Detská dopravná univerzita na Stavebnej fakulte

Slovenská cestná spoločnosť v spolupráci so Stavebnou fakultou Slovenskej STU v Bratislave a spoločnosťou UNI&Co., a.s. v pondelok 6. júla 2015 otvorila už druhý ročník Detskej dopravnej univerzity.

detská dopravná univerzita na stavebnej fakulte

Slovenská cestná spoločnosť v spolupráci so Stavebnou fakultou Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a spoločnosťou UNI&Co., a.s. v pondelok 6. júla 2015 otvorila už druhý ročník Detskej dopravnej univerzity (DDU) pre študentov vo veku od 10 do 15 rokov. Odborný garant dopravnej univerzity Ing. Ján Šedivý, CSc., predseda Slovenskej cestnej spoločnosti spolu s prof. Stanislavom Unčíkom, dekanom Stavebnej fakulty STU v Bratislave pripomenuli deťom v úvodných príhovoroch, že okrem nevšedných prednášok, pozoruhodných stretnutí so zaujímavými ľuďmi a hromady výletov, čaká na úspešných absolventov Detskej dopravnej univerzity aj slávnostné odovzdávanie diplomov. Prodekan Ing. Peter Kyrinovič, PhD. zas previedol malých dopravákov budovou a s krátkym sprievodným slovom im predstavil niektoré atraktívne miesta fakulty.

detská dopravná univerzita na stavebnej fakulte

Iniciovať u detí záujem o technické smery, o vyššie vzdelanie, oboznámiť ich s problematikou dopravy a dopravnej infraštruktúry, zároveň im vytvoriť priestor, v ktorom sa naučia nielen tvorivo realizovať svoje nápady, ale ich aj konfrontovať v priateľských diskusiách – to je cieľom tohto zaujímavého 10-dňového podujatia.

Autor: Mgr. Valéria Kocianová, text/Ing. Ivan Pokrývka, foto

Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!

Prečo vás trápia čierne a biele bodky alebo vyrážky? Porozumejte spúšťacím faktorom a zlepšite stav svojej problematickej pleti.

Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE

Vedeli ste, že väčšina nákladov na energie obvykle pripadá na vykurovanie a ohrev vody?

Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze

Každý chce dobré a rýchle riešenia. Nečudo, veď súčasné technológie nás už dávno predbehli.

Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať

​​​​​​​Rozhovor s nezávislou kandidátkou na primátorku mesta Košice, Alenou Bašistovou.