Faktúra je súčasťou identity podnikateľa

Chceli by ste presunúť partnera doľava? Premiestniť logo? Dopísať text alebo zmeniť farbu? Nech sa páči, pustite sa do toho! Prispôsobte vzhľad faktúr vášmu korporátnemu štýlu.

Podnikatelia sa vo svojej podnikateľskej praxi neustále stretávajú s rôznymi účtovnými a daňovými dokladmi. Zrejme najčastejšie využívanými dokladmi sú faktúry. Či už ide o faktúry vystavené alebo prijaté, prichádzate s nimi do styku každodenne.

Čo je to faktúra

Faktúrou sa podľa zákona o DPH rozumie každý doklad alebo oznámenie,  ktoré je vyhotovené v listinnej alebo elektronickej forme podľa zákona o DPH alebo zákona platného v inom členskom štáte upravujúceho vyhotovenie faktúry. Dosť zložité, však?

Jednoduchšie povedané, faktúra predstavuje doklad zachytávajúci výmenný vzťah. Napríklad predaj tovaru.

Zákon stanovuje aké informácie má faktúra obsahovať. Na druhej strane, ale neurčuje, ako majú byť požadované informácie usporiadané. To znamená, že vzhľad faktúry je plne vo vašej moci.

Ako vytvoriť vlastnú originálnu faktúru

Isto ste sa pri vystavovaní faktúry stretli s tým, že jej vzhľad sa nezhodoval úplne s vašou predstavou. Niektoré údaje by ste presunuli doľava, iné doprava, zmenšili ich, či zväčšili a podaktoré by ste najradšej odstránili alebo naopak pridali.

Urobiť takéto úpravy je jednoduché vo Worde alebo Exceli. Ak však používate špecializovaný fakturačný systém alebo účtovný program, v ktorom faktúry vystavujete, tak tam môžete nanajvýš pridať vaše logo  a pečiatku.

Chcem naozaj peknú faktúru

Dnes už dokážete jednoduchým spôsobom graficky zmeniť predlohu fakturačných dokladov. Stačí vám len použiť správny účtovný systém . Keďže každému sa páči niečo iné, je ťažké uspokojiť požiadavky veľkého počtu užívateľov jednou štandardnou predlohou, ktorú účtovný, či fakturačný systém ponúka.

Prispôsobte vzhľad faktúr vášmu korporátnemu štýlu v  online fakturácii Humanet . Každý doklad fakturácie má vlastnú predlohu (dodací list, dobropis, reklamácia, upomienka, ťarchopis a iné), preto máte možnosť upraviť si predlohu každého konkrétneho druhu dokladu podľa svojich predstáv. Chceli by ste presunúť partnera doľava? Premiestniť logo? Dopísať text alebo zmeniť farbu? Nech sa páči, pustite sa do toho!

ekonomickým systémom Humanet to všetko dokážete!  Dôraz je kladený na vašu individualitu. Pri úpravách faktúr máte voľnú ruku. Buďte originálni a neprehliadnuteľní. Aj faktúry sú vašou vizitkou.

Pokiaľ ste aspoň trošku počítačovo zruční a chcete prezentovať seba a svoju spoločnosť podľa vašich predstáv, využite možnosť individualizácie v online ekonomickom systéme Humanet. Práca s predlohami je veľmi podobná práci vo Worde, je to zábavné a jednoduché.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.