Pondelok, 13. júl, 2020 | Meniny má MargitaKrížovkyKrížovky

Do súťaží v rámci TVT 2015 sa ešte stále môžete zapojiť!

Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky pripravilo v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku 2015 päť súťaží.

Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky pripravilo v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku 2015 päť súťaží.

Obľúbená Výtvarná súťaž je určená pre žiakov základných škôl, osemročných gymnázií a základných umeleckých škôl z celého Slovenska. Témou tej tohtoročnej je „ Moje C/centrum vedy“. Žiaci môžu nakresliť svoju predstavu Centra vedy, v ktorom by radi trávili voľný čas a dozvedeli sa zaujímavé informácie o najnovších výskumoch a objavoch.

Pre študentov stredných škôl, gymnázií a vysokých škôl a univerzít z celého Slovenska je určená Fotografická súťaž. Témou tohto ročníka je „Kto/čo inšpiruje môj záujem o vedu a techniku“. Prostredníctvom fotografie môžu študenti prezentovať svoj pohľad na osobnosti, objekty alebo predmety, ktoré ich v tejto oblasti inšpirujú.

Študenti stredných škôl, gymnázií a vysokých škôl, či univerzít sa môžu zapojiť aj do Grafickej súťaže. Tento rok sú jej témou „Symboly vedy a techniky“. Každý záujemca si môže vytvoriť svoj charakteristický symbol pre vedu, výskum a techniku a potom ho  graficky znázorniť.

Po prvý raz bude súčasťou Týždňa vedy a techniky na Slovensku Vedecký vtip. Témou obrázkových vtipov, či komiksov je „Experiment“. Podrobnejšie informácie o všetkých súťažiach nájdete na webovej stránke www.tyzdenvedy.sk

Taktiež sa v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku koná už druhý ročník Festivalu vedeckých filmov, počas ktorého organizátori pripravili dve súťaže – pre redaktorov obrazových médií je určená Súťaž o najlepšiu reportáž o slovenskej vede a technike a pre mladých zasa Súťaž amatérskych filmárov. Informácie o súťažiach objavíte na webovej stránke www.fvf.cvtisr.sk

Hlavným organizátorom Týždňa vedy a techniky na Slovensku, ktorý sa uskutoční od 9. do 15. novembra, je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácií SR a Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky pri CVTI SR.

témou výtvarnej súťaže v roku 2014 bolo „ako veda a technika zmenila môj život?

Načítavam video...

povinneloga490x200px-r744_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Získajte EKO čistiace prostriedky od slovenského výrobcu zdarma

Baby Cleaner hygienicky čistí okolie vašich detí a v súlade s prírodou. Výrobcom je slovenská Rodinná firma.

Ekologické čistiace prostriedky nijako nepoškodzujú pokožku. Práve naopak, vzácne za studena lisované oleje a výťažky z rastlín ju vyživujú.

Študijný program s uplatnením v automobilovom priemysle

Professional MBA Automotive Industry, postgraduálne vzdelávanie pre manažérov v angličtine poskytované STU v Bratislave a TU Wien.

Vylievate kuchynský olej do záchoda? Zvyšujete si tým účty

Olej upcháva kanalizáciu. Ako sa to premietne do vyúčtovania?