ZF Slovakia oslávilo storočnicu spolu so svojimi zamestnancami

Tisícky zamestnancov a ich rodinných príslušníkov strávilo nedeľné dopoludnie v priestoroch levického závodu spoločnosti ZF Slovakia. Neprišli sem však pracovať, ale zabaviť sa a ukázať svojim najbližším priestory podniku počas už tradičného podujatia Family Day.

Tisícky ľudí už od rána prúdili do levického závodu spoločnosti ZF Slovakia , aby tu strávili nielen príjemné predpoludnie, ale aj oslávili sto rokov fungovania medzinárodného koncernu ZF.

Na Slovensku koncern zastupuje spoločnosť ZF Slovakia, ktorá pôsobí v dvoch výrobných lokalitách- v Trnave a v Leviciach. V Leviciach má umiestnené 3 prevádzkové jednotky na výrobu modulov hnacieho ústrojenstva, modulov tlmenia a podvozkových komponentov. Spolu v závode na Géni a v Levitexe zamestnáva viac ako 1150 zamestnancov.

Na podujatí pod názvom Family Day bol pre zamestnancov a ich rodiny pripravený pestrý program, v ktorom nechýbali koncerty, zábava pre najmenších, kolotoče ani chutné občerstvenie.

„Napriek extrémnym horúčavám prišlo asi 3 400 ľudí, ktorí si so záujmom prechádzali priestory spoločnosti. Atmosféra vzhľadom na horúce počasie bola prázdninovo – kúpalisková,“ hovorí Miroslava Takácsová z personálneho oddelenia spoločnosti.

pohlad-na-areal-z-vtacej-perspektivy-r403_res.jpg

Pohľad na areál z vtáčej perspektívy

labute-su-atrakciou-ktorou-nepohrdnu-mali-ani-velki-r198_res.jpg

Labute sú atrakciou, ktorou nepohŕdnu malí ani veľkí

Bohatý program

Celým programom, ktorý v areáli závodu začínal v nedeľu 5. júla od 9:00, sprevádzal prítomných obľúbený moderátor Roman Juraško. Ten si divákov získal svojim bezprostredným vystupovaním a neraz im vyčaril úsmev na tvári.

Po oficiálnom otvorení vyšiel na pódium vyšiel najznámejší kúzelník na Slovensku Talostan, ktorý predviedol svoje očarujúce umenie. V nemom úžase zostávali pri jeho trikoch nielen deti ale aj dospelí. Tí, ktorí premeškali jeho prvé vystúpenie, však smutní byť nemuseli. Obľúbený mág sa na pódium so svojimi kúzlami vrátil ešte dvakrát. Kúzelníka vystriedali zábavné súťaže, po nich nasledoval dramatický zásah hasičov, ktorí prítomným predviedli hasenie horiaceho auta. Priamo na pravé poludnie dostalo divákov do varu nielen žiariace slnko, ale aj energické vystúpenie populárneho Janka Kurica a skupiny Vidiek. Divákov „Vidiečania“ nielen roztancovali ale aj rozospievali a najväčšie hity kapely si publikum strihlo spolu s nimi.

hlavnym-lakadlom-dna-bol-janko-kuric-z-vidieka-r985_res.jpg

Hlavným lákadlom dňa bol Janko Kuric z Vidieka.

Detská zóna a veselí maskoti.

Na najmenších čakali počas Family Day nielen kúzla Talostana a vystúpenie MIA pre deti, ale aj vyčlenený priestor s nafukovacími atrakciami. Tí väčší sa mohli povoziť na kolotočoch, zastrieľať si z luku či spolu s dospelými vyskúšať adrenalínové atrakcie.

deti-si-uzivali-den-na-kolotococh-r846_res.jpg

Deti si užívali deň na kolotočoch

lukostrelba-lakala-vsetkych-bez-rozdielu-veku-r533_res.jpg

Lukostrelba lákala všetkých bez rozdielu veku

Kreatívni rodičia i deti si za asistencie hrnčiara vyrábali vlastné hrnčeky na ranný čaj alebo kávu, ochotní umelci tiež premieňali pomocou farieb detské tváre na superbojovníkov alebo rozprávkové postavičky. Najmenší tiež plnili zábavné úlohy na viacerých stanovištiach, ktorými ich sprevádzali populárne Disney postavičky.

„V extrémne horúcom počasí všetkým dobre padlo previesť sa vláčikom po areáli, osviežiť sa pri rozprašovačoch vody, v improvizovanom bazéne si vyskúšať aquazorbing a možnosti vyšantiť sa v pene neodolali ani dospelí,“ doplnila Takácsová.

Kto už nevládal, mohol sa bezplatne občerstviť cigánskou, štrúdľou, kofolou alebo džúsmi. Deti si tiež pochutnávali na cukrovej vate a ako malý darček dostali aj héliové balóny s výročným logom podujatia.

penovu-sou-opat-nesklamala-r450_res.jpg

Penovú šou opäť nesklamala

mnohi-sa-previezli-vlacikom-po-areali-r328_res.jpg

Mnohí sa previezli vláčikom po areáli

Nazreli aj do výroby

Niektorí návštevníci, aby sa schladili, si opakovane prechádzali klimatizované výrobné haly a so záujmom objavovali, čo si pri prvej návšteve nevšimli. Vo výrobe bola pripravená prezentácia produktov spoločnosti, ukážky zvárania rúr tlmiča na zváracej linke a ukážky montovania modulu tlmiča pre Mercedes triedy B. „Predstavili sme tiež náš zámer vstúpiť s vybranými SOŠ v regióne Levice a Trnava do systému duálneho vzdelávania. Nový systém vzdelávania pre vybraných študentov znamená možnosť praktického vyučovania na najmodernejších technológiách priamo u nás vo firme a po úspešnom ukončení školy istotu zamestnania v ZF Slovakia. Naši potenciálni študenti si mohli tiež vyskúšať simuláciu ovládania priemyselných robotov,“ uzavrela Takácsová.

zaujemcom-predstavili-moznost-studovat-priamo-v-spolocnosti-r108_res.jpg

Záujemcom predstavili možnosť študovať priamo v spoločnosti.

STOROČNICA
V roku 2015 oslavujespoločnosť ZF 100. výročie svojho založenia. Toto jubileum považuje za jedinečnú šancu, ako potvrdiť svoje miesto na medzinárodnom trhu a ako sa stať známejšou.

V uplynulom storočí sa jej podarilo dosiahnuť dôležité míľniky v oblasti techniky pohonov a podvozkov. Práve v roku jubilea chce zdôrazniť svoju tradíciu a udržateľnosť a chce byť vnímaná ako inovatívna firma.

„Spoločnosť každoročne organizuje Deň otvorených dverí ako poďakovanie naším zamestnancom za to, že svojou prácou prispievajú k úspešnému napredovaniu firmy. Len raz v roku sa brány spoločnosti otvoria aj pre ich rodinných príslušníkov, priateľov a známych, aby im predstavili priestory kde trávia svoj pracovný čas a ukázali výrobné technológie. Tento rok koncern ZF oslavuje svoje 100. výročie, takže tohtoročný 5. júl bol pre nás výnimočný. A ako lepšie osláviť výročie úspešnej firmy ako v kruhu ľudí, ktorí tvoria tento úspech svojou každodennou prácou? Naším zámerom pri organizácii bolo predstaviť spoločnosť širšej verejnosti a zároveň sa zabaviť v kruhu kolegov, rodinných príslušníkov a obchodných partnerov. Spokojné reakcie účastníkov nasvedčujú, že sa nám to podarilo.“

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.

Dvojitý diplom medzi EU v Bratislave a UNWE v Sofii

Rektor EU v Bratislave podpísal zmluvu o dvojitom diplome s Univerzitou národného a svetového hospodárstva v Sofii.

Ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu EU v Bratislave

V utorok 19. júna 2018 sa uskutočnilo ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Kreditná karta – áno alebo nie

Názory na „kreditky“ sú dvojaké – priaznivci kreditnej karty by bez nej ani nevyšli z domu, no mnohí jej na chuť ešte neprišli.