Podnikajte bez účtovníctva

Dá sa podnikať bez účtovníctva? Je nutné viesť účtovníctvo? Mnoho začínajúcich podnikateľov a živnostníkov si kladie podobné otázky.

Prečo viesť účtovníctvo

Spracovanie účtovníctva je u nás povinné a je základom pre výpočet daní z podnikania. Legislatíva predpisuje, čo všetko je potrebné evidovať, dokladovať a odovzdávať v tlačenej a elektronickej forme do rozličných štátnych inštitúcii.

Človek, ktorý začína podnikať a nemá s vedením účtovníctva praktické skúsenosti, nemá šancu splniť všetky  požadované náležitosti bez pomoci skúsenej účtovníčky.

Vedenie účtovníctva má však aj iný dôvod ako iba platenie daní. Ak ste malý podnikateľ, potom máte jasný prehľad o tom, koľko peňazí máte v hotovosti, v banke, koľko faktúr máte kedy zaplatiť a koľko očakávate, že zaplatia vám. Keď sa vaše podnikanie rozrastá, potom však postupne začínate strácať o týchto veciach prehľad. Čím viac faktúr, dokladov, platieb prichádza a odchádza, tým ťažšie je sa v tom zorientovať. A práve pre tento účel bolo účtovníctvo pôvodne vymyslené. Bez vedenia účtovníctva nedokážete mať prehľad o hospodárení firmy.

Ako sa zbaviť vedenia účtovníctva

Využite služby Podnikateľského servisu . Vykonajú za vás spracovanie účtovníctva tak, aby vás to nezaťažovalo. Nemusíte chodiť za žiadnou účtovníčkou. Všetko vybavia za vás a ako bonus dostanete zdarma prístup do profesionálneho online fakturačného systému.

Ako mať prehľad o hospodárení firmy bez vedenia účtovníctva

Ak chcete mať reálny prehľad o hospodárení vašej firmy, ale nechcete zamestnávať vlastnú účtovníčku, potom kontaktujte Podnikateľský servis . Zabezpečia vám spracovanie účtovníctva bez toho, aby ste museli mať vlastnú účtovníčku alebo aby ste museli pravidelne navštevovať externú účtovnícku firmu.

Zber dokladov zabezpečuje Podnikateľský servis. Doklady spracujú a vy budete mať prístup do účtovníctva na prezeranie. Kedykoľvek sa môžete pozrieť na stav záväzkov, pohľadávok, či celkového hospodárskeho výsledku.

V prípade záujmu môžete niektoré činnosti realizovať priamo vy. Napríklad príkazy na úhradu záväzkov si môžete generovať samostatne na základe dokladov zaevidovaných v účtovníctve. K celému účtovného systému získate časovo neobmedzený online prístup. Prístup máte z počítača, tabletu aj smartfónu.

K službám podnikateľského servisu získate zdarma prístup k  online fakturačnému systému , takže vystavovať faktúry môžete kedykoľvek online cez internet.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.