Ste telesne postihnutý? Staráte sa o telesne postihnutého?

Pomôžeme Vám s pohyblivosťou.

Práca s telesne postihnutým človek je fyzicky náročná. Každodenne treba vykonať niekoľko činností - polohovanie na lôžku, presuny z lôžka na invalidný vozík, do vane, na toaletu a späť, a iné.Náročná starostlivosť o ťažko zdravotne postihnutých odrádza asistujúce osoby starať sa dlhodobo a tým dochádza k ich častému striedaniu. Osobné väzby sú pretrhnuté a je potrebné opätovne hľadať a zacvičovať nových asistentov.Takisto rodičia, starajúci sa o svoje postihnuté deti zisťujú , že ich obsluha je čoraz fyzicky náročnejšia. Nakoniec môže prísť k situácii, že okrem zdravia detí sa musia zaoberať aj svojim zdravím, hlavne problémami s chrbticou.

Riešením je stropný zdvihák

Stropné zdvíhacie zariadenie významne znižuje potrebu fyzickej sily. Časová úspora nie je podstatná, rozhodujúce je však šetrenie zdravotného stavu a energie asistujúcej osoby.

Stropné zdviháky dodáva a montuje na Slovensku už vyše 20 rokov firma AresPomáha odstraňovať fyzickú námahu. Zabezpečuje dôstojnosť pri ošetrovaní v mnohých domácnostiach i verejných zariadeniach.Zabezpečuje prístup postihnutej osobe do hociktorého bodu v miestnosti, alebo presun medzi jednotlivými miestnosťami. Pozrite si ponuku stropných zdvihákov na prekonajmespolubariery.sk/stropne-zdvihaky

Ako stropný zdvihák funguje?

Stropný zdvíhací systém pozostáva z koľajnicového systému upevneného na strope alebo v bočných stenách miestnosti. Sú vyrobené z pevnej hliníkovej zliatiny, ktorá má certifikovanú nosnosť 450 kg. Samotný stropný zdvihák sa pohybuje v koľajnicovom systéme. Je to zdvíhací mechanizmus, ktorý prostredníctvom navíjacieho pásu zabezpečuje zdvíhanie alebo polohovanie osôb.Zdviháky, okrem množstva zabezpečovacích prvkov, riadiacej elektroniky a núdzového ovládania, môžu obsahovať i integrovanú váhu, ktorou sa telesne postihnutá osoba môže bez problémov odvážiť. Toto je veľmi žiadaná funkcia, lebo ináč zistiť hmotnosť vozíčkára možno len s ťažkosťami. Zdrojom energie zdviháku sú 2 batérie, ktoré sa prostredníctvom nabíjačky nabíjajú automaticky v každom mieste vodiacej koľajnice, alebo podľa potreby manuálne cez ovládanie zdviháku. Funkcie zdviháku a koľajnicového systému sa ovládajú buď ovládačom na špirálovom kábli spojenom konektorom s telesom zdviháku, alebo diaľkovým IR ovládaním.

Ako stropný zdvihák získať?

Súkromné osoby môžu získať prostredníctvom úradov práce príspevok na kúpu zariadenia až do výšky 95% jeho ceny /podľa výšky príjmu/. Bližšie informácie o príspevku získate tu: prekonajmespolubariery.sk/casto-kladene-otazky

Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut

Oproti ostatným krajinám Vyšehradskej štvorky boli u nás vozidlá najmladšie, no aj raz tak drahé

V centre našej pozornosti sú zákazníci. Už 50 rokov

„Nikdy som to neoľutoval,“ povedal o svojej životnej dráhe Josef Schwarz, ktorý v roku 1930 založil predchodcu dnešného Kauflandu

Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností

Povinnosť má každý, kto v roku 2017 predal alebo nadobudol nehnuteľnosť.

Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných

Ak neviete, či chcete štýlové alebo praktické auto, hatchback alebo SUV, či dokonca ktorú farbu si vybrať, skúste T-Roc.