Sedem rokov istoty

Alebo prečo sa oplatí vziať si hypotéku s dlhšou fixáciou výhodného úroku.

Alebo prečo sa oplatí vziať si hypotéku s dlhšou fixáciou výhodného úroku.

tbhypoteka490x325-r241_res.jpg

Nízke úrokové sadzby spolu s dobrými cenami bytov sú dostatočným lákadlom pre záujemcov o kúpu nehnuteľnosti. Aj preto sme sa v poslednom čase stali svedkami boomu na hypotekárnom trhu.

Ak si aj vy v blízkej dobe plánujete vziať hypotéku, je správny čas na zváženie dĺžky fixácie úroku. Práve sa nachádzame v situácii, kedy uvažovať o dlhodobom fixovaní úrokovej sadzby má väčšiu opodstatnenosť ako vo väčšine prípadov v minulosti.

V súčasnosti  sa väčšina nových hypotekárnych úverov poskytuje s fixáciou úrokovej sadzby v období 2-5 rokov. Zároveň však napríklad Tatra banka počas druhého štvrťroku 2015 zaznamenala pomerne výrazný nárast dlhodobých úrokových sadzieb.  Aj preto toto leto ponúkla klientom novinku – Hypotéku so 7-ročnou fixáciou výhodného úroku.

Pozrime sa bližšie na to, čo vám môže priniesť 7-ročná fixácia:

• O výšku vašej splátky sa nemusíte starať až 7 rokov.
  • Máte istotu, že aj pri náhlom náraste sadzieb na trhu vaša splátka ostane rovnaká.
  • Viete tak lepšie a dlhodobejšie predvídať výdavky a naplánovať si svoj rodinný rozpočet.

Nevýhodou kratších fixácií, popri riziku zmeny výšky splátky, býva i to, že pri zmene sadzieb by ste museli venovať svoj čas zvažovaniu novej ponuky, jej prípadnému porovnávaniu a ďalšiemu vybavovaniu. Tento čas ušetríte, ak si výhodné podmienky zagarantujete práve dlhšou fixáciou.

Nákup bytu alebo domu a jeho financovanie prostredníctvom hypotekárneho úveru patrí k najväčším finančným investíciám počas celého života. Preto rozhodnutie o dĺžke fixácie úroku významne ovplyvní vaše budúce finančné výdavky.

Pre viac informácií: Hypotéka so 7-ročnou fixáciou výhodného úroku

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.