Sedem rokov istoty

Alebo prečo sa oplatí vziať si hypotéku s dlhšou fixáciou výhodného úroku.

Alebo prečo sa oplatí vziať si hypotéku s dlhšou fixáciou výhodného úroku.

tbhypoteka490x325-r241_res.jpg

Nízke úrokové sadzby spolu s dobrými cenami bytov sú dostatočným lákadlom pre záujemcov o kúpu nehnuteľnosti. Aj preto sme sa v poslednom čase stali svedkami boomu na hypotekárnom trhu.

Ak si aj vy v blízkej dobe plánujete vziať hypotéku, je správny čas na zváženie dĺžky fixácie úroku. Práve sa nachádzame v situácii, kedy uvažovať o dlhodobom fixovaní úrokovej sadzby má väčšiu opodstatnenosť ako vo väčšine prípadov v minulosti.

V súčasnosti  sa väčšina nových hypotekárnych úverov poskytuje s fixáciou úrokovej sadzby v období 2-5 rokov. Zároveň však napríklad Tatra banka počas druhého štvrťroku 2015 zaznamenala pomerne výrazný nárast dlhodobých úrokových sadzieb.  Aj preto toto leto ponúkla klientom novinku – Hypotéku so 7-ročnou fixáciou výhodného úroku.

Pozrime sa bližšie na to, čo vám môže priniesť 7-ročná fixácia:

• O výšku vašej splátky sa nemusíte starať až 7 rokov.
  • Máte istotu, že aj pri náhlom náraste sadzieb na trhu vaša splátka ostane rovnaká.
  • Viete tak lepšie a dlhodobejšie predvídať výdavky a naplánovať si svoj rodinný rozpočet.

Nevýhodou kratších fixácií, popri riziku zmeny výšky splátky, býva i to, že pri zmene sadzieb by ste museli venovať svoj čas zvažovaniu novej ponuky, jej prípadnému porovnávaniu a ďalšiemu vybavovaniu. Tento čas ušetríte, ak si výhodné podmienky zagarantujete práve dlhšou fixáciou.

Nákup bytu alebo domu a jeho financovanie prostredníctvom hypotekárneho úveru patrí k najväčším finančným investíciám počas celého života. Preto rozhodnutie o dĺžke fixácie úroku významne ovplyvní vaše budúce finančné výdavky.

Pre viac informácií: Hypotéka so 7-ročnou fixáciou výhodného úroku

Polus Market – trh v srdci nákupného centra

Po čerstvú zeleninu, sladučký med, či lokálne pivo už nemusíte chodiť ďaleko. Stačí sa zastaviť v Polus Markete.

Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!

Prečo vás trápia čierne a biele bodky alebo vyrážky? Porozumejte spúšťacím faktorom a zlepšite stav svojej problematickej pleti.

Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE

Vedeli ste, že väčšina nákladov na energie obvykle pripadá na vykurovanie a ohrev vody?

Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze

Každý chce dobré a rýchle riešenia. Nečudo, veď súčasné technológie nás už dávno predbehli.