Sobota, 19. október, 2019 | Meniny má Kristián

Návrat Ďurkovského na magistrát?

BRATISLAVA, 29. júla 2015 – Predseda poslaneckého KLUBU PRE BRATISLAVU Martin Borguľa upozorňuje na to, že riešenie a schvaľovanie dôležitých materiálov na rokovaniach zastupiteľstva v časti „Rôzne“ je nekorektné aj nebezpečné. Dialo sa to už za čias primátora Ďurkovského.

Poslanec mesta a predseda KLUBU PRE BRATISLAVU Martin Borguľa poslal včera primátorovi Bratislavy list, v ktorom rozporuje jeho rozhodnutie nepozastaviť výkon uznesenia prijatého v rozpore s Rokovacím poriadkom zastupiteľstva. Materiál s názvom „Návrh na postup primátora s cieľom novelizovať zákon č. 657/2014 o tepelnej energetike a na jednotný postup starostov mestských častí Bratislavy pri rozhodovaní v oblasti tepelnej energetiky“ nezískal na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva dostatočný počet hlasov, preto nebol zaradený do riadneho programu. Poslanec Milan Vetrák napriek tomu materiál na zasadnutí predložil, a to v časti „Rôzne“.

„Tento postup je protiprávny a je v rozpore s Rokovacím poriadkom zastupiteľstva. Materiál, ktorý nezíska dostatočný počet hlasov, nemôže byť ďalej predmetom rokovania zastupiteľstva. Pripomína mi to spôsoby z čias Ďurkovského vedenia, kedy bol v bode „Rôzne“ zaradený návrh na zmenu územného plánu, čo je jeden z najdôležitejších materiálov vôbec. Bol by som nerád, keby sa na magistrát tieto „zvláštne“ spôsoby z minulosti vrátili,“ povedal Martin Borguľa.

Uvedený materiál považuje poslanec Martin Borguľa za príliš dôležitý na to, aby sa o ňom rokovalo len v bode Rôzne. Ako uviedol, stalo sa tak na záver dvojdňového, náročného rokovania zastupiteľstva, v podvečerných hodinách, kedy bolo prítomných už len 23 poslancov z celkového počtu 45. Uznesenie bolo nakoniec schválené ako úplne posledné, pričom za hlasovalo len 19 poslancov, 3 sa zdržali a jeden bol proti. Podľa Martina Borguľu neprebehla k materiálu riadna diskusia celého poslaneckého pléna, ktorá by bola potrebná.

„Preto som požiadal primátora, aby pozastavil výkon predmetného uznesenia. Som nemilo prekvapený jeho rozhodnutím ponechať toto uznesenie v platnosti. Vzhľadom na uvedené skutočnosti, ako aj na fakt, že som presvedčený o porušení Rokovacieho poriadku, zvažujem podanie podnetu na prokuratúru na preskúmanie zákonnosti predmetného Uznesenia,“ povedal na záver Martin Borguľa.

Firma BONATO oddlžila svojich klientov v sume 100 000 000 Eur

Spoločnosť, ktorá pomáha ľuďom s dlhmi.

Ako manažovať 16 miliónov dielov denne?

Nová Riadiaca Veža bude v reálnom čase manažovať polohu vyše 16 miliónov dielov

Karibik: Dokonalý oddych v špičkových hoteloch

Nielen palmy, pláže a slnko vás čakajú v Karibiku, ale aj relax v top hoteloch.