Ste telesne postihnutý? Staráte sa o telesne postihnutého?

Pomôžeme Vám s pohyblivosťou.

Práca s telesne postihnutým človek je fyzicky náročná. Každodenne treba vykonať niekoľko činností - polohovanie na lôžku, presuny z lôžka na invalidný vozík, do vane, na toaletu a späť, a iné.Náročná starostlivosť o ťažko zdravotne postihnutých odrádza asistujúce osoby starať sa dlhodobo a tým dochádza k ich častému striedaniu. Osobné väzby sú pretrhnuté a je potrebné opätovne hľadať a zacvičovať nových asistentov.Takisto rodičia, starajúci sa o svoje postihnuté deti zisťujú , že ich obsluha je čoraz fyzicky náročnejšia. Nakoniec môže prísť k situácii, že okrem zdravia detí sa musia zaoberať aj svojim zdravím, hlavne problémami s chrbticou.

Riešením je stropný zdvihák

Stropné zdvíhacie zariadenie významne znižuje potrebu fyzickej sily. Časová úspora nie je podstatná, rozhodujúce je však šetrenie zdravotného stavu a energie asistujúcej osoby.

Stropné zdviháky dodáva a montuje na Slovensku už vyše 20 rokov firma AresPomáha odstraňovať fyzickú námahu. Zabezpečuje dôstojnosť pri ošetrovaní v mnohých domácnostiach i verejných zariadeniach.Zabezpečuje prístup postihnutej osobe do hociktorého bodu v miestnosti, alebo presun medzi jednotlivými miestnosťami. Pozrite si ponuku stropných zdvihákov na prekonajmespolubariery.sk/stropne-zdvihaky

Ako stropný zdvihák funguje?

Stropný zdvíhací systém pozostáva z koľajnicového systému upevneného na strope alebo v bočných stenách miestnosti. Sú vyrobené z pevnej hliníkovej zliatiny, ktorá má certifikovanú nosnosť 450 kg. Samotný stropný zdvihák sa pohybuje v koľajnicovom systéme. Je to zdvíhací mechanizmus, ktorý prostredníctvom navíjacieho pásu zabezpečuje zdvíhanie alebo polohovanie osôb.Zdviháky, okrem množstva zabezpečovacích prvkov, riadiacej elektroniky a núdzového ovládania, môžu obsahovať i integrovanú váhu, ktorou sa telesne postihnutá osoba môže bez problémov odvážiť. Toto je veľmi žiadaná funkcia, lebo ináč zistiť hmotnosť vozíčkára možno len s ťažkosťami. Zdrojom energie zdviháku sú 2 batérie, ktoré sa prostredníctvom nabíjačky nabíjajú automaticky v každom mieste vodiacej koľajnice, alebo podľa potreby manuálne cez ovládanie zdviháku. Funkcie zdviháku a koľajnicového systému sa ovládajú buď ovládačom na špirálovom kábli spojenom konektorom s telesom zdviháku, alebo diaľkovým IR ovládaním.

Ako stropný zdvihák získať?

Súkromné osoby môžu získať prostredníctvom úradov práce príspevok na kúpu zariadenia až do výšky 95% jeho ceny /podľa výšky príjmu/. Bližšie informácie o príspevku získate tu: prekonajmespolubariery.sk/casto-kladene-otazky

Alori: upratujte efektívne a bez námahy

Produkty Alori sľubujú čistý a bezpečný domov pre vás, vašich blízkych aj pre vašich domácich miláčikov.

Gansberg Koliba - Housing as a symbol of success

The apartments are designed to meet even the most demanding requirements.

Slovensko čaká najdôležitejšie politické rozhodnutie roka

A na faktoch vtedy záleží.

V Tescu vlani zákazníci nakúpili až 700 miliónov sl. potravín

Tesco patrí k maloobchodným reťazcom s najväčším počtom predaných slovenských výrobkov.