Pondelok, 17. február, 2020 | Meniny má Miloslava

Poznáte španielske vína? Temperament s vášňou a chuťou

Objavte vína s koncentrovanou rubínovou farbou, jemnými tanínmi, stopou korenia a nádychom lesného ovocia.

Nie je žiadnym prekvapením, že Španielsko je po Taliansku a Francúzsku tretím najväčším producentom vína na svete. Španielske vinárske regióny sú plné tradičných odrôd ako sú Tempranillo, Garnacha, Monastrell a ďalšie.

výber skvelých španielskych vín, ktoré si môžete kúpiť s 15% zľavou

Znalci vína určite poznajú oblasti ako Rioja, Jerez, Riebera del Duero a ďalších, kde sa rodia tie najlepšie vína.

výber skvelých španielskych vín, ktoré si môžete kúpiť s 15% zľavou

Stretnete sa tak so štyrmi označeniami. Joven, ako jednoduché vína ktoré zrejú pol roka kombinovanie v sude alebo v tanku. Crianza sú všetky vína, ktoré zreli aspoň 1 rok v sude a 1 rok v fľaši. Reserva označuje vína, ktoré boli v sude 1 rok a vo fľaši 2 roky. Pri Gran Reserve by mala byť doba zrenia 2 roky v sude a 3 roky vo fľaši (niekedy aj podstatne viac). Španielsko ponúka desiatky variácií odrôd hrozna, no pre biele víno ide hlavne o odrodu Airen a Viura, pre červené samozrejme vyhlásené Tempranillo.

výber skvelých španielskych vín, ktoré si môžete kúpiť s 15% zľavou

Rovnako ako iné vinárske krajiny, aj Španielsko využíva označenie kontroly pôvodu, známe ako DO alebo DOCa s očíslovanými fľašami produkcie. Čím sa vína zo Španielska vyznačujú? Tak predovšetkým plnou chuťou, koncentrovanou rubínovou farbou, komplexným dojmom, jemnými tanínmi, stopou korenia a nádychom lesného ovocia. Vynikajúcimi zástupcami červených vín v našej ponuke sú napríklad Flores de Calleja alebo neprehliadnuteľný a mohutný Alion.

Už sa vám zbiehajú chute? Tak objavte čaro Španielska aj vy a to aj vďaka akcii vino.sme.sk na vybrané vína s 15% zľavou. Ponuka platí do 14.10. alebo do vypredania zásob.

výber skvelých španielskych vín, ktoré si môžete kúpiť s 15% zľavou

Prevádzkovateľom internetového obchodu vino.sme.sk a zároveň predávajúcim je spoločnosť CORNER s. r. o.  Vino.sme.sk Vám ponúka viac ako 1000 druhov vynikajúcich vín z najvýznamnejších svetových, ale aj slovenských vinohradníckych oblastí. Starostlivý výber vín do našej ponuky zaručuje, že produkt ktorý si zvolíte je vždy výborným pomerom kvality a ceny a splní očakávania aj náročných milovníkov vína. Zásoby viac ako 150 000 fliaš vína v našom sklade nám umožňujú rýchlosť dodania a zároveň exkluzivitu tovaru. Okrem toho pri objednávke nad 50€ ako jediní na Slovensku ponúkame dopravu zadarmo. Pri objednávke nad 30€ platíte za dopravu len polovicu.

Potraviny išli ľuďom v núdzi, uvarili 4,7 milióna porcií jedál

Tesco počas minulého roka darovalo ľuďom v núdzi po celom Slovensku rekordné množstvo potravín.

Liptov in wintertime

Liptov is an ideal place to relax, get to know Slovak folklore and nature, swim in all weather conditions, but also to try sports.

Gambrinus skončil s výrobou piva v plastových fľašiach

Vyzýva ľudí na celom Slovensku: Pridajte sa k nám a zapojte sa do Veľkého jarného upratovania.