11. Slovenská geofyzikálna konferencia v priestoroch SvF STU

V dňoch 7.-8. septembra prebehla v priestoroch SvF STU už 11. Slovenská geofyzikálna konferencia, ktorá spája odborníkov z viacerých geovedných disciplín, najmä geofyzikov, geodetov a geológov.

V dňoch 7. a 8. septembra prebehla v priestoroch Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave (STU) v poradí už jedenásta Slovenská geofyzikálna konferencia, ktorá spája odborníkov z viacerých geovedných disciplín, najmä geofyzikov, geodetov a geológov. Táto konferencia je striedavo organizovaná každé dva roky týmito inštitúciami: Ústavom vied o Zemi (bývalým Geofyzikálnym ústavom) Slovenskej akadémie vied, Katedrou aplikovanej a environmentálnej geofyziky Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského, Katedrou astronómie, fyziky Zeme a meteorológie Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského a Katedrou geodetických základov Stavebnej  fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

11. slovenská geofyzikálna konferencia v priestoroch svf stu

Po slávnostnom otvorení konferencie a privítaní účastníkov dekanom Stavebnej fakulty STU, prof. Ing. Stanislavom Unčíkom, PhD. nasledovali plenárne referáty z oblasti seizmológie, gravimetrie, geodézie a geodynamiky, geomagnetiky a aplikovanej geofyziky. Celkovo bolo na konferencii prednesených 39 príspevkov a prezentovaných 17 posterov. Prítomných bolo 65 účastníkov. Príspevky prezentovali skúsení odborníci, ale aj viacero mladých doktorandov. Veľkým prínosom tejto konferencie je prepájanie príbuzných geovedných disciplín, rozširovanie spolupráce a podnecovanie k užitočným odborným diskusiám.

Doc. Ing. Juraj Janák, PhD., vedúci Katedry geodetických základov STU v Bratislave

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.

Dvojitý diplom medzi EU v Bratislave a UNWE v Sofii

Rektor EU v Bratislave podpísal zmluvu o dvojitom diplome s Univerzitou národného a svetového hospodárstva v Sofii.

Ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu EU v Bratislave

V utorok 19. júna 2018 sa uskutočnilo ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Kreditná karta – áno alebo nie

Názory na „kreditky“ sú dvojaké – priaznivci kreditnej karty by bez nej ani nevyšli z domu, no mnohí jej na chuť ešte neprišli.