Projekt UNIGOV pokračuje

V dňoch 2.9. – 6.9.2015 sa v Istanbule, v rámci medzinárodného projektu financovaného Európskou komisiou, uskutočnilo koordinačné stretnutie a workshop partnerov projektu.

V dňoch 2.9. – 6.9.2015 sa v Istanbule, v rámci medzinárodného projektu s označením UNIGOV - 530720 - TEMPUS - 1- 2012 - 1 -  ES – JPGR, financovaného Európskou komisiou, uskutočnilo koordinačné stretnutie a workshop partnerov projektu.

Napriek zhoršenej bezpečnostnej situácii v Líbyi sa pracovného stretnutia zúčastnili štyria z ôsmych partnerov, ktorí informovali o súčasnej situácii na líbyjských univerzitách:

-      Zawia University

-      University of Misurata

-      University of Benghazi

-      Sebha University

Zeurópskych partnerov boli zastúpení:

-      London Metropolitan University

-      Tallinn University of Technology

-      Slovenská technická univerzita, Bratislava

Hlavnou témou workshopu bol „Fundraising“ (alternatívne zdroje financovania vysokého školstva). Skúsenosti európskych univerzít v oblasti Fundraisingu boli prezentované ostatným partnerom. Zástupcovia Slovenskej technickej univerzity pripravili 2 prezentácie k danej téme: „Higher Education Fundraising System“ (Systém alternatívneho zdroja financovania na vysokých školách) a „Alumni Clubas a Tool for Co-operation with External Bodies“ (Alumni klub ako nástroj na spoluprácu s externými subjektmi).

projekt unigov pokračuje

Projekt UNIGOV - Modernizing UNIversity GOVernance and Management in Líbya patrí medzi spoločné projekty, vrámci ktorých sa realizuje podpora národnej reformy v partnerských krajinách v oblasti vysokoškolského vzdelávania. Cieľom projektu je modernizácia riadenia vysokých škôl v Líbyi. Podávateľom projektu je Univerzita v Alicante. V projekte je zapojených osemuniverzít z Líbye a európske univerzity z Veľkej Británie, Estónska a zo Slovenska Slovenská technická univerzita (STU).

Zodpovedným riešiteľom projektu na Stavebnej fakulte STU v Bratislave je prof. Ing. Dušan Petráš, PhD. Projekt sa realizuje na SvF STU s vybraným tímom pracovníkov z rôznych katedier fakulty. Realizácia projektu je plánovaná do októbra 2016.

projekt unigov pokračuje

Informácie o projekte sa nachádzajú na webovejstránke: http://www.tempus-unigov.eu/

Eva Jankovichová, Katedra technológie stavieb SvF STU v Bratislave

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.