Pondelok, 17. február, 2020 | Meniny má Miloslava

Slovak Economic Association Meeting 2015

Slovenská ekonomická spoločnosť organizovala v dňoch 2. - 3. októbra v Košiciach konferenciu Slovak Economic Association Meeting 2015.

Slovenská ekonomická spoločnosť (SES) organizovala v dňoch 2. - 3. októbra v Košiciach konferenciu Slovak Economic Association Meeting 2015 (SEAM2015), ktorá nadviazala na štyri úspešné ročníky konferencie Bratislava Economic Meeting. Partnermi konferencie SEAM2015 boli Ekonomická univerzita v Bratislave, Nadácia Tatra banky, Bureau van Dijk, Agentúra na podporu výskumu a vývoja, hotel Yasmin a hotel Golden Royal. Prvú plenárnu prednášku na tému experimentálnej ekonómie a tvorby politík predniesol Dr. Benedikt Herrmann z výskumného centra Európskej komisie. Druhú plenárnu prednášku na tému krízy v Eurozóne predniesol prof. Ľuboš Pástor z Chicago Booth School of Business, člen Bankovej rady NBS.  V programe konferencie bolo množstvo ďalších zaujímavých prednášok z rôznych oblastí ekonómie a financií. Celkovo sa konferencie zúčastnilo 130 účastníkov, z 22 krajín sveta, reprezentujúcich 56 inštitúcií, či už univerzít, výskumných centier alebo národných bánk. 20151003175330-r621_res.jpg Odovzdanie ceny "Best student paper award" (vľavo ocenený študent Ján Palguta z CERGE-EI, Praha; vpravo prof. Július Horváth, predseda Slovenskej ekonomickej spoločnosti) "Cieľom konferencie je umožniť študentom a mladým výskumníkom v oblasti ekonómie získať spätnú väzbu na ich výskum od skúsených ekonómov zo zahraničia. Členovia Slovenskej ekonomickej spoločnosti sú ekonómovia pôsobiaci na zahraničných a domácich univerzitách, pričom ekonomická vedecká konferencia s takýmto zastúpením v Košiciach ešte nebola. Vytváranie možností vzájomnej spolupráce slovenských ekonómov pôsobiacich doma i v zahraničí považuje SES za svoju hlavnú prioritu", uviedol predseda Slovenskej ekonomickej spoločnosti prof. Július Horváth z Central European University v Budapešti. "Veľmi sa tešíme, že naše pozvanie prijal tak vysoký počet slovenských ekonómov, pôsobiacich v zahraničí. Veľmi silné zastúpenie máme aj z Českej republiky, najmä z Karlovej univerzity (CERGE a IES), z Českej akadémie vied, z Masarykovej univerzity a Českej národnej banky. Na budúci rok by sme chceli v tejto aktivite pokračovať spoločnou konferenciou Rakúskej a Slovenskej ekonomickej spoločnosti", dodal prof. Horváth.  Slovenská ekonomická spoločnosť je dobrovoľné vedecké a profesné združenie ekonómov, ktoré pracuje ako občianske združenie. Cieľom spoločnosti je prispievanie k rozvoju a popularizácii ekonomickej vedy podporou základného a aplikovaného výskumu. SES tiež podporuje skvalitňovanie ekonomického vzdelávania na Slovensku s osobitným dôrazom na výchov u mladých talentov.

Potraviny išli ľuďom v núdzi, uvarili 4,7 milióna porcií jedál

Tesco počas minulého roka darovalo ľuďom v núdzi po celom Slovensku rekordné množstvo potravín.

Liptov in wintertime

Liptov is an ideal place to relax, get to know Slovak folklore and nature, swim in all weather conditions, but also to try sports.

Gambrinus skončil s výrobou piva v plastových fľašiach

Vyzýva ľudí na celom Slovensku: Pridajte sa k nám a zapojte sa do Veľkého jarného upratovania.