Absolventi Detskej dopravnej univerzity si prevzali diplomy

Slovenská cestná spoločnosť v spolupráci so Stavebnou fakultou STU v Bratislave a spoločnosťou UNI&Co., a.s.zorganizovala v termíne od 6. – 17. júla 2015 Detskú dopravnú univerzitu.

Na pôde Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave si slávnostne prevzalo 20 absolventov Detskej dopravnej univerzity diplomy.

absolventi detskej dopravnej univerzity si prevezali diplomy

Slovenská cestná spoločnosť v spolupráci so Stavebnou fakultou STU v Bratislave a spoločnosťou UNI&Co., a.s.zorganizovala v termíne od 6. – 17. júla 2015 Detskú dopravnú univerzitu. Cieľom tohto podujatia bolo oboznámiť študentov s problematikou dopravy a dopravnej infraštruktúry a podnietiť u nich záujem o túto problematiku.

Počas uplynulých dvoch týždňov si organizátori pre mladých nadšencov dopravy pripravili bohatý a zaujímavý program. Prvý týždeň sa naučili čítať mapy, plánovať cesty, s nadšením si vyskúšali meranie hladiny hluku pri skupinových a individuálnych výkrikoch a v praxi si vyskúšali aj 3D skener. Teoretické poznatky o výstavbe mostov si vyskúšali pri počítačovom projektovaní svojich vlastných mostov. Prácu Policajného zboru SR študentom priblížili policajti zo špeciálneho dopravného oddelenia „PUMA“ a počas horúcich  dní letnej univerzity sa študenti schladili pri ukážkach práce a techniky hasičov. Študenti Detskej dopravnej univerzity 2015 navštívili Železničnú stanicu Petržalka, vodné dielo a vodnú elektráreň v Gabčíkove,dopravné múzeum astretli sa so zástupcami Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Oboznámili sa so správou a údržbou cestných komunikácií a zblízka si pozreli vládny špeciál na Letisku M.R. Štefánika v Bratislave.

absolventi detskej dopravnej univerzity si prevezali diplomy

V druhej polovici univerzitného vzdelávania študenti navštívili „obaľovačku“ na výrobu asfaltovej zmesi  v Smoleniciach, dopravný dispečing a laboratórium Národnej diaľničnej spoločnosti a nevynechali ani lodný prístav. Na vlastnej koži zažili adrenalín na pretekárskom okruhu Slovakia ring  v Orechovej Potôni a užili si aj panoramatickú plavbu popod bratislavské mosty. Nechýbala ani prezentácia techniky Slovenskej správy ciest na údržbu ciest a techniky na diagnostické meranie vozoviek.

absolventi detskej dopravnej univerzity si prevezali diplomy

Detská dopravná univerzita vyvrcholila slávnostným odovzdaním absolventských diplomov. Na pôde Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity si dňa 17. júla 2015 o 14.00 hod. diplomy prevzalo 20 absolventov detskej univerzity.

Zuzana Fabianová/Mgr. Valéria Kocianová

Nová autokamera Mio MiVue J85 WiFi upozorní i na radary a nárazy

MiVue J85 získala do vínku upozornění od českého hlasu Arnolda Schwarzeneggera. Pavel Soukup namluvil hlášky upozornění na nehody

Move in immediately, if you feel like it

Living close to the centre of Bratislava has many advantages.

Predaj poistenia motorových vozidiel cez web rastie a bude rásť

Myslí si to Peter Gál, zakladateľ stránky poistnamyska.sk, ktorý má vyše 20-ročné skúsenosti v poisťovníctve.

Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur

Ako tomu predísť?