Detská dopravná univerzita na Stavebnej fakulte

Slovenská cestná spoločnosť v spolupráci so Stavebnou fakultou Slovenskej STU v Bratislave a spoločnosťou UNI&Co., a.s. v pondelok 6. júla 2015 otvorila už druhý ročník Detskej dopravnej univerzity.

detská dopravná univerzita na stavebnej fakulte

Slovenská cestná spoločnosť v spolupráci so Stavebnou fakultou Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a spoločnosťou UNI&Co., a.s. v pondelok 6. júla 2015 otvorila už druhý ročník Detskej dopravnej univerzity (DDU) pre študentov vo veku od 10 do 15 rokov. Odborný garant dopravnej univerzity Ing. Ján Šedivý, CSc., predseda Slovenskej cestnej spoločnosti spolu s prof. Stanislavom Unčíkom, dekanom Stavebnej fakulty STU v Bratislave pripomenuli deťom v úvodných príhovoroch, že okrem nevšedných prednášok, pozoruhodných stretnutí so zaujímavými ľuďmi a hromady výletov, čaká na úspešných absolventov Detskej dopravnej univerzity aj slávnostné odovzdávanie diplomov. Prodekan Ing. Peter Kyrinovič, PhD. zas previedol malých dopravákov budovou a s krátkym sprievodným slovom im predstavil niektoré atraktívne miesta fakulty.

detská dopravná univerzita na stavebnej fakulte

Iniciovať u detí záujem o technické smery, o vyššie vzdelanie, oboznámiť ich s problematikou dopravy a dopravnej infraštruktúry, zároveň im vytvoriť priestor, v ktorom sa naučia nielen tvorivo realizovať svoje nápady, ale ich aj konfrontovať v priateľských diskusiách – to je cieľom tohto zaujímavého 10-dňového podujatia.

Autor: Mgr. Valéria Kocianová, text/Ing. Ivan Pokrývka, foto

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.

Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea

Košice sú o krok bližšie k vízii smart city vďaka aplikácii Sám v múzeu.

Slovensko spieva koledy

Týždenníky MY pripravujú druhé pokračovanie predvianočnej kampane v desiatkach mestách a obciach na Slovensku.

Workshop Inštitútu Ronalda Coasa na EU v Bratislave

V týždni od 10. – 14. decembra 2018 sa v Aule EU v Bratislave koná Ronald Coase Institute Workshop o inštitucionálnej ekonómii.