Caliterra - tam, kde sa cesty človeka a prírody spájajú

Keď sa spoja slávni vinári a láska k prírode.

Predstavte si miesto, kde sa snúbi láska k prírode a dobrému vínu. Predstavte si firmu, ktorú založili 2 slávni vinári Robert Mondavi a Eduardo Chadwick. Predstavte si vinárstvo Caliterra. Caliterra nie je vôbec staré vinárstvo s dvestoročnou pivnicou a astronomickým sumami za víno, no je to krásny kus zeme, ktorí založili dve najvplyvnejšie osoby kalifornského a čilského vinohradnícxtva.

Keď sa spoja slávni vinári a láska k prírode

Príbeh vinárstva Caliterra sa začal v roku 1996. Kalifornský vinársky magnát Robert Mondavi navštívil Chile, so zámerom objavovať nové a neznáme možnosti ohľadom produkcie vína. Sprievodcu tejto slávnej návštevy robil nik iný ako šéf a majiteľ  vinárstva Errazuriz, Eduardo Chadwick. Keď spolu navštívili údolie Colchagua, pochopili, že táto zem je niečím výnimočná a bola by škoda tu nepestovať vinič.

foto: vinárstvo caliterra Foto: Vinárstvo Caliterra

Eduardo mal podmienku, ktorá sa vzťahovala na pestovanie hrozna a výrobu vína. Chcel vytvoriť územie, kde zvieratá, miestna príroda a ľudia budú tvoriť jeden celok a zároveň víno bude odzrkadlením tohto komplexu. Tak vznikla značka Caliterra, ktoré je nositeľom vysokej kvality, prírodného spolunažívania a skvelej ceny.

Vína, ktoré si zamilujete

Foto: Vinárstvo Caliterra

Dnes je táto značka vína zaradená medzi TOP 20 producentov Čilských vín, ktoré sú zároveň vysoko hodnotené časopismi Wine Spectator, Wine&Spirit a Decanter. Pre milovníkov vín Caliterra ponúka 4 edície, ktoré sú skvelými predstaviteľmi miestneho terroiru.

Prvá rada a zároveň najpredávanejšia je Reserva , na etikete s miestnym vtáčikom Chuccom. Sú to vína svieže a príjemné na každodenné popíjanie s priateľmi alebo na letné party.

Foto: Vinárstvo Caliterra

Druhou je to edícia Tributo , pochádzajúca z rôznych samostatných viníc v údolí Colchaqua a Leyda Valley. Táto rada je skvelá na kombinovanie s jedlom alebo ako dobrý darček pre milovníka juhoamerických vín.

Dalšou a veľmi limitovanou radou sú vína z edície Edición Limitada , ktoré sú označené písmenami A, M a B. Víno označené písmenom B je poskladané z Bordeaux odrôd ako Cabernet alebo Merlot. A je kupáž odrôd zvyčajne Carmenére a Malbec, ktoré prepájajú  pohorie Andy. No a najpríjemnejšia kombinácia je označená ako M, čiže mediteránska, kde sa spájajú typické odrody južného Francúzska.

Foto: Vinárstvo Caliterra

Na záver odporúčame ikonické víno Cenit , ktoré je držiteľom viacerých hodnotení od WineSpectator alebo Roberta Parkera. Toto víno je to najlepšie, čo si vo vinárstve viete dopriať a ako aj jeho názov Cenit naznačuje, je vrcholom všetkého.

Foto: Vinárstvo Caliterra

Pre tých, čo zbožňujú cestovanie a skvelé zážitky, určite odporúčam návštevu vinárstva, kde vás pohostia ako rodinu a máte pocit, že ste doma. Sami sme mali túto možnosť pocítiť počas tohtoročnej kampane, kedy sme ich navštívili a zažili sme to, čomu sa vraví Raj na Zemi.

Ochutnajte vína z tohto vinárstva ešte výhodnejšie

Počas nasledujúcich 2 týždňov (2.7.-16.7.) sme si pre vás na našom portáli Víno.SME.sk pripravili akciu. Nevieme sae nabažiť úžasného Carménére z rady Reserva . A práve preto si toto víno teraz môžete u nás kúpiť v akcii 5+1 ZADARMO

Okrem toho si môžete kúpiť v našej akcii výber vín z vinárstva Caliterra s 10% zľavou

Vyhrajte ikonické víno CENIT

Navyše sme si pre vás pripravili súťaž. Odpovedzte správne na naše súťažné otázky vo formulári a budete zaradení do žrebovania o skvelé ceny. Všetky odpovede na otázky nájdete v tomto článku a na Víno.SME.sk

• Ikonické víno Cenit
  • Chardonnay, Cabernet Sauvignon a Sauvignon Blanc z rady Reserva
  • Jeden voľný lístok na ľubovoľnú degustáciu, ktorú budeme organizovať v roku 2015

Prevádzkovateľom internetového obchodu vino.sme.sk a zároveň predávajúcim je spoločnosť CORNER s. r. o.  Vino.sme.sk Vám ponúka viac ako 1000 druhov vynikajúcich vín z najvýznamnejších svetových, ale aj slovenských vinohradníckych oblastí. Starostlivý výber vín do našej ponuky zaručuje, že produkt ktorý si zvolíte je vždy výborným pomerom kvality a ceny a splní očakávania aj náročných milovníkov vína. Zásoby viac ako 150 000 fliaš vína v našom sklade nám umožňujú rýchlosť dodania a zároveň exkluzivitu tovaru. Okrem toho pri objednávke nad 50€ ako jediní na Slovensku ponúkame dopravu zadarmo. Pri objednávke nad 30€ platíte za dopravu len polovicu.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.