Trenčiansky samosprávny kraj komunikuje po novom

Nový školský rok úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja odštartoval spustením inovovaného webového sídla.

Štruktúra webu sa nemenila takmer celú jednu dekádu a vzhľad 6 rokov, preto prišlo finálne rozhodnutie na jeho inováciu. Zmene predchádzala analýza požiadaviek návštevníkov na zobrazovaný obsah.

Cieľom spustenia nového webového sídla je zvýšiť informovanosť obyvateľov o fungovaní a kompetenciách samosprávy, ale aj o kultúrno-spoločenskom dianí v regióne. Nové webové sídlo ponúka prehľadnejšie hlavné menu, viac po ruke sú aj zaujímavé aktuality a najvyhľadávanejšie informácie. Tzv. megamenu, prístupné z každej stránky, návštevníkov po novom privádza priamo k podstránkam
o kompetenciách kraja. V centre pozornosti okrem samotného dizajnu, boli aj požiadavky na transparentnejšie zverejňovanie zmlúv, faktúr a objednávok. S cieľom zvýšiť informovanosť o aktuálnom dianí v kraji a zaujímavých novinkách na webovom sídle TSK pribudol panel Noviniek (Mohlo by Vás zaujať), ktorý sa objavuje aj na najnavštevovanejších stránkach. Najvyhľadávanejšie sú sekcie venované kompetenciám kraja a životu v ňom: zdravotníctvu, službám lekárskej prvej pomoci, zdravotným obvodom či kontaktom na úrad TSK.

Zjednotili sa eGOV služby (elektronické služby), teda Žiadosti a podania, ktoré verejnosť môže vybavovať aj elektronickou formou. Inovované webové sídlo Trenčianskeho samosprávneho kraja si môžete pozrieť aj vy na adrese www.tsk.sk.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.