Výhodné cestovné v prímestskej doprave

V Trenčianskom samosprávnom kraji sa oplatí cestovať prímestskou autobusovou dopravou aj jednu zastávku.

Od 1. augusta 2015 sa oplatí cestovať aj jednu zastávku prímestskou autobusovou dopravou (PAD) v tých obciach a mestách v Trenčianskom samosprávnom kraji, v ktorých nejazdí mestská hromadná doprava (MHD). Do „Tarify prímestskej autobusovej dopravy na území TSK“ pribudlo po piatich rokoch nové tarifné pásmo.

NULTÉ tarifné pásmo má v prímestskej autobusovej doprave TSK ako prvý na Slovensku

Trenčiansky samosprávny kraj v rámci prímestskej autobusovej dopravy udržuje dostupnosť územia a postupne zvyšuje kvalitu poskytovaných služieb, ako je napríklad zavedenie wifi-pripojenia do autobusov. Od 1.1.2015 sa vyšlo v ústrety seniorom nad 70 rokov, ktorí majú  aj naďalej jednosmerné osobitné cestovné vo výške  0,35 Eur za každých aj začatých 25 km. Od 1. marca 2015 došlo k úpravám na cca 170 autobusových linkách na území celého samosprávneho kraja v rámci optimalizácie PAD, pričom ostala zachovaná základná dopravná obslužnosť a každý cestujúci má možnosť dopraviť sa na miesto určenia autobusom. TSK takýmto optimalizačným krokom predpokladá úspory verejných prostriedkov vo výške takmer 370 tis. eur ročne.

Zaplatiť môžete aj menej ako 20 centov

V novom NULTOM tarifnom pásme, t. j  v pásme od 0 do 2 km, cestujúci zaplatia za obyčajný jednosmerný lístok 0,40 eur, na dopravnú kartu 0,27 eur a s krajskou kartou multiCARD 0,24 eur. Pri zľavnenom cestovnom  v hotovosti 0,30 eur, s dopravnou kartou 0,23 eur a s krajskou kartou multiCARD klesne cestovné na 0,19 eur.

NULTÉ tarifné pásmo nenahrádza mestskú hromadnú dopravu. TSK ako objednávateľ výkonov vo verejnom záujme v prímestskej doprave od dvoch dopravcov v kraji (SAD Prievidza, a.s. a SAD Trenčín, a.s.) ponúka zavedením nového tarifného pásma za nižšie cestovné možnosť prepravy tým cestujúcim, ktorí sa potrebujú prepraviť napríklad z jedného konca dediny na druhý. Od 1. augusta 2015 môžu nastúpiť do „modrého“ autobusu a odviesť sa za prijateľnú cenu. NULTÉ tarifné pásmo neplatí pre mestá na území TSK, kde premáva MHD, t.j.: Prievidza, Bojnice, Handlová, Partizánske, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Považská Bystrica, Púchov a Nové mesto nad Váhom. (pre cestovné bude uplatnené vyššie tarifné pásmo).

Nová tarifa v plnom rozsahu nahradí Tarifu vnútroštátnej pravidelnej autobusovej dopravy osôb platnú od 1.1.2015. Cestovné poriadky a Tarifa  je vždy aktuálne dostupná na stránkach prepravcov a na stránke www.tsk.sk.

Mgr. JANA PAULÍNYOVÁ

tskautobus-r654_res.jpg

Trenčiansky samosprávny kraj

Polus Market – trh v srdci nákupného centra

Po čerstvú zeleninu, sladučký med, či lokálne pivo už nemusíte chodiť ďaleko. Stačí sa zastaviť v Polus Markete.

Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!

Prečo vás trápia čierne a biele bodky alebo vyrážky? Porozumejte spúšťacím faktorom a zlepšite stav svojej problematickej pleti.

Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE

Vedeli ste, že väčšina nákladov na energie obvykle pripadá na vykurovanie a ohrev vody?

Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze

Každý chce dobré a rýchle riešenia. Nečudo, veď súčasné technológie nás už dávno predbehli.