Do súťaží v rámci TVT 2015 sa ešte stále môžete zapojiť!

Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky pripravilo v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku 2015 päť súťaží.

Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky pripravilo v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku 2015 päť súťaží.

Obľúbená Výtvarná súťaž je určená pre žiakov základných škôl, osemročných gymnázií a základných umeleckých škôl z celého Slovenska. Témou tej tohtoročnej je „ Moje C/centrum vedy“. Žiaci môžu nakresliť svoju predstavu Centra vedy, v ktorom by radi trávili voľný čas a dozvedeli sa zaujímavé informácie o najnovších výskumoch a objavoch.

Pre študentov stredných škôl, gymnázií a vysokých škôl a univerzít z celého Slovenska je určená Fotografická súťaž. Témou tohto ročníka je „Kto/čo inšpiruje môj záujem o vedu a techniku“. Prostredníctvom fotografie môžu študenti prezentovať svoj pohľad na osobnosti, objekty alebo predmety, ktoré ich v tejto oblasti inšpirujú.

Študenti stredných škôl, gymnázií a vysokých škôl, či univerzít sa môžu zapojiť aj do Grafickej súťaže. Tento rok sú jej témou „Symboly vedy a techniky“. Každý záujemca si môže vytvoriť svoj charakteristický symbol pre vedu, výskum a techniku a potom ho  graficky znázorniť.

Po prvý raz bude súčasťou Týždňa vedy a techniky na Slovensku Vedecký vtip. Témou obrázkových vtipov, či komiksov je „Experiment“. Podrobnejšie informácie o všetkých súťažiach nájdete na webovej stránke www.tyzdenvedy.sk

Taktiež sa v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku koná už druhý ročník Festivalu vedeckých filmov, počas ktorého organizátori pripravili dve súťaže – pre redaktorov obrazových médií je určená Súťaž o najlepšiu reportáž o slovenskej vede a technike a pre mladých zasa Súťaž amatérskych filmárov. Informácie o súťažiach objavíte na webovej stránke www.fvf.cvtisr.sk

Hlavným organizátorom Týždňa vedy a techniky na Slovensku, ktorý sa uskutoční od 9. do 15. novembra, je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácií SR a Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky pri CVTI SR.

témou výtvarnej súťaže v roku 2014 bolo „ako veda a technika zmenila môj život?

Načítavám video...

povinneloga490x200px-r744_res.jpg

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018

Move in immediately, if you feel like it

Living close to the centre of Bratislava has many advantages.

Predaj poistenia motorových vozidiel cez web rastie a bude rásť

Myslí si to Peter Gál, zakladateľ stránky poistnamyska.sk, ktorý má vyše 20-ročné skúsenosti v poisťovníctve.