Podnikajte bez účtovníctva

Dá sa podnikať bez účtovníctva? Je nutné viesť účtovníctvo? Mnoho začínajúcich podnikateľov a živnostníkov si kladie podobné otázky.

Prečo viesť účtovníctvo

Spracovanie účtovníctva je u nás povinné a je základom pre výpočet daní z podnikania. Legislatíva predpisuje, čo všetko je potrebné evidovať, dokladovať a odovzdávať v tlačenej a elektronickej forme do rozličných štátnych inštitúcii.

Človek, ktorý začína podnikať a nemá s vedením účtovníctva praktické skúsenosti, nemá šancu splniť všetky  požadované náležitosti bez pomoci skúsenej účtovníčky.

Vedenie účtovníctva má však aj iný dôvod ako iba platenie daní. Ak ste malý podnikateľ, potom máte jasný prehľad o tom, koľko peňazí máte v hotovosti, v banke, koľko faktúr máte kedy zaplatiť a koľko očakávate, že zaplatia vám. Keď sa vaše podnikanie rozrastá, potom však postupne začínate strácať o týchto veciach prehľad. Čím viac faktúr, dokladov, platieb prichádza a odchádza, tým ťažšie je sa v tom zorientovať. A práve pre tento účel bolo účtovníctvo pôvodne vymyslené. Bez vedenia účtovníctva nedokážete mať prehľad o hospodárení firmy.

Ako sa zbaviť vedenia účtovníctva

Využite služby Podnikateľského servisu . Vykonajú za vás spracovanie účtovníctva tak, aby vás to nezaťažovalo. Nemusíte chodiť za žiadnou účtovníčkou. Všetko vybavia za vás a ako bonus dostanete zdarma prístup do profesionálneho online fakturačného systému.

Ako mať prehľad o hospodárení firmy bez vedenia účtovníctva

Ak chcete mať reálny prehľad o hospodárení vašej firmy, ale nechcete zamestnávať vlastnú účtovníčku, potom kontaktujte Podnikateľský servis . Zabezpečia vám spracovanie účtovníctva bez toho, aby ste museli mať vlastnú účtovníčku alebo aby ste museli pravidelne navštevovať externú účtovnícku firmu.

Zber dokladov zabezpečuje Podnikateľský servis. Doklady spracujú a vy budete mať prístup do účtovníctva na prezeranie. Kedykoľvek sa môžete pozrieť na stav záväzkov, pohľadávok, či celkového hospodárskeho výsledku.

V prípade záujmu môžete niektoré činnosti realizovať priamo vy. Napríklad príkazy na úhradu záväzkov si môžete generovať samostatne na základe dokladov zaevidovaných v účtovníctve. K celému účtovného systému získate časovo neobmedzený online prístup. Prístup máte z počítača, tabletu aj smartfónu.

K službám podnikateľského servisu získate zdarma prístup k  online fakturačnému systému , takže vystavovať faktúry môžete kedykoľvek online cez internet.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.