Účtovníctvo a cloud je nezmysel

Kde sa pozriete, všade je cloud. Cloud je moderným riešením na prevádzku softvéru a uskladnenie dát. Je to, ale dostatočne bezpečné?

Kde sa pozriete, všade je cloud. Cloud je moderným riešením na prevádzku softvéru a uskladnenie dát. Softvér, ktorý potrebujete už nemusíte zdĺhavo inštalovať do svojho počítača. Máte ho k dispozícii cez internet na pár klikov kedykoľvek a odkiaľkoľvek.

Nič neinštalujete, nič nezálohujete, nebudujete žiadne serverovne ani siete. Ktokoľvek s prideleným prístupovým oprávnením môže systém používať. Zastupovanie alebo sprístupnenie informácií a softvéru novým zamestnancom je oveľa efektívnejšie ako v dobách, keď všetko musel nastavovať správca IT.

Dávať citlivé informácie ako hospodárenie firmy alebo osobné údaje do cloudu sa rozhoduje čoraz viac firiem. Aj štátna správa sa otvára obyvateľom, čoraz viac agendy môžeme vybaviť cez internet.

Mnohé firmy prevádzkujú v cloude aj personalistiku, mzdy, dochádzku, či celé účtovníctvo. Rozhodli sa tak, pretože mať ERP systém v cloude sa oplatí. Je to lacnejšie na obstaranie a mnohonásobne lacnejšie na prevádzku. Poskytuje to vyššiu flexibilitu a dostupnosť.

Je to, ale dostatočne bezpečné?

Dať účtovníctvo do cloudu je nebezpečné

Skeptik by vám povedal, že dať účtovníctvo do cloudu je nezmysel. Na vaše dáta sa bude môcť ktokoľvek a kedykoľvek pozrieť.

Áno samozrejme, je to možné. Je to možné, ak bezpečnostný aspekt zanedbáte a nevenujete mu dostatočnú pozornosť. V skutočnosti je to práve naopak. Účtovníctvo v cloude je bezpečnejšie ako účtovníctvo vo vašom vlastnom počítači. Ako je to možné, si môžete prečítať na stránke http://www.bezpecne-uctovnictvo.sk .

Situácia sa dá prirovnať k prelomu 19 a 20 storočia, keď vznikli automobily. Mať automobil znamenalo na jednej strane možnosť rýchlejšej dopravy, čo prinášalo mnohé výhody. Na druhej strane sa ľudia obávali o svoju bezpečnosť, ktorú predstavovali automobily na cestách, kde sa pohybovali ľudia a vozy s koňmi.

Situácia sa vyriešila zavedením dopravných predpisov, pravidiel a dnes sú automobily pre väčšinu ľudí nepostrádateľným pomocníkom.

Podobne aj cloud a softvér v ňom sa vyvíjal spolu s vývojom počítačového priemyslu a internetu. Technológie a zabezpečenie sú už dnes na tak vysokej úrovni, že softvér v cloude vrátane účtovníctva sú pre mnohé firmy jasnou voľbou.

Je to jednoduché, flexibilné, lacnejšie a bezpečnejšie ako prevádzka klasického softvéru, na ktorý sme boli zvyknutí z čias Dosu a Windows.

Účtovníctvo v cloude je ďalším logickým stupňom vývoja ekonomického softvéru. Vyskúšať si ho môžete bezplatne na stránke http://www.humanet.sk .

Prihláste sa a vložte PR článok

Energetici predávajú nevyužívaný majetok

Dve spomedzi najvýznamnejších spoločností zo stredného Slovenska chystajú veľký výpredaj desiatok nevyužívaných nehnuteľností.

Posledných 30 r. cena fotovoltických panelov klesla 100 násobne

V roku 1977 stál 1 Watt fotovoltického panelu 76 dolárov, dnes stojí 0,31 dolára...

Trendy udržateľnej architektúry

Katedra architektúry zo Stavebnej fakulty STU v Bratislave bola tento víkend na Design days 2017 v obchodnom dome Styla!

Volkswagen T-Roc: ofenzíva v triede SUV

Volkswagen T-Roc chce preraziť v segmente vďaka svojej Roc(k)ovej povahe.