Streda, 23. október, 2019 | Meniny má Alojzia

Ste telesne postihnutý? Staráte sa o telesne postihnutého?

Pomôžeme Vám s pohyblivosťou.

Práca s telesne postihnutým človek je fyzicky náročná. Každodenne treba vykonať niekoľko činností - polohovanie na lôžku, presuny z lôžka na invalidný vozík, do vane, na toaletu a späť, a iné.Náročná starostlivosť o ťažko zdravotne postihnutých odrádza asistujúce osoby starať sa dlhodobo a tým dochádza k ich častému striedaniu. Osobné väzby sú pretrhnuté a je potrebné opätovne hľadať a zacvičovať nových asistentov.Takisto rodičia, starajúci sa o svoje postihnuté deti zisťujú , že ich obsluha je čoraz fyzicky náročnejšia. Nakoniec môže prísť k situácii, že okrem zdravia detí sa musia zaoberať aj svojim zdravím, hlavne problémami s chrbticou.

Riešením je stropný zdvihák

Stropné zdvíhacie zariadenie významne znižuje potrebu fyzickej sily. Časová úspora nie je podstatná, rozhodujúce je však šetrenie zdravotného stavu a energie asistujúcej osoby.

Stropné zdviháky dodáva a montuje na Slovensku už vyše 20 rokov firma AresPomáha odstraňovať fyzickú námahu. Zabezpečuje dôstojnosť pri ošetrovaní v mnohých domácnostiach i verejných zariadeniach.Zabezpečuje prístup postihnutej osobe do hociktorého bodu v miestnosti, alebo presun medzi jednotlivými miestnosťami. Pozrite si ponuku stropných zdvihákov na prekonajmespolubariery.sk/stropne-zdvihaky

Ako stropný zdvihák funguje?

Stropný zdvíhací systém pozostáva z koľajnicového systému upevneného na strope alebo v bočných stenách miestnosti. Sú vyrobené z pevnej hliníkovej zliatiny, ktorá má certifikovanú nosnosť 450 kg. Samotný stropný zdvihák sa pohybuje v koľajnicovom systéme. Je to zdvíhací mechanizmus, ktorý prostredníctvom navíjacieho pásu zabezpečuje zdvíhanie alebo polohovanie osôb.Zdviháky, okrem množstva zabezpečovacích prvkov, riadiacej elektroniky a núdzového ovládania, môžu obsahovať i integrovanú váhu, ktorou sa telesne postihnutá osoba môže bez problémov odvážiť. Toto je veľmi žiadaná funkcia, lebo ináč zistiť hmotnosť vozíčkára možno len s ťažkosťami. Zdrojom energie zdviháku sú 2 batérie, ktoré sa prostredníctvom nabíjačky nabíjajú automaticky v každom mieste vodiacej koľajnice, alebo podľa potreby manuálne cez ovládanie zdviháku. Funkcie zdviháku a koľajnicového systému sa ovládajú buď ovládačom na špirálovom kábli spojenom konektorom s telesom zdviháku, alebo diaľkovým IR ovládaním.

Ako stropný zdvihák získať?

Súkromné osoby môžu získať prostredníctvom úradov práce príspevok na kúpu zariadenia až do výšky 95% jeho ceny /podľa výšky príjmu/. Bližšie informácie o príspevku získate tu: prekonajmespolubariery.sk/casto-kladene-otazky

Grafickí dizajnéri ukázali, ako možno zmeniť charakter miesta

Spravili nový „mejkap“ jednej prevádzky, ale Centrum stále nefunguje ako celok.

Zabudni na prvoplánové kostýmy. Tu sa budeš skutočne báť

Nebavia ťa halloweenske párty? Kašli na ne. Neďaleko Bratislavy otvárajú Strašidelný dom pre silné žalúdky.

Komerčné priestory v Jarabinkách: Istí zákazníci = isté tržby

Podnikateľom v obchode a službách sa črtá zaujímavá príležitosť. V predaji sú nové komerčné priestory v Jarabinkách.