Jemná pokožka, značka urýchlene

Stúpanie ortuti teplomera nás núti svoju pokožku viac odhaľovať ako zahaľovať. Hrošia koža nesvedčí nikomu, práve preto, ak ste sa jej ešte nezbavili, mali by ste tak urobiť v čo najkratšom čase a by

Stúpanie ortuti teplomera nás núti svoju pokožku viac odhaľovať ako zahaľovať. Hrošia koža nesvedčí nikomu, práve preto, ak ste sa jej ešte nezbavili, mali by ste tak urobiť v čo  najkratšom čase a byť pripravení ukázať svetu krásnu a hydratovanú pokožku. V spolupráci s dermatologičkou MUDr. Nadeždou Suchou, doktorkou farmácie PharmDr. Hanou Kollegovou a olivovým zázrakom menom Doliva vám prinášame pár tipov a rád ako získať pokožku, ktorú vám budú všetci závidieť.

Olivový olej a jeho účinky

,,Opakovanie je matka múdrosti“, práve preto by sme Vám chceli pripomenúť, že panenský olivový olej je už po stáročia známy svojimi zázračnými účinkami nielen v kuchyni, ale aj v kozmetike. V Stredomorí ho nazývajú právom zelené zlato, pretože v sebe ukrýva cenné látky, vďaka ktorým budete zdraví zvnútra a krásni navonok. „Je bohatým zdrojom mastných kyselín a vitamínu E, ktoré veľmi účinne vyživujú, hydratujú a chránia pleť,“ upresňuje doktorka farmácie. „Olivový olej stabilizuje bunkovú membránu, čím sa bunky stávajú odolnejšie a starnú pomalšie. Výsledkom tohto procesu je zjemnenie  vrások a predchádzanie vzniku nových,“ hovorí MUDr. Suchá. Vďaka obsahu antioxidantov má antivírusové, protiplesňové, antibakteriálne, antioxidačné a ochranné účinky. Zelené zlato chráni pokožku pred spálením. „Prírodné antioxidanty navyše neutralizujú voľné radikály a chránia pokožku pred príliš skorým starnutím vplyvom slnečného žiarenia,“ dodáva dermatologička. Nemusíte sa natierať olivovým olejom, aby ste získali želaný výsledok. Prírodná kozmetika Doliva bola vyvinutá tak, aby vašej pokožke prinavrátila hebkosť a zároveň ju chránila pred voľnými radikálmi.

Tipy a rady pre závideniahodnú pokožku

1.    Doprajte si relax v podobe olivového kúpeľa – Keď sa raz ponoríte do olivového kúpeľa s Doliva soľou (3,66 €/350 g), nebudete sa chcieť z neho vynoriť. Okrem zeleného zlata obsahuje morskú soľ, ktorá vďaka obsahu až 26 vitamínov prelieči a zároveň pomôže Vašej kráse. Olivová soľ do kúpeľa osvieži a povzbudí vaše telo a myseľ.

doliva sol do kupela.jpg

2.    Zbavte sa prebytočných šupiniek olivovým pílingom – Po absolvovaní pílingu sa vaša pokožka nielenže zbaví prebytočných šupiniek, ale vďaka olivovému oleju sa pleť zvlhčí. Domáci recept znie: zmiešajte soľ s olivovým olejom a píling je na svete!

3.    Doprajte si voňavú a hydratačnú sprchu s olivovým olejom – Nie je nič lepšie ako sa po náročnom dni osviežiť vlažnou sprchou. Pozor, príliš teplá voda vysúša pokožku, práve preto by ste mali siahnuť po prípravku, ktorý pokožku hydratuje. Doliva sprchový gél s vitamínovými perličkami (6,96 €/200 ml) vás určite chytí za srdce nielen svojou omamnou vôňou, ale aj hydratačnými schopnosťami.

doliva sprchovaci gel vitamin.jpg

4.    Krémujte si telo olivovým balzamom  –  Len správne zloženie vám poskytne 24-hodinovú intenzívnu hydratáciu, spevní, zlepší štruktúru pokožky a zároveň ju chráni. „Olivový olej ako súčasť krémov a balzamov dlho vydrží a v porovnaní s inými nenasýtenými kyselinami je menej náchylný na oxidáciu,“  dopĺňa doktorka farmácie. Doliva olivový telový balzam (12,95 €/500 ml).

doliva olivovy telovy balzam.jpg

5.    Nezabúdajte na ruky – Veď práve tie sú vaším zrkadlom, preto by nemali byť suché a drsné. Doprajte im domáci zábal na ruky  z cukru a olivového oleja. Zmes votrite do pokožky a aspoň dve minúty masírujte. Ak nie ste práve domáci kutili, nezúfajte, máme pre vás účinnú alternatívu. Doliva olivový balzam na ruky (3,95 €/100 ml) zjemňuje, vyhladzuje a chráni pokožku rúk.

doliva balzam na ruky.jpg

6.    Nezabúdajte na pitný režim

Spoločnosť Naturprodukt bola založená v roku 1993. Jej najväčším dodávateľom je firma Dr. Theiss Naturwaren, ktorá vyrába prípravky na báze extraktov liečivých bylín a kozmetiku s obsahom jedinečných látok získaných z rastlín. V sortimente nájdeme fytofarmaká, doplnky výživy, prípravky na starostlivosť o pokožku a vlasy, ako aj špeciálnu lekárenskú kozmetiku. Viac informácií o spoločnosti a produktoch sa dozviete na www.naturprodukt.sk

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.

Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?

Prinášame vám niekoľko cestovateľských tipov, za ktorými nemusíte cestovať ďaleko.

Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali

Súhlasíte s tým, že na Slovensku sú zimné športy veľmi populárne?

Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut

Oproti ostatným krajinám Vyšehradskej štvorky boli u nás vozidlá najmladšie, no aj raz tak drahé