Potešiť bruško školáka, ktorý po vzore spolužiakov zbožňuje keksíky a čipsy, nie je ľahká úloha. V Poluse sa jej však zhostili na jednotku a vďaka jedinečnému projektu „Týždeň pre detské brušká“ odpadla desiatkam slovenských rodičov starosť s prípravou desiaty.
Uplynulý týždeň sa v priestoroch bratislavského Polus City Center varilo, pieklo, mixovalo, miešalo, pochutnávalo, diskutovalo a radilo. V rámci akcie „Týždeň pre detské brušká“ boli všetkým zákazníkom Polusu k dispozícii renomovaní odborníci na zdravú stravu s bezplatným poradenstvom. Profesionálni lektori zo školy varenia Radosť variť, nutriční špecialisti či detská lekárka posunuli verejnosti svoje „know-how“ a ukázali, ako sa zorientovať v mori informácií, no ešte častejšie dezinformácií z oblasti stravovania. Trendov a odporúčaní je neúrekom, ale internet nie je vždy najspoľahlivejší radca. „Týždeň pre detské brušká“ preto nebol zameraný na všeobecné informácie, ale skôr na konkrétne rady s dôrazom na výučbu prostredníctvom zážitku. Tomu zodpovedal bohatý a tematicky pestrý program, pozostávajúci zo šiestich kurzov varenia a siedmich odborných prednášok.
„Kulinársky maratón venovaný detskej výžive sme organizovali po prvýkrát, keďže našou filozofiou je osveta o zdravého životného štýlu a ten začína v kuchyni. Pozitívne ohlasy účastníkov nás utvrdili v tom, že nie naposledy,“ zhodnotila projekt marketingová manažérka Andrea Kováčiková. „V priestoroch tunajšej školy varenia Radosť variť sa nám s pomocou tímu lektorov varenia a lekárov podarilo vytvoriť vyvážené spojenie odbornosti a nadšenia. Účastníci si odtiaľto okrem malého darčeka odniesli aj množstvo užitočných tipov a trikov, ako sa popasovať s povestnou detskou prieberčivosťou či ako pripraviť nutrične bohatý domáci koláč, ktorý bude chutnejším a najmä zdravším variantom balených sladkostí s neraz pochybným zložením.“
Týždeň pre detské brušká v číslach
- účastníkom sa v dopoludňajších a večerných blokoch venovalo 10 odborníkov
- o zdravej strave sa diskutovalo na 7 prednáškach
- varilo a pieklo sa na 6 kurzoch varenia
- pripravilo sa (a s chuťou zjedlo) 30 originálnych receptov
- umylo sa viac ako 300 tanierov
- zdravé špeciality ochutnalo vyše 100 účastníkov od škôlkarov až po starých rodičov
- načerpalo sa nekonečné množstvo inšpirácie
Nazrite do polusáckej školy!
Nestihli ste prísť? Nič sa nedeje! „Týždeň pre detské brušká“ sa síce skončil, ale aktivity v škole varenia Radosť variť pokračujú celoročne. Pripravená je pre vás špičkovo zariadená, presvetlená a priestorná kuchyňa na prvom poschodí Polusu, v uličke medzi kinami a foodcourtom. Z ponuky kurzov si vyberú deti aj dospelí, vegetariáni aj mäsožravci, ľudia zo zdravotných dôvodov odkázaní na špeciálny stravovací režim, ženy bojujúce s kilogramami navyše aj milovníčky sladkej kuchyne, jednoducho – úplne všetci, ktorí jedia s radosťou. Viac informácií o aktuálnych témach kurzov nájdete na webovej stránke Polus.sk v rubrike Radosť variť alebo na Facebooku: Radosť variť-Škola varenia v Poluse