Summer Code Camp 2015 pokračuje: Zahrajte sa v Poluse!

Po úspešnom júlovom turnuse opäť zvolávame malých i väčších hráčov do tábora, aký na Slovensku nemá obdobu! Ak sa vaša ratolesť nevie odtrhnúť od počítačových hier, doprajte jej jedinečnú možnosť.

Po úspešnom júlovom turnuse opäť zvolávame malých i väčších hráčov do tábora, aký na Slovensku nemá obdobu! Ak sa vaša ratolesť nevie odtrhnúť od počítačových hier, doprajte jej jedinečnú možnosť nazrieť do zákulisia programovania.

V dňoch 10. až 12. augusta 2015 sa v priestoroch Digipoint v Polus City Center uskutoční ďalší turnus 3-dňového programátorského tábora pod záštitou spoločnosti Learn2Code. Zúčastniť sa ho môžu deti vo veku 8-13 rokov, ktoré majú chuť hrať sa a objavovať tajomstvá virtuálnych svetov.

dig-r659_res.jpg

V dennom tábore sa naučia vytvárať 2D hry v programovacom jazyku Scratch a dostanú sa do kontaktu s programovaním. Hra bude obsahovať ovládanie a pohyb postáv, rôzne animácie, zvuk aj tabuľku so skóre, a bude možné zahrať si ju na stolnom počítači, na telefóne či tablete.

Súčasťou pestrého programu bude aj popoludňajšia návšteva Laser Tag Arény a na záver si deti zasúťažia v programátorskej súťaži a môžu získať sladké odmeny.

Účastníci budú potrebovať len vlastný laptop, žiadne predchádzajúce skúsenosti nie sú potrebné. V cene kurzu 99 eur je zahrnutý kompletný program, strava, pitný režim a všetky vstupy na voľnočasové aktivity.

Prihlášky na adrese: http://www.learn2code.sk/kurzy/summer-code-camp-bratislava-2

e-mailom: info@learn2code.sk

alebo telefonicky: 0948 828 228        digi-r782_res.jpg

Čo je to DIGIPOINT?  Miesto, kde žijú inovácie a stretávajú sa informácie a informačné technológie.

Jediné takéto miesto -unikátny priestor na testovanie nových technológií a taktiež zaujímavých projektov FIIT STU /Fakulty informačných technológií v Bratislave/ s názvom DIGIPOINT funguje od októbra 2013 v Poluse. Pod jeho vznik sa podpísal unikátny nápad, dlhodobá príprava a v neposlednom rade netradičná spolupráca nákupného centra Polus City Center s FIIT STU a so spoločnosťou Microsoft Slovakia.

DIGIPOINT je zároveň občianske združenie založené Fakultou informatiky a informačných technológií STU v Bratislave v spolupráci s Polus City Center a spoločnosťou Microsoft. Polus s partnermi vytvoril projekt a zariadil priestor, ktorý je nie len náučný, ale aj obsahovo zaujímavý a zároveň prepojený s komerčnými  prezentáciami produktov, čím sa vytvorí pre zákazníkov pohodlie výberu produktov na jednom mieste. „V „našich končinách“ nie je vôbec obvyklé, aby sa subjekt, ako je nákupné centrum, venovalo edukácii a prezentovaniu technologického pokroku. Práve preto je DIGIPOINT na Slovensku unikátom.“ uviedla Zuzana Špičková, online marketingová manažérka nákupného centra. DIGIPOINT je určený rôznym komunitám: verejnosti - návštevníkom nákupného centra, akademikom - študentom IT a taktiež komerčným spoločnostiam vyrábajúcim a predávajúcim HW.

DIGIPOINT má i ďalšiu úlohu. Projekty študentov Fakulty informatiky a informačných technológií STU v Bratislave sú teraz dostupné pre každého a to práve v unikátnom priestore DIGIPOINT v bratislavskom nákupnom centre Polus City Center. DIGIPOINT tiež potvrdzuje priblíženie FIIT STU ku komerčným firmám a ochotu fakulty reagovať na rýchlo sa meniace prostredie na trhu práce. Ako ďalší faktor prichádza konečný spotrebiteľ.

Ďalšie informácie vám poskytne: Petra Kotuliaková, koordinátorka aktivít, kotuliakova@fiit.stuba.sk, 0902273128 www.digipoint.sk

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.