Summer Code Camp 2015 pokračuje: Zahrajte sa v Poluse!

Po úspešnom júlovom turnuse opäť zvolávame malých i väčších hráčov do tábora, aký na Slovensku nemá obdobu! Ak sa vaša ratolesť nevie odtrhnúť od počítačových hier, doprajte jej jedinečnú možnosť.

Po úspešnom júlovom turnuse opäť zvolávame malých i väčších hráčov do tábora, aký na Slovensku nemá obdobu! Ak sa vaša ratolesť nevie odtrhnúť od počítačových hier, doprajte jej jedinečnú možnosť nazrieť do zákulisia programovania.

V dňoch 10. až 12. augusta 2015 sa v priestoroch Digipoint v Polus City Center uskutoční ďalší turnus 3-dňového programátorského tábora pod záštitou spoločnosti Learn2Code. Zúčastniť sa ho môžu deti vo veku 8-13 rokov, ktoré majú chuť hrať sa a objavovať tajomstvá virtuálnych svetov.

dig-r659_res.jpg

V dennom tábore sa naučia vytvárať 2D hry v programovacom jazyku Scratch a dostanú sa do kontaktu s programovaním. Hra bude obsahovať ovládanie a pohyb postáv, rôzne animácie, zvuk aj tabuľku so skóre, a bude možné zahrať si ju na stolnom počítači, na telefóne či tablete.

Súčasťou pestrého programu bude aj popoludňajšia návšteva Laser Tag Arény a na záver si deti zasúťažia v programátorskej súťaži a môžu získať sladké odmeny.

Účastníci budú potrebovať len vlastný laptop, žiadne predchádzajúce skúsenosti nie sú potrebné. V cene kurzu 99 eur je zahrnutý kompletný program, strava, pitný režim a všetky vstupy na voľnočasové aktivity.

Prihlášky na adrese: http://www.learn2code.sk/kurzy/summer-code-camp-bratislava-2

e-mailom: info@learn2code.sk

alebo telefonicky: 0948 828 228        digi-r782_res.jpg

Čo je to DIGIPOINT?  Miesto, kde žijú inovácie a stretávajú sa informácie a informačné technológie.

Jediné takéto miesto -unikátny priestor na testovanie nových technológií a taktiež zaujímavých projektov FIIT STU /Fakulty informačných technológií v Bratislave/ s názvom DIGIPOINT funguje od októbra 2013 v Poluse. Pod jeho vznik sa podpísal unikátny nápad, dlhodobá príprava a v neposlednom rade netradičná spolupráca nákupného centra Polus City Center s FIIT STU a so spoločnosťou Microsoft Slovakia.

DIGIPOINT je zároveň občianske združenie založené Fakultou informatiky a informačných technológií STU v Bratislave v spolupráci s Polus City Center a spoločnosťou Microsoft. Polus s partnermi vytvoril projekt a zariadil priestor, ktorý je nie len náučný, ale aj obsahovo zaujímavý a zároveň prepojený s komerčnými  prezentáciami produktov, čím sa vytvorí pre zákazníkov pohodlie výberu produktov na jednom mieste. „V „našich končinách“ nie je vôbec obvyklé, aby sa subjekt, ako je nákupné centrum, venovalo edukácii a prezentovaniu technologického pokroku. Práve preto je DIGIPOINT na Slovensku unikátom.“ uviedla Zuzana Špičková, online marketingová manažérka nákupného centra. DIGIPOINT je určený rôznym komunitám: verejnosti - návštevníkom nákupného centra, akademikom - študentom IT a taktiež komerčným spoločnostiam vyrábajúcim a predávajúcim HW.

DIGIPOINT má i ďalšiu úlohu. Projekty študentov Fakulty informatiky a informačných technológií STU v Bratislave sú teraz dostupné pre každého a to práve v unikátnom priestore DIGIPOINT v bratislavskom nákupnom centre Polus City Center. DIGIPOINT tiež potvrdzuje priblíženie FIIT STU ku komerčným firmám a ochotu fakulty reagovať na rýchlo sa meniace prostredie na trhu práce. Ako ďalší faktor prichádza konečný spotrebiteľ.

Ďalšie informácie vám poskytne: Petra Kotuliaková, koordinátorka aktivít, kotuliakova@fiit.stuba.sk, 0902273128 www.digipoint.sk

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.