MetLife a Nadácia MetLife spolupracujú so spoločnosťou KIVA

Cieľom spoločnej iniciatívy je pomoc tisícom podnikateľov a ich rodín po celom svete.

Poisťovňa MetLife a Nadácia MetLife oznámili koncom júna tohto roku spoluprácu s globálnou mimovládnou organizáciou Kiva, ktorej účelom bude celosvetovo podporovať podnikateľov prostredníctvom daňovej podpory cez on-line platformu spoločnosti Kiva v podobe mikropôžičiek. “Táto nová inovatívna spolupráca je jednoduchá a efektívna cesta ako urobiť zmenu v živote tisícok podnikateľov a ich rodín po celom svete. Taktiež ponúka zamestnancom spoločnosti MetLife jedinečnú, inovatívnu a zaujímavú príležitosť ako sa zapojiť do pomoci budovať finančné začlenenie v krajinách, kde je často nedostatok prístupu k oficiálnym finančným službám,” uviedol prezident spoločnosti MetLife pre región EMEA a člen predstavenstva Nadácie MetLife Michel Khalaf. Viac ako 5200 zamestnancov spoločnosti MetLife v regiónoch Európy, Stredného východu a Afriky budú môcť prerozdeliť pôžičky vo výške 25 dolárov na pomoc podnikateľom so začiatkom, zotrvaním a nárastom svojich obchodných činností. Táto aktivita je financovaná charitatívnou organizáciou – Nadáciou

MetLife, ktorá sa angažuje v budovaní finančného začleňovania na globálnej úrovni. Na splnenie tohto záväzku Nadácia MetLife investuje v najbližších piatich rokoch 200 miliónov dolárov pre cieľovú skupinu viac ako dva milióny ľudí. Prostredníctvom spoločnosti Kiva bolo od roku 2005 prerozdelených viac ako 715 miliónov dolárov. Do aktivít sa zapojilo približne 1.3 milióna veriteľov a pomoc v podobe mikropôžičiek získalo cez 1.6 milióna podnikateľov po celom svete. Pokiaľ dlžníci splatia svoje mikropôžičky, peniaze môžu byť nanovo požičané ďalším podnikateľom.

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018

Cestárske kariérne dni 2018 na SvF

Takmer 30 stredoškolákov sa zúčastnilo Cestárskych kariérnych dní na pôde Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Najužitočnejšia appka

Uľahčí život všetkým rodičom i zábudlivcom

IKEA je postavená na tých správnych hodnotách

Richard Citnar je riaditeľom najväčšieho obchodného domu IKEA v strednej Európe.