Sobota, 19. október, 2019 | Meniny má Kristián

11. Slovenská geofyzikálna konferencia v priestoroch SvF STU

V dňoch 7.-8. septembra prebehla v priestoroch SvF STU už 11. Slovenská geofyzikálna konferencia, ktorá spája odborníkov z viacerých geovedných disciplín, najmä geofyzikov, geodetov a geológov.

V dňoch 7. a 8. septembra prebehla v priestoroch Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave (STU) v poradí už jedenásta Slovenská geofyzikálna konferencia, ktorá spája odborníkov z viacerých geovedných disciplín, najmä geofyzikov, geodetov a geológov. Táto konferencia je striedavo organizovaná každé dva roky týmito inštitúciami: Ústavom vied o Zemi (bývalým Geofyzikálnym ústavom) Slovenskej akadémie vied, Katedrou aplikovanej a environmentálnej geofyziky Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského, Katedrou astronómie, fyziky Zeme a meteorológie Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského a Katedrou geodetických základov Stavebnej  fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

11. slovenská geofyzikálna konferencia v priestoroch svf stu

Po slávnostnom otvorení konferencie a privítaní účastníkov dekanom Stavebnej fakulty STU, prof. Ing. Stanislavom Unčíkom, PhD. nasledovali plenárne referáty z oblasti seizmológie, gravimetrie, geodézie a geodynamiky, geomagnetiky a aplikovanej geofyziky. Celkovo bolo na konferencii prednesených 39 príspevkov a prezentovaných 17 posterov. Prítomných bolo 65 účastníkov. Príspevky prezentovali skúsení odborníci, ale aj viacero mladých doktorandov. Veľkým prínosom tejto konferencie je prepájanie príbuzných geovedných disciplín, rozširovanie spolupráce a podnecovanie k užitočným odborným diskusiám.

Doc. Ing. Juraj Janák, PhD., vedúci Katedry geodetických základov STU v Bratislave

Firma BONATO oddlžila svojich klientov v sume 100 000 000 Eur

Spoločnosť, ktorá pomáha ľuďom s dlhmi.

Ako manažovať 16 miliónov dielov denne?

Nová Riadiaca Veža bude v reálnom čase manažovať polohu vyše 16 miliónov dielov

Karibik: Dokonalý oddych v špičkových hoteloch

Nielen palmy, pláže a slnko vás čakajú v Karibiku, ale aj relax v top hoteloch.