Najrýchlejšiu a najkvalitnejšiu 4G sieť na Slovensku má Telekom

Telekom má podľa nezávislých meraní najkvalitnejšiu sieť na Slovensku, koncom júna spustil v Nitre 4G s rýchlosťou až 225 Mbps.

Najväčší slovenský telekomunikačný operátor Slovak Telekom sa môže pochváliť najlepšou mobilnou sieťou na Slovensku. Tá prednedávnom získala ocenenie „Best in Test“ v teste renomovanej nezávislej konzultačnej spoločnosti P3 Communication, ktorá pravidelne uskutočňuje merania mobilných sietí v Európe.

Merania na Slovensku zahŕňali väčšie i menšie mestá a vybrané hlavné trasy ciest. Detailný test vyhodnotil viaceré parametre ako napríklad sťahovanie a odosielanie súborov, čas načítania internetových stránok, prístup na Facebook, prácu s YouTube a iné. Spoločnosť vyhodnotila sieť Telekomu ako najkvalitnejšiu na Slovensku, v meraniach bola najlepšia v 19 ukazovateľoch z celkového počtu 24.

Telekom aktuálne pokrýva sieťou 4G už takmer 58 % populácie. Najrýchlejší mobilný internet je dostupný už pre obyvateľov 109 miest a stovky okolitých obcí.

Ako technologický líder sa Telekom snaží myslieť dopredu a v inováciách pokračuje aj naďalej. Od konca júna si tak zákazníci môžu užiť pohodlné surfovanie v 4G sieti s rýchlosťou sťahovania dát až do 225 Mbps. Ako prví si môžu rekordnú rýchlosť užiť obyvatelia a návštevníci Nitry. Na využitie rýchlosti do 225 Mbps nemusí mať zákazník aktivovaný žiadny ďalší LTE balíček, ale surfuje v rámci dát na paušáloch Happy či Easy kartách. Po vyhodnotení skúseností z reálnej prevádzky Telekom rozšíri 225 Mbps LTE aj do iných husto obývaných oblastí.

Dáta sa zákazníci nemusia báť využívať ani v zahraničí, Telekom totiž ponúka výhodné dátové balíčky pre roaming. Sú určené pre všetkých záujemcov o surfovanie v roamingu, či už v krajinách EÚ alebo na celom svete. Pri spotrebe 80 % zákazník navyše dostane upozornenie na míňanie balíčka, znova mu príde SMS aj po vyčerpaní balíčka. Potom si môže aktivovať jeden z balíčkov znova.

Roamingová ponuka obsahuje tri balíčky, ktoré sa líšia objemom dát a cenou. Balíčky pokryjú čas dovolenky väčšiny zákazníkov a platia v krajinách EÚ, Nórsku, Švajčiarsku, Lichtenštajnsku, na Islande i v USA. Balíček XS s 20 MB môžu zákazníci získať za 2 €, balíček M so 100 MB dát za 5 € a balíček XL obsahujúci 500 MB roamingových dát za 15 €. Pri najvyššom balíčku tak zákazník získa 1 MB dát len za 3 centy.

Výhodná ponuka neplatí len pre dáta, ale aj pre hovory: Prijaté minúty v roamingu sú totiž už zahrnuté v paušáloch Happy.

V rámci celej skupiny Deutsche Telekom v najbližších troch rokoch plánuje preinvestovať viac ako 6 miliárd eur do rozšírenia a skvalitnenia svojich európskych sietí. V spolupráci s národnými operátormi buduje integrovaný paneurópsky produkčný model. Nová paneurópska sieť prinesie množstvo výhod. Najdôležitejšou z nich je skrátenie času potrebného na uvedenie nových produktov na trh, zrýchlenie inovácií  a spoločné produktové portfólio prispôsobené lokálnym požiadavkám a špecifikám konkrétneho trhu.

Poďte kontrolovať novinárov denníka SME

Ponúkame vám možnosť prísť na niekoľko dní do redakcie SME.

Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť

Niekedy jednoducho nepomôže pravidelný prísun vitamínov ani iná prevencia.

Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny

Kedy a komu sa oplatí rezervovať dovolenku s predstihom?

Prognózy pre slovensky realitný trh v roku 2019

Prvé predpovede, ako sa vyvinie dianie na realitnom trhu v roku 2019.