Streda, 23. október, 2019 | Meniny má Alojzia

Najrýchlejšiu a najkvalitnejšiu 4G sieť na Slovensku má Telekom

Telekom má podľa nezávislých meraní najkvalitnejšiu sieť na Slovensku, koncom júna spustil v Nitre 4G s rýchlosťou až 225 Mbps.

Najväčší slovenský telekomunikačný operátor Slovak Telekom sa môže pochváliť najlepšou mobilnou sieťou na Slovensku. Tá prednedávnom získala ocenenie „Best in Test“ v teste renomovanej nezávislej konzultačnej spoločnosti P3 Communication, ktorá pravidelne uskutočňuje merania mobilných sietí v Európe.

Merania na Slovensku zahŕňali väčšie i menšie mestá a vybrané hlavné trasy ciest. Detailný test vyhodnotil viaceré parametre ako napríklad sťahovanie a odosielanie súborov, čas načítania internetových stránok, prístup na Facebook, prácu s YouTube a iné. Spoločnosť vyhodnotila sieť Telekomu ako najkvalitnejšiu na Slovensku, v meraniach bola najlepšia v 19 ukazovateľoch z celkového počtu 24.

Telekom aktuálne pokrýva sieťou 4G už takmer 58 % populácie. Najrýchlejší mobilný internet je dostupný už pre obyvateľov 109 miest a stovky okolitých obcí.

Ako technologický líder sa Telekom snaží myslieť dopredu a v inováciách pokračuje aj naďalej. Od konca júna si tak zákazníci môžu užiť pohodlné surfovanie v 4G sieti s rýchlosťou sťahovania dát až do 225 Mbps. Ako prví si môžu rekordnú rýchlosť užiť obyvatelia a návštevníci Nitry. Na využitie rýchlosti do 225 Mbps nemusí mať zákazník aktivovaný žiadny ďalší LTE balíček, ale surfuje v rámci dát na paušáloch Happy či Easy kartách. Po vyhodnotení skúseností z reálnej prevádzky Telekom rozšíri 225 Mbps LTE aj do iných husto obývaných oblastí.

Dáta sa zákazníci nemusia báť využívať ani v zahraničí, Telekom totiž ponúka výhodné dátové balíčky pre roaming. Sú určené pre všetkých záujemcov o surfovanie v roamingu, či už v krajinách EÚ alebo na celom svete. Pri spotrebe 80 % zákazník navyše dostane upozornenie na míňanie balíčka, znova mu príde SMS aj po vyčerpaní balíčka. Potom si môže aktivovať jeden z balíčkov znova.

Roamingová ponuka obsahuje tri balíčky, ktoré sa líšia objemom dát a cenou. Balíčky pokryjú čas dovolenky väčšiny zákazníkov a platia v krajinách EÚ, Nórsku, Švajčiarsku, Lichtenštajnsku, na Islande i v USA. Balíček XS s 20 MB môžu zákazníci získať za 2 €, balíček M so 100 MB dát za 5 € a balíček XL obsahujúci 500 MB roamingových dát za 15 €. Pri najvyššom balíčku tak zákazník získa 1 MB dát len za 3 centy.

Výhodná ponuka neplatí len pre dáta, ale aj pre hovory: Prijaté minúty v roamingu sú totiž už zahrnuté v paušáloch Happy.

V rámci celej skupiny Deutsche Telekom v najbližších troch rokoch plánuje preinvestovať viac ako 6 miliárd eur do rozšírenia a skvalitnenia svojich európskych sietí. V spolupráci s národnými operátormi buduje integrovaný paneurópsky produkčný model. Nová paneurópska sieť prinesie množstvo výhod. Najdôležitejšou z nich je skrátenie času potrebného na uvedenie nových produktov na trh, zrýchlenie inovácií  a spoločné produktové portfólio prispôsobené lokálnym požiadavkám a špecifikám konkrétneho trhu.

Grafickí dizajnéri ukázali, ako možno zmeniť charakter miesta

Spravili nový „mejkap“ jednej prevádzky, ale Centrum stále nefunguje ako celok.

Zabudni na prvoplánové kostýmy. Tu sa budeš skutočne báť

Nebavia ťa halloweenske párty? Kašli na ne. Neďaleko Bratislavy otvárajú Strašidelný dom pre silné žalúdky.

Komerčné priestory v Jarabinkách: Istí zákazníci = isté tržby

Podnikateľom v obchode a službách sa črtá zaujímavá príležitosť. V predaji sú nové komerčné priestory v Jarabinkách.