Absolventi Detskej dopravnej univerzity si prevzali diplomy

Slovenská cestná spoločnosť v spolupráci so Stavebnou fakultou STU v Bratislave a spoločnosťou UNI&Co., a.s.zorganizovala v termíne od 6. – 17. júla 2015 Detskú dopravnú univerzitu.

Na pôde Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave si slávnostne prevzalo 20 absolventov Detskej dopravnej univerzity diplomy.

absolventi detskej dopravnej univerzity si prevezali diplomy

Slovenská cestná spoločnosť v spolupráci so Stavebnou fakultou STU v Bratislave a spoločnosťou UNI&Co., a.s.zorganizovala v termíne od 6. – 17. júla 2015 Detskú dopravnú univerzitu. Cieľom tohto podujatia bolo oboznámiť študentov s problematikou dopravy a dopravnej infraštruktúry a podnietiť u nich záujem o túto problematiku.

Počas uplynulých dvoch týždňov si organizátori pre mladých nadšencov dopravy pripravili bohatý a zaujímavý program. Prvý týždeň sa naučili čítať mapy, plánovať cesty, s nadšením si vyskúšali meranie hladiny hluku pri skupinových a individuálnych výkrikoch a v praxi si vyskúšali aj 3D skener. Teoretické poznatky o výstavbe mostov si vyskúšali pri počítačovom projektovaní svojich vlastných mostov. Prácu Policajného zboru SR študentom priblížili policajti zo špeciálneho dopravného oddelenia „PUMA“ a počas horúcich  dní letnej univerzity sa študenti schladili pri ukážkach práce a techniky hasičov. Študenti Detskej dopravnej univerzity 2015 navštívili Železničnú stanicu Petržalka, vodné dielo a vodnú elektráreň v Gabčíkove,dopravné múzeum astretli sa so zástupcami Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Oboznámili sa so správou a údržbou cestných komunikácií a zblízka si pozreli vládny špeciál na Letisku M.R. Štefánika v Bratislave.

absolventi detskej dopravnej univerzity si prevezali diplomy

V druhej polovici univerzitného vzdelávania študenti navštívili „obaľovačku“ na výrobu asfaltovej zmesi  v Smoleniciach, dopravný dispečing a laboratórium Národnej diaľničnej spoločnosti a nevynechali ani lodný prístav. Na vlastnej koži zažili adrenalín na pretekárskom okruhu Slovakia ring  v Orechovej Potôni a užili si aj panoramatickú plavbu popod bratislavské mosty. Nechýbala ani prezentácia techniky Slovenskej správy ciest na údržbu ciest a techniky na diagnostické meranie vozoviek.

absolventi detskej dopravnej univerzity si prevezali diplomy

Detská dopravná univerzita vyvrcholila slávnostným odovzdaním absolventských diplomov. Na pôde Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity si dňa 17. júla 2015 o 14.00 hod. diplomy prevzalo 20 absolventov detskej univerzity.

Zuzana Fabianová/Mgr. Valéria Kocianová

Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci

Využívate veľkonočné voľné dni na cestovanie? Tieto destinácie sú práve v kurze.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch

Burza pracovných príležitostí opäť na Stavebnej fakulte STU

Po niekoľkoročnej prestávke sa opäť konala Burza pracovných príležitostí spojená s prezentáciou stavebných firiem.