Detská dopravná univerzita na Stavebnej fakulte

Slovenská cestná spoločnosť v spolupráci so Stavebnou fakultou Slovenskej STU v Bratislave a spoločnosťou UNI&Co., a.s. v pondelok 6. júla 2015 otvorila už druhý ročník Detskej dopravnej univerzity.

detská dopravná univerzita na stavebnej fakulte

Slovenská cestná spoločnosť v spolupráci so Stavebnou fakultou Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a spoločnosťou UNI&Co., a.s. v pondelok 6. júla 2015 otvorila už druhý ročník Detskej dopravnej univerzity (DDU) pre študentov vo veku od 10 do 15 rokov. Odborný garant dopravnej univerzity Ing. Ján Šedivý, CSc., predseda Slovenskej cestnej spoločnosti spolu s prof. Stanislavom Unčíkom, dekanom Stavebnej fakulty STU v Bratislave pripomenuli deťom v úvodných príhovoroch, že okrem nevšedných prednášok, pozoruhodných stretnutí so zaujímavými ľuďmi a hromady výletov, čaká na úspešných absolventov Detskej dopravnej univerzity aj slávnostné odovzdávanie diplomov. Prodekan Ing. Peter Kyrinovič, PhD. zas previedol malých dopravákov budovou a s krátkym sprievodným slovom im predstavil niektoré atraktívne miesta fakulty.

detská dopravná univerzita na stavebnej fakulte

Iniciovať u detí záujem o technické smery, o vyššie vzdelanie, oboznámiť ich s problematikou dopravy a dopravnej infraštruktúry, zároveň im vytvoriť priestor, v ktorom sa naučia nielen tvorivo realizovať svoje nápady, ale ich aj konfrontovať v priateľských diskusiách – to je cieľom tohto zaujímavého 10-dňového podujatia.

Autor: Mgr. Valéria Kocianová, text/Ing. Ivan Pokrývka, foto

Vaše umenie bude hýbať Tatrami. Zapojte sa do súťaže ZSSK

V hre je preukaz MAXI KLASIK a prestíž!

Dizajn exteriéru nových jednotiek môžu navrhnúť samotní cestujúci (vizualizácia).

Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci

Využívate veľkonočné voľné dni na cestovanie? Tieto destinácie sú práve v kurze.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch