11. Slovenská geofyzikálna konferencia v priestoroch SvF STU

V dňoch 7.-8. septembra prebehla v priestoroch SvF STU už 11. Slovenská geofyzikálna konferencia, ktorá spája odborníkov z viacerých geovedných disciplín, najmä geofyzikov, geodetov a geológov.

V dňoch 7. a 8. septembra prebehla v priestoroch Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave (STU) v poradí už jedenásta Slovenská geofyzikálna konferencia, ktorá spája odborníkov z viacerých geovedných disciplín, najmä geofyzikov, geodetov a geológov. Táto konferencia je striedavo organizovaná každé dva roky týmito inštitúciami: Ústavom vied o Zemi (bývalým Geofyzikálnym ústavom) Slovenskej akadémie vied, Katedrou aplikovanej a environmentálnej geofyziky Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského, Katedrou astronómie, fyziky Zeme a meteorológie Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského a Katedrou geodetických základov Stavebnej  fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

11. slovenská geofyzikálna konferencia v priestoroch svf stu

Po slávnostnom otvorení konferencie a privítaní účastníkov dekanom Stavebnej fakulty STU, prof. Ing. Stanislavom Unčíkom, PhD. nasledovali plenárne referáty z oblasti seizmológie, gravimetrie, geodézie a geodynamiky, geomagnetiky a aplikovanej geofyziky. Celkovo bolo na konferencii prednesených 39 príspevkov a prezentovaných 17 posterov. Prítomných bolo 65 účastníkov. Príspevky prezentovali skúsení odborníci, ale aj viacero mladých doktorandov. Veľkým prínosom tejto konferencie je prepájanie príbuzných geovedných disciplín, rozširovanie spolupráce a podnecovanie k užitočným odborným diskusiám.

Doc. Ing. Juraj Janák, PhD., vedúci Katedry geodetických základov STU v Bratislave

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.