Sedem rokov istoty

Alebo prečo sa oplatí vziať si hypotéku s dlhšou fixáciou výhodného úroku.

Alebo prečo sa oplatí vziať si hypotéku s dlhšou fixáciou výhodného úroku.

tbhypoteka490x325-r241_res.jpg

Nízke úrokové sadzby spolu s dobrými cenami bytov sú dostatočným lákadlom pre záujemcov o kúpu nehnuteľnosti. Aj preto sme sa v poslednom čase stali svedkami boomu na hypotekárnom trhu.

Ak si aj vy v blízkej dobe plánujete vziať hypotéku, je správny čas na zváženie dĺžky fixácie úroku. Práve sa nachádzame v situácii, kedy uvažovať o dlhodobom fixovaní úrokovej sadzby má väčšiu opodstatnenosť ako vo väčšine prípadov v minulosti.

V súčasnosti  sa väčšina nových hypotekárnych úverov poskytuje s fixáciou úrokovej sadzby v období 2-5 rokov. Zároveň však napríklad Tatra banka počas druhého štvrťroku 2015 zaznamenala pomerne výrazný nárast dlhodobých úrokových sadzieb.  Aj preto toto leto ponúkla klientom novinku – Hypotéku so 7-ročnou fixáciou výhodného úroku.

Pozrime sa bližšie na to, čo vám môže priniesť 7-ročná fixácia:

• O výšku vašej splátky sa nemusíte starať až 7 rokov.
  • Máte istotu, že aj pri náhlom náraste sadzieb na trhu vaša splátka ostane rovnaká.
  • Viete tak lepšie a dlhodobejšie predvídať výdavky a naplánovať si svoj rodinný rozpočet.

Nevýhodou kratších fixácií, popri riziku zmeny výšky splátky, býva i to, že pri zmene sadzieb by ste museli venovať svoj čas zvažovaniu novej ponuky, jej prípadnému porovnávaniu a ďalšiemu vybavovaniu. Tento čas ušetríte, ak si výhodné podmienky zagarantujete práve dlhšou fixáciou.

Nákup bytu alebo domu a jeho financovanie prostredníctvom hypotekárneho úveru patrí k najväčším finančným investíciám počas celého života. Preto rozhodnutie o dĺžke fixácie úroku významne ovplyvní vaše budúce finančné výdavky.

Pre viac informácií: Hypotéka so 7-ročnou fixáciou výhodného úroku

Move in immediately, if you feel like it

Living close to the centre of Bratislava has many advantages.

Predaj poistenia motorových vozidiel cez web rastie a bude rásť

Myslí si to Peter Gál, zakladateľ stránky poistnamyska.sk, ktorý má vyše 20-ročné skúsenosti v poisťovníctve.

Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur

Ako tomu predísť?

Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre

Ak ide o turizmus, môžeme sa od Maďarska učiť.