Detská dopravná univerzita na Stavebnej fakulte

Slovenská cestná spoločnosť v spolupráci so Stavebnou fakultou Slovenskej STU v Bratislave a spoločnosťou UNI&Co., a.s. v pondelok 6. júla 2015 otvorila už druhý ročník Detskej dopravnej univerzity.

detská dopravná univerzita na stavebnej fakulte

Slovenská cestná spoločnosť v spolupráci so Stavebnou fakultou Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a spoločnosťou UNI&Co., a.s. v pondelok 6. júla 2015 otvorila už druhý ročník Detskej dopravnej univerzity (DDU) pre študentov vo veku od 10 do 15 rokov. Odborný garant dopravnej univerzity Ing. Ján Šedivý, CSc., predseda Slovenskej cestnej spoločnosti spolu s prof. Stanislavom Unčíkom, dekanom Stavebnej fakulty STU v Bratislave pripomenuli deťom v úvodných príhovoroch, že okrem nevšedných prednášok, pozoruhodných stretnutí so zaujímavými ľuďmi a hromady výletov, čaká na úspešných absolventov Detskej dopravnej univerzity aj slávnostné odovzdávanie diplomov. Prodekan Ing. Peter Kyrinovič, PhD. zas previedol malých dopravákov budovou a s krátkym sprievodným slovom im predstavil niektoré atraktívne miesta fakulty.

detská dopravná univerzita na stavebnej fakulte

Iniciovať u detí záujem o technické smery, o vyššie vzdelanie, oboznámiť ich s problematikou dopravy a dopravnej infraštruktúry, zároveň im vytvoriť priestor, v ktorom sa naučia nielen tvorivo realizovať svoje nápady, ale ich aj konfrontovať v priateľských diskusiách – to je cieľom tohto zaujímavého 10-dňového podujatia.

Autor: Mgr. Valéria Kocianová, text/Ing. Ivan Pokrývka, foto

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.