerzity.

detská dopravná univerzita 2015

Už v pondelok zasadnú do školských lavíc študenti ďalšieho ročníka Detskej dopravnej univerzity. Počas dvoch týždňov sa mladí nadšenci sveta dopravy oboznámia s riadením a fungovaním cestnej, železničnej, leteckej a lodnej dopravy.

Slovenská cestná spoločnosť v spolupráci so Stavebnou fakultou Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a spoločnosťou UNI&Co., a.s. organizuje v termíne od 6. – 17. júla 2015 už druhý ročník Detskej dopravnej univerzity. Cieľom tohto podujatia je oboznámiť študentov s problematikou dopravy a dopravnej infraštruktúry a podnietiť u nich záujem o túto oblasť.

detská dopravná univerzita 2015

Študenti Detskej dopravnej univerzity 2015 vo veku od 10 – 15 rokov v rámci programu navštívia centrálny dispečing a laboratórium Národnej diaľničnej spoločnosti, dopravné múzeum, lodný prístav, letisko, železničnú stanicu a vodné dielo. Oboznámia sa so správou a údržbou cestných komunikácií, naučia sa základy počítačového projektovania mostov, na vlastnej koži zažijú adrenalín na pretekárskom okruhu Slovakia ring v Orechovej Potôni a pravidlá bezpečnosti cestnej premávky si vyskúšajú na dopravnom ihrisku za asistencie Policajného zboru SR.

detská dopravná univerzita 2015

Detská dopravná univerzita vyvrcholí dňa 17. júla 2015 slávnostným odovzdaním absolventských diplomov.

Zuzana Fabianová,

Slovenská cestná spoločnosť

Slováci sú chlebovým národom

Slováci sú chlebovým národom a až dve tretiny z nás jedia na raňajky chlieb a pečivo.

Kedy je správny čas nasťahovať sa do novostavby?

Pozor na znečisťujúce látky v interiéri.

Ojazdené pneumatiky odovzdajte, šetríte tak životné prostredie

Trápi vás po každej sezóne otázka, čo robiť s ojazdenými gumami? Riešenie je jednoduché, vráťte ich distribútorom.