Denné svetlo a jednoduchosť línií

Manželský pár mal od začiatku víziu moderného bývania v dome plnom denného svetla. Tento sen sa im podarilo splniť.

Aj keď mali svoje pohodlie v podobe bytu s kuchyňou na poschodí rodičovského domu, túžili po vlastnom hniezde. Na začiatku mali veľký pozemok a jasnú predstavu o svojom novom domove. Mal byť jednoduchý s množstvom denného svetla, ktoré vytvára zdravé a príjemné vnútorné prostredie.

Výborná energetická bilancia vďaka kvalitným materiálom

Majitelia kládli dôraz na použitie kvalitných stavebných materiálov a prvkov, ktoré budú pevne zabudované, aby dosiahli maximálnu životnosť a lepšiu energetickú bilanciu. ͈ Snažili sme sa vybrať kvalitné fasádne a strešné okná s dobrými tepelnoizolačnými vlastnosťami. Dom má dostatočne hrubú tepelnú izoláciu a na ohrev vody používame solárne panely,“ objasnil pán domu. Dobre investované peniaze im potvrdili aj náklady na vykurovanie v zime, ktoré za jednu vykurovaciu sezónu predstavovali 700 eur. „ Mali sme problémy s reguláciou kúrenia, teplota vo vnútri dosahovala 26C. Napriek tomu náklady na vykurovanie boli prekvapivo nízke, rátali sme s vyššou sumou,“ vysvetľuje majiteľ.

Strešné okná privádzajú dostatok denného svetla a čerstvého vzduchu

Strešné okná VELUX boli do podkrovia automatickou voľbou. Dve sa nachádzajú v pracovni a rovnomerne presvetľujú celú miestnosť. Ďalšie dve strešné okná si našli svoje uplatnenie v kúpeľni – okrem denného svetla privádzajú dovnútra aj čerstvý vzduch a odvetrávajú nahromadenú vlhkosť. Majitelia tu vybrali bezúdržbové okná s polyuretánovou ochrannou vrstvou. Ak je počas dňa v interiéri príliš veľa denného svetla, domáci zatiahnu vnútorné rolety, ktoré regulujú v miestnosti jeho intenzitu.

mm140929veluxrd-raslavicen4a2839web490-r531_res.jpg
mm140929veluxrd-raslavice5n4a2794web490-r231_res.jpg

Denné svetlo v interiéri aj bez okien

Aby majitelia docielili maximálne presvetlený interiér, uvažovali aj o iných doplnkových alternatívach. V priestoroch centrálnej chodby, ktorá sa nachádza uprostred dispozície, sa preto rozhodli pre inštaláciu svetlovodov. „ Možnosť presvetlenia chodby denným svetlom sa mi veľmi zapáčila. Aj keď je zamračené, máme tu dostatok denného svetla a netreba svietiť. Počas jasnej noci za mesačného svitu ani netreba na chodbe zasvietiť,“ pochvaľuje si pán domu.

raslavicesvetlovody490-r528_res.jpg

Svetlovody VELUX Novej Generácie prinášajú do interiéru dynamickú atmosféru a prostredníctvom neustáleho kontaktu s denným svetlom dom prepájajú s prírodou. Vďaka dizajnu EdgeGlow, ktorý spočíva v obrube z číreho skla, rozptyľujú denné svetlo rovnomernejšie.

124798-01-xl490-r703_res.jpg

Viac informácií nájdete na  www.velux.sk.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.