Štvrtok, 12. december, 2019 | Meniny má Otília

Sedem rokov istoty

Alebo prečo sa oplatí vziať si hypotéku s dlhšou fixáciou výhodného úroku.

Alebo prečo sa oplatí vziať si hypotéku s dlhšou fixáciou výhodného úroku.

tbhypoteka490x325-r241_res.jpg

Nízke úrokové sadzby spolu s dobrými cenami bytov sú dostatočným lákadlom pre záujemcov o kúpu nehnuteľnosti. Aj preto sme sa v poslednom čase stali svedkami boomu na hypotekárnom trhu.

Ak si aj vy v blízkej dobe plánujete vziať hypotéku, je správny čas na zváženie dĺžky fixácie úroku. Práve sa nachádzame v situácii, kedy uvažovať o dlhodobom fixovaní úrokovej sadzby má väčšiu opodstatnenosť ako vo väčšine prípadov v minulosti.

V súčasnosti  sa väčšina nových hypotekárnych úverov poskytuje s fixáciou úrokovej sadzby v období 2-5 rokov. Zároveň však napríklad Tatra banka počas druhého štvrťroku 2015 zaznamenala pomerne výrazný nárast dlhodobých úrokových sadzieb.  Aj preto toto leto ponúkla klientom novinku – Hypotéku so 7-ročnou fixáciou výhodného úroku.

Pozrime sa bližšie na to, čo vám môže priniesť 7-ročná fixácia:

• O výšku vašej splátky sa nemusíte starať až 7 rokov.
  • Máte istotu, že aj pri náhlom náraste sadzieb na trhu vaša splátka ostane rovnaká.
  • Viete tak lepšie a dlhodobejšie predvídať výdavky a naplánovať si svoj rodinný rozpočet.

Nevýhodou kratších fixácií, popri riziku zmeny výšky splátky, býva i to, že pri zmene sadzieb by ste museli venovať svoj čas zvažovaniu novej ponuky, jej prípadnému porovnávaniu a ďalšiemu vybavovaniu. Tento čas ušetríte, ak si výhodné podmienky zagarantujete práve dlhšou fixáciou.

Nákup bytu alebo domu a jeho financovanie prostredníctvom hypotekárneho úveru patrí k najväčším finančným investíciám počas celého života. Preto rozhodnutie o dĺžke fixácie úroku významne ovplyvní vaše budúce finančné výdavky.

Pre viac informácií: Hypotéka so 7-ročnou fixáciou výhodného úroku

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,5 miliónov čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození

Vďaka Good Pay poputuje za každú platbu kartou na trhoch príspevok OZ Návrat.

Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky

Ako sa financuje zber triedeného odpadu, prečo sa v obciach na Slovensku triedi rôznymi spôsobmi?

Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?

V Proxente sa výška výnosu mení podľa výšky a dĺžky investície a podľa typu cenného papiera