Utorok, 19. január, 2021 | Meniny má MárioKrížovkyKrížovky

Sedem rokov istoty

Alebo prečo sa oplatí vziať si hypotéku s dlhšou fixáciou výhodného úroku.

Alebo prečo sa oplatí vziať si hypotéku s dlhšou fixáciou výhodného úroku.

tbhypoteka490x325-r241_res.jpg

Nízke úrokové sadzby spolu s dobrými cenami bytov sú dostatočným lákadlom pre záujemcov o kúpu nehnuteľnosti. Aj preto sme sa v poslednom čase stali svedkami boomu na hypotekárnom trhu.

Ak si aj vy v blízkej dobe plánujete vziať hypotéku, je správny čas na zváženie dĺžky fixácie úroku. Práve sa nachádzame v situácii, kedy uvažovať o dlhodobom fixovaní úrokovej sadzby má väčšiu opodstatnenosť ako vo väčšine prípadov v minulosti.

V súčasnosti  sa väčšina nových hypotekárnych úverov poskytuje s fixáciou úrokovej sadzby v období 2-5 rokov. Zároveň však napríklad Tatra banka počas druhého štvrťroku 2015 zaznamenala pomerne výrazný nárast dlhodobých úrokových sadzieb.  Aj preto toto leto ponúkla klientom novinku – Hypotéku so 7-ročnou fixáciou výhodného úroku.

Pozrime sa bližšie na to, čo vám môže priniesť 7-ročná fixácia:

• O výšku vašej splátky sa nemusíte starať až 7 rokov.
  • Máte istotu, že aj pri náhlom náraste sadzieb na trhu vaša splátka ostane rovnaká.
  • Viete tak lepšie a dlhodobejšie predvídať výdavky a naplánovať si svoj rodinný rozpočet.

Nevýhodou kratších fixácií, popri riziku zmeny výšky splátky, býva i to, že pri zmene sadzieb by ste museli venovať svoj čas zvažovaniu novej ponuky, jej prípadnému porovnávaniu a ďalšiemu vybavovaniu. Tento čas ušetríte, ak si výhodné podmienky zagarantujete práve dlhšou fixáciou.

Nákup bytu alebo domu a jeho financovanie prostredníctvom hypotekárneho úveru patrí k najväčším finančným investíciám počas celého života. Preto rozhodnutie o dĺžke fixácie úroku významne ovplyvní vaše budúce finančné výdavky.

Pre viac informácií: Hypotéka so 7-ročnou fixáciou výhodného úroku

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?

Porovnali sme život v Bratislave na štyroch rôznych miestach.

Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA

Značka aj napriek pandémii trhala rekordy.

Predajom kraľovala FABIA, ŠKODA valcovala jednotlivé segmenty. Jednoznačné prvenstvo značky ŠKODA potvrdzujú aj celkové predaje jednotlivých modelov, ktoré suverénne vedie model FABIA – 4 607 ks.

PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj

V najrozšírenejšej sieti elektropredajní môžete stále POHODLNE NAKUPOVAŤ A TOVAR mať doma EŠTE DNES. Teraz dokonca ešte lacnejšie.