Aj vy vyhadzujete za svoj účet zbytočne veľa peňazí? Zmeňte to!

Platíte za svoj účet priveľa a ani netušíte za čo? Je načase to zmeniť a poobzerať sa po inej banke.

Platíte za svoj účet priveľa a ani netušíte za čo? Je načase to zmeniť a poobzerať sa po inej banke.

Mnohí Slováci vyhadzujú za svoj účet zbytočne veľa peňazí. Viaceré banky poplatky vlani zvýšili, a tak klienti bežne platia za účet 5, 6, niektorí dokonca až 7 alebo viac eur mesačne. Bežnou realitou je aj to, že klienti svojim účtom so zložitými podmienkami nerozumejú, no kvôli vlastnej pohodlnosti si drahé a komplikované účty platia aj naďalej. Pritom by mohli mať účet, ktorý obsahuje všetko čo potrebujú a banka by ich ešte aj odmeňovala. Aj vy platíte za svoj účet zbytočne veľa? Zmena je jednoduchá. Klientov, ktorí prechádzajú do inej, výhodnejšej banky, je stále viac.

Dôležité je však vybrať si taký účet a banku, ktorá vám bude naozaj vyhovovať. Niektoré banky klientom napríklad sľubujú zľavy z poplatkov, ale len po splnení veľmi komplikovaných podmienok. Účet sa tak pre klienta stáva ešte väčšou záťažou, keďže mu doslova diktuje, aké služby a ako často musí využívať. Ďalším extrémom je, ak banka ponúka zdanlivo výhodný účet, ale jeho benefity sú časovo obmedzené, prípadne je banka pre klienta reálne nedostupná. Nemá v jeho blízkosti pobočky, na ktorých by si mohol vybaviť ďalšie služby alebo sa o svojich financiách poradiť osobne. Pri výbere účtu je preto dôležité porovnávať všetky služby a výhody a nezabúdať pritom aj na dostupnosť banky.

Zmena účtu za iný, výhodnejší, sa naozaj oplatí. Ideálne je vybrať si účet, ktorý obsahuje všetko čo potrebujete za jednu výhodnú cenu, a ešte vás bude aj odmeňovať. Napríklad s Osobným účtom v Prima banke získajú klienti okrem najpoužívanejších bankových služieb aj množstvo ďalších výhod. Osobný účet klientov odmení za každú platbu kartou, môžu s ním výhodne zhodnotiť svoje peniaze a navyše si aj pravidelne sporiť s úrokom až 5,0 % ročne. O svojich financiách majú prehľad vďaka SMS-kám po každom pohybe na účte, Internet bankingu či mobilnej aplikácii Peňaženka. Spoznajte výhody Osobného účtu aj vy!

TIP: Preneste si účet do Prima banky a plaťte menej.

ako si vybrať účet

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018

Cestárske kariérne dni 2018 na SvF

Takmer 30 stredoškolákov sa zúčastnilo Cestárskych kariérnych dní na pôde Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Najužitočnejšia appka

Uľahčí život všetkým rodičom i zábudlivcom

IKEA je postavená na tých správnych hodnotách

Richard Citnar je riaditeľom najväčšieho obchodného domu IKEA v strednej Európe.