Ako efektívne distribuovať náhradné diely?

Dostupnosť náhradných dielov je jedným zo základných predpokladov spokojnosti zákazníkov v automobilovom aj strojárskom priemysle.

Zaistenie dostupnosti náhradných dielov je jedným zo základných predpokladov spokojnosti zákazníkov v automobilovom, ale aj strojárskom priemysle. Efektívnu a včasnú distribúciu dielov na desiatky servisných miest možno dosiahnuť vďaka správnemu nastaveniu pravidelných liniek a distribučných trás.

Vysoká kvalita služieb a udržateľnosť nákladov

Vhodným umiestnením centier, ako akýchsi východiskových bodov v jednotlivých distribučných zónach, je možné skrátiť distribučné trasy a znížiť počet zastávok na jedno vozidlo. Riziko meškania hlavne v zimných mesiacoch sa tým minimalizuje a úroveň služieb sa úmerne zvyšuje. GEFCO Slovakia, globálny poskytovateľ logistických služieb pre priemyselných klientov, nedávno otvorilo centrum zbernej služby v Strečne pri Žiline, ktoré umožnilo optimalizovať dennú aj nočnú distribúciu paletových zásielok. Nová pobočka vhodne dopĺňa štruktúru existujúcich centier zbernej služby GEFCO Slovakia: v Trnave, v Kechneci a prostredníctvom partnera aj vo Zvolene. Vďaka efektívnemu systému distribúcie GEFCO dosahuje nielen dlhodobo vysokú kvalitu služieb presahujúcu 99%, ale tiež udržateľnosť nákladov, ktorá je pri pravidelnom zásobovaní náhradnými dielmi jednou z hlavných priorít klienta.

Denná aj nočná distribúcia

Hlavne automobiloví klienti využívajú možnosť nočnej distribúcie dielov pre sieť svojich autorizovaných servisov. Automobilové diely sú doručené zväčša do 8. hodiny ráno a to rovnako v Bratislave, ako Starej Ľubovni. Samozrejmosťou sú prenosné skenery, vďaka ktorým je možné prehľadne sledovať časy doručenia. V rámci doplnkových služieb poskytuje GEFCO Slovakia aj služby spätnej logistiky, teda zvoz prázdnych obalov. Služba je vhodná aj pre klientov z iných priemyselných odvetví či retailu, ktorí hľadajú cenovo výhodný spôsob prepravy paletových zásielok či už na jedno alebo viacero distribučných miest.

Pravidelné spojenie s okolitými krajinami

Zberná služba je dostupná v rámci celoeurópskej siete pobočiek GEFCO, úzko prepojenej dennými exportnými aj importnými linkami. Aj vďaka otvoreniu nového centra pri Žiline bolo možné zvýhodniť podmienky prepravy hlavne do destinácii v okolitých krajinách, ako Brno, Krakov, Budapešť či Bukurešť.

Žilina novým centrom logistiky

V rámci posilnenia svojej prítomnosti na severe Slovenska rozšírilo GEFCO Slovakia svoju pobočku v Žiline aj o skladové kapacity najvyššieho štandardu „A“ s plnou variabilitou. V temperovanom sklade so strategickou polohou poskytuje služby s pridanou hodnotou, ako prebaľovanie či etiketovanie tovaru.

www.gefco.sk

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.