Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

Ste telesne postihnutý? Staráte sa o telesne postihnutého?

Pomôžeme Vám s pohyblivosťou.

Práca s telesne postihnutým človek je fyzicky náročná. Každodenne treba vykonať niekoľko činností - polohovanie na lôžku, presuny z lôžka na invalidný vozík, do vane, na toaletu a späť, a iné.Náročná starostlivosť o ťažko zdravotne postihnutých odrádza asistujúce osoby starať sa dlhodobo a tým dochádza k ich častému striedaniu. Osobné väzby sú pretrhnuté a je potrebné opätovne hľadať a zacvičovať nových asistentov.Takisto rodičia, starajúci sa o svoje postihnuté deti zisťujú , že ich obsluha je čoraz fyzicky náročnejšia. Nakoniec môže prísť k situácii, že okrem zdravia detí sa musia zaoberať aj svojim zdravím, hlavne problémami s chrbticou.

Riešením je stropný zdvihák

Stropné zdvíhacie zariadenie významne znižuje potrebu fyzickej sily. Časová úspora nie je podstatná, rozhodujúce je však šetrenie zdravotného stavu a energie asistujúcej osoby.

Stropné zdviháky dodáva a montuje na Slovensku už vyše 20 rokov firma AresPomáha odstraňovať fyzickú námahu. Zabezpečuje dôstojnosť pri ošetrovaní v mnohých domácnostiach i verejných zariadeniach.Zabezpečuje prístup postihnutej osobe do hociktorého bodu v miestnosti, alebo presun medzi jednotlivými miestnosťami. Pozrite si ponuku stropných zdvihákov na prekonajmespolubariery.sk/stropne-zdvihaky

Ako stropný zdvihák funguje?

Stropný zdvíhací systém pozostáva z koľajnicového systému upevneného na strope alebo v bočných stenách miestnosti. Sú vyrobené z pevnej hliníkovej zliatiny, ktorá má certifikovanú nosnosť 450 kg. Samotný stropný zdvihák sa pohybuje v koľajnicovom systéme. Je to zdvíhací mechanizmus, ktorý prostredníctvom navíjacieho pásu zabezpečuje zdvíhanie alebo polohovanie osôb.Zdviháky, okrem množstva zabezpečovacích prvkov, riadiacej elektroniky a núdzového ovládania, môžu obsahovať i integrovanú váhu, ktorou sa telesne postihnutá osoba môže bez problémov odvážiť. Toto je veľmi žiadaná funkcia, lebo ináč zistiť hmotnosť vozíčkára možno len s ťažkosťami. Zdrojom energie zdviháku sú 2 batérie, ktoré sa prostredníctvom nabíjačky nabíjajú automaticky v každom mieste vodiacej koľajnice, alebo podľa potreby manuálne cez ovládanie zdviháku. Funkcie zdviháku a koľajnicového systému sa ovládajú buď ovládačom na špirálovom kábli spojenom konektorom s telesom zdviháku, alebo diaľkovým IR ovládaním.

Ako stropný zdvihák získať?

Súkromné osoby môžu získať prostredníctvom úradov práce príspevok na kúpu zariadenia až do výšky 95% jeho ceny /podľa výšky príjmu/. Bližšie informácie o príspevku získate tu: prekonajmespolubariery.sk/casto-kladene-otazky

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné

Porsche ide vlastnou cestou. Dokazuje, že komfort a športová jazda sa nevylučujú, pričom nadšencov oslovuje aj ako plug-in hybrid.

Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi?

Dovážame nielen citrusy, ale aj zemiaky.

UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení

Vlastníkom AXA na Slovensku sa stala UNIQA. Pre klientov sa nič nemení. Ich úspory v dôchodkových fondoch budú v bezpečí .