Svetlovod prináša denné svetlo tam, kde doteraz nebolo

Priestory uprostred dispozície bývajú často odkázané na zdroje umelého osvetlenia. Svetlovody VELUX prinášajú riešenie.

Najčastejšie patria medzi miestnosti uprostred dispozície: kúpeľne, toalety, šatníky a chodby. Keďže zvyčajne nie je možné dostať do nich denné svetlo ani cez stenu, či strechu, jeho jediným zdrojom je elektrický prúd. Riešenie ponúka Nová Generácia svetlovodov VELUX.

Pre porovnanie: rozdiel, ktorý spraví inštalácia svetlovodu v chodbe.

49002-r150_res.jpg
49003-r934_res.jpg

Svetlovod pre presvetlené priestory

Vnútorné hodiny človeka sú úzko napojené na prírodu a denné svetlo. Biorytmus ľudského tela ide často ruka v ruke s rytmom vonkajšieho prostredia. Stačí preto dnu pozvať prírodu a dovoliť jej, aby udávala rytmus. Prirodzené svetlo vytvára unikátne prostredie, ktoré nemožno docieliť žiadnym štandardným zdrojom elektrického osvetlenia.

Lepší prístup k prirodzenému svetlu tiež znamená, že rodiny sú schopné znížiť náklady na využívanie elektrickej energie a tým šetriť rodinnú peňaženku. „Svetlovody VELUX prinášajú denné svetlo aj tam, kde doteraz nebolo. Popritom znižujú náklady na svietenie v domácnosti až o 400 hodín ročne, čím pomáhajú svojim majiteľom šetriť financie,“ dodáva marketingová manažérka spoločnosti VELUX, Magdaléna Bartková.
49004-r999_res.jpg

Svetlovody zaručujú v interiéri dynamické prostredie a vytvárajú cestu dennému svetlu, ktoré významne ovplyvňuje biorytmus človeka.

Nová Generácia svetlovodov VELUX

Svetlovod Novej Generácie je pokrokovou verziou populárneho svetlovodu. Teraz však ponúka ešte lepšie svetelné vlastnosti ako predtým – všetko v snahe priniesť viac denného svetla do každodenného života.

Svetlovody VELUX vytvárajú prirodzené vnútorné prostredie vďaka dynamike osvetlenia a dizajnu EdgeGlow – obrube stropného difúzora z číreho skla. Inovovaný difúzor rozptyľuje svetlo v miestnosti rovnomerne; vďaka tomu je miestnosť obohatená o unikátnu hru svetla. Aj jeho montáž je vďaka flexibilnému uzamykaciemu systému jednoduchšia. Dĺžka tubusu dosahuje maximálne 6 metrov, takže ho možno inštalovať v ktorejkoľvek časti domu.
49005-r481_res.jpg

Stropný difúzor s dizajnom EdgeGlow rozptyľuje svetlo v miestnosti rovnomernejšie ako predtým.

Viac informácií nájdete na:  www.velux.sk

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.

Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?

Ide o spôsob pestovania zeleniny, ktorý je zlatou strednou cestou medzi klasickým a ekologickým, pestovaním zeleniny v bio kvalite

Konferencia - EU support for research

sa uskutočnila 19.2.2019 vo Vedeckom parku Univerzity Komenského v Bratislave.