Na čo nezabudnúť pred nástupom do školy?

Nákup školských pomôcok je pre každého rodiča ťažkou skúškou. Nie je to len tým, že vyznať sa v množstve pomôcok nie je vôbec jednoduché, ale najmä preto, že nákup poriadne odľahčí jeho peňaženku.

Nákup školských pomôcok je pre každého rodiča ťažkou skúškou. Nie je to len tým, že vyznať sa v množstve pomôcok nie je vôbec jednoduché, ale najmä preto, že nákup peračníka, tašky, zošitov a iných potrebných vecí poriadne odľahčí jeho peňaženku. Preto nákupné centrum Polus City Center v spolupráci s predajňou ŠEVT  pripravilo pre svojich zákazníkov pár tipov, ako deťom zabezpečiť kvalitné školské pomôcky.sevt-8034jpg-r837_res.jpeg

Kým kedysi základné školské pomôcky, ako zošity, ceruzky či gumy zabezpečovala škola (niektorí rodičia a starí rodičia si to dobre pamätajú), dnes na podobný komfort môžete zabudnúť. Prinajlepšom dostanete zo školy zoznam pomôcok, ktoré máte nakúpiť. V tom horšom prípade budete tápať ešte do polovice septembra. Ak chcete školské pomôcky nakupovať z ekonomických či časových dôvodov skôr, nezabudnite si prečítať naše rady. A malý bonus - ak nakúpite v predajni ŠEVT v bratislavskom Poluse s vernostnou Polus Klub kartou, vrátia vám 5% z každého nákupu

polus-karta-v-r295_res.jpg

Ako nezabudnúť na podstatné veci a zároveň nenakúpiť zbytočnosti

Najdôležitejšou vecou každého školáka je školská taška

Práve školská taška je to, čo bude vaše dieťa potrebovať už prvé dni strávené v škole. Odkladať jej nákup sa rozhodne neoplatí. Jednak preto, že dieťa si už na druhý deň školského roka bude musieť v niečom odniesť zošity, učebnice a písacie potreby a jednak preto, že ak budete tašku kupovať až v septembri, môže sa stať, že nezoženiete takú, ktorá by vám vyhovovala dizajnovo, finančne či kvalitou a budete sa musieť uspokojiť s produktom, ktorý nie je celkom podľa vašich predstáv alebo poriadne naruší váš rodinný rozpočet. Ideálne je, ak školskú tašku kúpite počas leta, keď bývajú rôzne špeciálne zľavy na školský sortiment. Nuž a posledná rada: školskú tašku kupujte zásadne spolu s dieťaťom. Vyhnete sa tak nielen sklamaniu z dizajnu, lebo váš potomok odmietne tašku so Spidermanom, pretože by tam chcel mať radšej Dina, ale prípadne aj tomu, že by mu taška dobre nesadla.

Nezabúdajte ani na kvalitný peračník

Perá, ceruzky, guma, farbičky nemôžu byť len tak pohodené v taške (i keď nepochybujeme, že občas stratia svoje miesto), mali by byť uložené v peračníku. To, aký typ vyberiete, záleží nielen od vášho vkusu, ale aj od toho, aké staré máte dieťa. Mladšie deti, ktoré sú ešte na prvom stupni ZŠ, by mali mať peračník vystužený, aby v ňom písacie potreby „nelietali“ a boli prehľadne uložené. Navyše, malý školák si ešte nevie dávať pozor na školské pomôcky, a tak je odolnosť peračníka veľmi dôležitá. Žiaci na druhom stupni a na strednej škole si môžu vybrať aj peračníky – etue (tubové, kapsičkové...). Plný či prázdny? Aj táto dilema môže trápiť nejedného rodiča. Najmä pri prváčikoch odporúčame skôr prázdny peračník s tým, že rodičia mu doň nakúpia kvalitné písacie potreby. V prvej triede by ste si pri kúpe pera (vhodné je ergonomické a vybrané podľa toho, či je dieťa pravák alebo ľavák), ceruziek či farbičiek mali dať záležať na ich kvalite. V každom peračníku by okrem vyššie uvedených pomôcok nemali chýbať guma, nožničky, pravítko, lepidlo a strúhadlo.

Zíde sa vám:

–      ergonomické pero pre praváka alebo ľaváka (všímajte si aj to, pre aké staré

dieťa je pero vhodné),

–      farbičky (pre menšie deti radšej trojhranné, ktoré ľahko píšu a dieťa nemusí

tlačiť na papier),

–      vrecúško na prezuvky, na výtvarnú výchovu a na telesnú výchovu (najlepšie

také, ktoré sa dá umývať alebo prať),

–      vodové farby (s dobrou pigmentáciou, rýchloschnúce),

–      voskovky (maminy ocenia, ak sú vyprateľné z odevu),

–      temperové farby (s dobrou krycou schopnosťou, sýte farby),

–      štetce (dva guľaté a dva ploché štetce rôznych hrúbok),

–      farebné perá pre vyššie ročníky (zelené, červené, čierne),

–      igelit na lavicu,

Nová autokamera Mio MiVue J85 WiFi upozorní i na radary a nárazy

MiVue J85 získala do vínku upozornění od českého hlasu Arnolda Schwarzeneggera. Pavel Soukup namluvil hlášky upozornění na nehody

Move in immediately, if you feel like it

Living close to the centre of Bratislava has many advantages.

Predaj poistenia motorových vozidiel cez web rastie a bude rásť

Myslí si to Peter Gál, zakladateľ stránky poistnamyska.sk, ktorý má vyše 20-ročné skúsenosti v poisťovníctve.

Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur

Ako tomu predísť?