Detská dopravná univerzita na Stavebnej fakulte

Slovenská cestná spoločnosť v spolupráci so Stavebnou fakultou Slovenskej STU v Bratislave a spoločnosťou UNI&Co., a.s. v pondelok 6. júla 2015 otvorila už druhý ročník Detskej dopravnej univerzity.

detská dopravná univerzita na stavebnej fakulte

Slovenská cestná spoločnosť v spolupráci so Stavebnou fakultou Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a spoločnosťou UNI&Co., a.s. v pondelok 6. júla 2015 otvorila už druhý ročník Detskej dopravnej univerzity (DDU) pre študentov vo veku od 10 do 15 rokov. Odborný garant dopravnej univerzity Ing. Ján Šedivý, CSc., predseda Slovenskej cestnej spoločnosti spolu s prof. Stanislavom Unčíkom, dekanom Stavebnej fakulty STU v Bratislave pripomenuli deťom v úvodných príhovoroch, že okrem nevšedných prednášok, pozoruhodných stretnutí so zaujímavými ľuďmi a hromady výletov, čaká na úspešných absolventov Detskej dopravnej univerzity aj slávnostné odovzdávanie diplomov. Prodekan Ing. Peter Kyrinovič, PhD. zas previedol malých dopravákov budovou a s krátkym sprievodným slovom im predstavil niektoré atraktívne miesta fakulty.

detská dopravná univerzita na stavebnej fakulte

Iniciovať u detí záujem o technické smery, o vyššie vzdelanie, oboznámiť ich s problematikou dopravy a dopravnej infraštruktúry, zároveň im vytvoriť priestor, v ktorom sa naučia nielen tvorivo realizovať svoje nápady, ale ich aj konfrontovať v priateľských diskusiách – to je cieľom tohto zaujímavého 10-dňového podujatia.

Autor: Mgr. Valéria Kocianová, text/Ing. Ivan Pokrývka, foto

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.

Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!

Nový projekt na Furči nerobí kompromisy medzi dostupnosťou a pokojným bývaním.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.