Danfoss PS má nového generálneho riaditeľa

Po viac ako dvadsaťročnom pôsobení vo funkcii predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa nahradí Ing. Miloša Krausa na čele firmy Ing. Jaroslav Šedivý.

Počas uplynulých mesiacov došlo vo vedení spoločnosti Danfoss Power Solutions a.s. k organizačným zmenám.

Po viac ako dvadsaťročnom pôsobení vo funkcii predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa oznámil svoje rozhodnutie ukončiť na konci roka profesionálnu kariéru Ing. Miloš Kraus. Na čele firmy ho vystriedal Ing. Jaroslav Šedivý.

Pán Kraus riadil firmu od roku 1995, kedy začala na Slovensku fungovať. Zaslúžil sa o jej vznik a úspešný rozvoj počas mnohých rokov silného rastu, a viedol ju aj počas náročného obdobia, ktoré nasledovalo po ekonomickej kríze v roku 2009. Do podniku prišiel priamo z bývalých Považských strojární, kde pôsobil tiež ako generálny riaditeľ. V rámci globálnych štruktúr spoločnosti Danfoss bol od roku 2007 do roku 2012 viceprezidentom divízie Hydrostatics pre východnú Európu. Od roku 1997 je členom predstavenstva Zväzu strojárskeho priemyslu Slovenskej republiky. Je vysoko rešpektovanou osobnosťou nielen v prostredí firmy, ale aj v rámci lokálnej komunity. Pán Kraus ostáva naďalej členom predstavenstva spoločnosti Danfoss PS a.s., a to do 31. decembra  2015.

Za nového generálneho riaditeľa bol vymenovaný s platnosťou od 21. júla 2015 pán Jaroslav Šedivý. Od 1. augusta 2015 je zároveň predsedom predstavenstva.

danfossjsedivy-r452_res.jpg

Pán Šedivý nastúpil do spoločnosti v roku 1997. Zastával rôzne vedúce pozície, vrátane funkcie riaditeľa divízie Hydrostatics na Slovensku. V roku 2005 prešiel do obchodnej jednotky Turolla, kde mal globálnu zodpovednosť za prevádzky na Slovensku, v Taliansku, USA a Anglicku. V tomto období pracoval tri roky pre spoločnosť z lokality Bologna, Taliansko. Od roku 2014 pôsobil ako manažér Plant Services pre slovenské závody Danfoss Power Solutions a viedol projekt konsolidácie dubnickej prevádzky do Považskej Bystrice.

Noví členovia predstavenstva

Počas mimoriadneho valného zhromaždenia, ktoré sa konalo 16. júla 2015,  boli za nových členov predstavenstva ďalej zvolení  Viera Hájková (s platnosťou od 1. augusta  2015) a Norbert Jakubík (s platnosťou od 1. januára  2016).

Spoločnosť Danfoss Power Solutions vyrába hydraulické komponenty a systémy riadenia a ovládania, pojazdu a pracovnej hydrauliky pre mobilné pracovné stroje používané v širokej škále odvetví, ako je stavebníctvo, poľnohospodárstvo, manipulácia s materiálom a pod.

Od roku 2007 je súčasťou považskobystrického závodu aj Európske zúčtovacie centrum (EUSC), ktoré poskytuje služby v oblasti  finančníctva a účtovníctva pre výrobné a obchodné organizácie Danfoss Power Solutions v Európe.

Firma momentálne zamestnáva v Považskej Bystrici 570 zamestnancov.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.