Caliterra - tam, kde sa cesty človeka a prírody spájajú

Keď sa spoja slávni vinári a láska k prírode.

Predstavte si miesto, kde sa snúbi láska k prírode a dobrému vínu. Predstavte si firmu, ktorú založili 2 slávni vinári Robert Mondavi a Eduardo Chadwick. Predstavte si vinárstvo Caliterra. Caliterra nie je vôbec staré vinárstvo s dvestoročnou pivnicou a astronomickým sumami za víno, no je to krásny kus zeme, ktorí založili dve najvplyvnejšie osoby kalifornského a čilského vinohradnícxtva.

Keď sa spoja slávni vinári a láska k prírode

Príbeh vinárstva Caliterra sa začal v roku 1996. Kalifornský vinársky magnát Robert Mondavi navštívil Chile, so zámerom objavovať nové a neznáme možnosti ohľadom produkcie vína. Sprievodcu tejto slávnej návštevy robil nik iný ako šéf a majiteľ  vinárstva Errazuriz, Eduardo Chadwick. Keď spolu navštívili údolie Colchagua, pochopili, že táto zem je niečím výnimočná a bola by škoda tu nepestovať vinič.

foto: vinárstvo caliterra Foto: Vinárstvo Caliterra

Eduardo mal podmienku, ktorá sa vzťahovala na pestovanie hrozna a výrobu vína. Chcel vytvoriť územie, kde zvieratá, miestna príroda a ľudia budú tvoriť jeden celok a zároveň víno bude odzrkadlením tohto komplexu. Tak vznikla značka Caliterra, ktoré je nositeľom vysokej kvality, prírodného spolunažívania a skvelej ceny.

Vína, ktoré si zamilujete

Foto: Vinárstvo Caliterra

Dnes je táto značka vína zaradená medzi TOP 20 producentov Čilských vín, ktoré sú zároveň vysoko hodnotené časopismi Wine Spectator, Wine&Spirit a Decanter. Pre milovníkov vín Caliterra ponúka 4 edície, ktoré sú skvelými predstaviteľmi miestneho terroiru.

Prvá rada a zároveň najpredávanejšia je Reserva , na etikete s miestnym vtáčikom Chuccom. Sú to vína svieže a príjemné na každodenné popíjanie s priateľmi alebo na letné party.

Foto: Vinárstvo Caliterra

Druhou je to edícia Tributo , pochádzajúca z rôznych samostatných viníc v údolí Colchaqua a Leyda Valley. Táto rada je skvelá na kombinovanie s jedlom alebo ako dobrý darček pre milovníka juhoamerických vín.

Dalšou a veľmi limitovanou radou sú vína z edície Edición Limitada , ktoré sú označené písmenami A, M a B. Víno označené písmenom B je poskladané z Bordeaux odrôd ako Cabernet alebo Merlot. A je kupáž odrôd zvyčajne Carmenére a Malbec, ktoré prepájajú  pohorie Andy. No a najpríjemnejšia kombinácia je označená ako M, čiže mediteránska, kde sa spájajú typické odrody južného Francúzska.

Foto: Vinárstvo Caliterra

Na záver odporúčame ikonické víno Cenit , ktoré je držiteľom viacerých hodnotení od WineSpectator alebo Roberta Parkera. Toto víno je to najlepšie, čo si vo vinárstve viete dopriať a ako aj jeho názov Cenit naznačuje, je vrcholom všetkého.

Foto: Vinárstvo Caliterra

Pre tých, čo zbožňujú cestovanie a skvelé zážitky, určite odporúčam návštevu vinárstva, kde vás pohostia ako rodinu a máte pocit, že ste doma. Sami sme mali túto možnosť pocítiť počas tohtoročnej kampane, kedy sme ich navštívili a zažili sme to, čomu sa vraví Raj na Zemi.

Ochutnajte vína z tohto vinárstva ešte výhodnejšie

Počas nasledujúcich 2 týždňov (2.7.-16.7.) sme si pre vás na našom portáli Víno.SME.sk pripravili akciu. Nevieme sae nabažiť úžasného Carménére z rady Reserva . A práve preto si toto víno teraz môžete u nás kúpiť v akcii 5+1 ZADARMO

Okrem toho si môžete kúpiť v našej akcii výber vín z vinárstva Caliterra s 10% zľavou

Vyhrajte ikonické víno CENIT

Navyše sme si pre vás pripravili súťaž. Odpovedzte správne na naše súťažné otázky vo formulári a budete zaradení do žrebovania o skvelé ceny. Všetky odpovede na otázky nájdete v tomto článku a na Víno.SME.sk

• Ikonické víno Cenit
  • Chardonnay, Cabernet Sauvignon a Sauvignon Blanc z rady Reserva
  • Jeden voľný lístok na ľubovoľnú degustáciu, ktorú budeme organizovať v roku 2015

Prevádzkovateľom internetového obchodu vino.sme.sk a zároveň predávajúcim je spoločnosť CORNER s. r. o.  Vino.sme.sk Vám ponúka viac ako 1000 druhov vynikajúcich vín z najvýznamnejších svetových, ale aj slovenských vinohradníckych oblastí. Starostlivý výber vín do našej ponuky zaručuje, že produkt ktorý si zvolíte je vždy výborným pomerom kvality a ceny a splní očakávania aj náročných milovníkov vína. Zásoby viac ako 150 000 fliaš vína v našom sklade nám umožňujú rýchlosť dodania a zároveň exkluzivitu tovaru. Okrem toho pri objednávke nad 50€ ako jediní na Slovensku ponúkame dopravu zadarmo. Pri objednávke nad 30€ platíte za dopravu len polovicu.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.

Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?

Prinášame vám niekoľko cestovateľských tipov, za ktorými nemusíte cestovať ďaleko.

Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali

Súhlasíte s tým, že na Slovensku sú zimné športy veľmi populárne?

Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut

Oproti ostatným krajinám Vyšehradskej štvorky boli u nás vozidlá najmladšie, no aj raz tak drahé