Ako efektívne distribuovať náhradné diely?

Dostupnosť náhradných dielov je jedným zo základných predpokladov spokojnosti zákazníkov v automobilovom aj strojárskom priemysle.

Zaistenie dostupnosti náhradných dielov je jedným zo základných predpokladov spokojnosti zákazníkov v automobilovom, ale aj strojárskom priemysle. Efektívnu a včasnú distribúciu dielov na desiatky servisných miest možno dosiahnuť vďaka správnemu nastaveniu pravidelných liniek a distribučných trás.

Vysoká kvalita služieb a udržateľnosť nákladov

Vhodným umiestnením centier, ako akýchsi východiskových bodov v jednotlivých distribučných zónach, je možné skrátiť distribučné trasy a znížiť počet zastávok na jedno vozidlo. Riziko meškania hlavne v zimných mesiacoch sa tým minimalizuje a úroveň služieb sa úmerne zvyšuje. GEFCO Slovakia, globálny poskytovateľ logistických služieb pre priemyselných klientov, nedávno otvorilo centrum zbernej služby v Strečne pri Žiline, ktoré umožnilo optimalizovať dennú aj nočnú distribúciu paletových zásielok. Nová pobočka vhodne dopĺňa štruktúru existujúcich centier zbernej služby GEFCO Slovakia: v Trnave, v Kechneci a prostredníctvom partnera aj vo Zvolene. Vďaka efektívnemu systému distribúcie GEFCO dosahuje nielen dlhodobo vysokú kvalitu služieb presahujúcu 99%, ale tiež udržateľnosť nákladov, ktorá je pri pravidelnom zásobovaní náhradnými dielmi jednou z hlavných priorít klienta.

Denná aj nočná distribúcia

Hlavne automobiloví klienti využívajú možnosť nočnej distribúcie dielov pre sieť svojich autorizovaných servisov. Automobilové diely sú doručené zväčša do 8. hodiny ráno a to rovnako v Bratislave, ako Starej Ľubovni. Samozrejmosťou sú prenosné skenery, vďaka ktorým je možné prehľadne sledovať časy doručenia. V rámci doplnkových služieb poskytuje GEFCO Slovakia aj služby spätnej logistiky, teda zvoz prázdnych obalov. Služba je vhodná aj pre klientov z iných priemyselných odvetví či retailu, ktorí hľadajú cenovo výhodný spôsob prepravy paletových zásielok či už na jedno alebo viacero distribučných miest.

Pravidelné spojenie s okolitými krajinami

Zberná služba je dostupná v rámci celoeurópskej siete pobočiek GEFCO, úzko prepojenej dennými exportnými aj importnými linkami. Aj vďaka otvoreniu nového centra pri Žiline bolo možné zvýhodniť podmienky prepravy hlavne do destinácii v okolitých krajinách, ako Brno, Krakov, Budapešť či Bukurešť.

Žilina novým centrom logistiky

V rámci posilnenia svojej prítomnosti na severe Slovenska rozšírilo GEFCO Slovakia svoju pobočku v Žiline aj o skladové kapacity najvyššieho štandardu „A“ s plnou variabilitou. V temperovanom sklade so strategickou polohou poskytuje služby s pridanou hodnotou, ako prebaľovanie či etiketovanie tovaru.

www.gefco.sk

Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea

Košice sú o krok bližšie k vízii smart city vďaka aplikácii Sám v múzeu.

Slovensko spieva koledy

Týždenníky MY pripravujú druhé pokračovanie predvianočnej kampane v desiatkach mestách a obciach na Slovensku.

Workshop Inštitútu Ronalda Coasa na EU v Bratislave

V týždni od 10. – 14. decembra 2018 sa v Aule EU v Bratislave koná Ronald Coase Institute Workshop o inštitucionálnej ekonómii.

Stavbárska olympiáda 2018/19 vás očakáva

Pozor, zmena domény - www.stavbarskaolympiada.com