Noví študenti, nové nápady, nové riešenia...súťaž ISOVER 2016

Začiatkom týždňa, v deň slávnostnej imatrikulácie SvF STU, sa konala vernisáž projektov súťaže ISOVER.

Skúsenosti naznačujú, že konfrontácie s tvorivými nápadmi v priateľskom duchu nielenže posúvajú ďalej, dopredu, ale dokážu ponúkať našu prácu na vyššej profesionálnejšej úrovni, dávajú nám možnosť uspieť na trhu práce. Skvelou platformou pre podobný dialóg je pre študentov Stavebnej fakulty (SvF) STU Výstavný priestor. Začiatkom týždňa, v deň slávnostnej imatrikulácie, sa v ňom konala vernisáž projektov súťaže ISOVER.

Súťaž ISOVER Multi-Comfort House Students Contest prebieha každoročne už od roku 2005. Z roka na rok sa jej zúčastňuje viac a viac študentov, univerzít a krajín. Posledného, 11. ročníka sa zúčastnilo 51 tímov z 20 krajín Európy a Ázie. Možnosť porovnať svoju prácu, stretávať sa a diskutovať so zahraničnými kolegami, to sú dôvody, pre ktoré je súťaž tak populárna medzi študentmi a profesormi.

isover 2016

Spoločenské stretnutie študentov, učiteľov, profesorov, vedenia SvF, zástupcu firmy ISOVER a ďalších hostí, otvorila privítacím príhovorom doc. Jarmila Húsenicová, vedúca Katedry architektúry SvF. Aktivitu a úspechy našich študentov ocenil v svojom príhovore dekan Stavebnej fakulty STU prof. Stanislav Unčík: “Každý rok registrujeme niekoľko víťazstiev našich študentov v rôznych súťažiach, tak tomu bolo aj minulý akademický rok. Som rád, že práve teraz si môžeme opäť sprítomniť úspešné momenty študentov - Bc. Emu Kiabovú a Bc. Romana Ruhiga (5. ročník študijného programu pozemné stavby a architektúra), ktorí pod vedením hosťujúceho profesora Ing. arch. Pavla Paňáka získali 2. miesto v národnom kole súťaže ISOVER Multi-Comfort House Students Contest 2015 a postúpili tak do medzinárodného kola, ktorého sa zúčastnili v dňoch 27. – 30. mája 2015 v Astane. Naskytla sa im tak jedinečná možnosť, odprezentovať svoj projekt spolu s ďalšímí 49, ktoré vybrala porota z ostatných štátov celého sveta.“ A na záver dodal “... chcem zdôrazniť, že spolupráca s praxou, so stavebnými firmami, obzvlášť s firmou ISOVER je pre nás veľmi dôležitá. Je mimoriadne inšpirujúce nachádzať ojedinelé riešenia, ktorými sa cibrí, zdokonaľuje a rozvíja fortieľ - osobnosť budúceho architekta, stavbára.“

Všetko o súťaži, jej histórii, predchádzajúcich ročníkoch priblížil prítomným vo svojom prejave Ing. Vladimír Balent, project manager divízie ISOVER, firmy Saint-Gobain Construction Products, s.r.o. Zároveň predstavil nové zadanie, nového ročníka súťaže ISOVER 2016.

www.isover-students.com

Noví účastníci súťaže, pre ktorých je zdravá súťaživosť dobrou motiváciou na ceste k lepším výsledkom, môžu vniesť nové nápady a nové riešenia do nových zadaní stavieb, ktoré sa možno raz stanú ich každodennou profesionálnou súčasťou.

isover 2016

Výstava v uvedených priestoroch potrvá do 2. októbra 2015.

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.

Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea

Košice sú o krok bližšie k vízii smart city vďaka aplikácii Sám v múzeu.

Slovensko spieva koledy

Týždenníky MY pripravujú druhé pokračovanie predvianočnej kampane v desiatkach mestách a obciach na Slovensku.

Workshop Inštitútu Ronalda Coasa na EU v Bratislave

V týždni od 10. – 14. decembra 2018 sa v Aule EU v Bratislave koná Ronald Coase Institute Workshop o inštitucionálnej ekonómii.