Slovenské ikony ovenčené úspechmi

Poznáte výber slovenských klasík a ikonických vín ktoré sa na Slovensku preslávili?

Každá vinárska krajina má svoje poklady, ktoré sa zaraďujú medzi elitu v jednotlivých regiónoch. Hovoríme o vínach, prejavujúcich nezvyčajne plné a elegantné vône, dlhú a nezameniteľnú chuť. Jednoducho všetko čo musí pýcha každého vinára obsahovať. Tieto vína sa nazývajú ikonami.

Samozrejme ide hlavne o odrody a vína, ktoré majú vo svojom regióne pôvod a už od dávna sa im tam prirodzene darí.

Autentické vinárstvo Strekov 1075 z Južnoslovenskej oblasti vytvárajú prírode verné vína a jedným takým je ich skvelý Dunaj. Tento ohnivý Dunaj patrí medzi novošľachtence, no v Strekove ho vyrábajú s citom pre tradíciu a autentickosť.

kúpte si výber slovenských ikonických vín

Podobne ako krásny a až medzinárodný je aj Cabernet Sauvignon z vinárstva Domin&Kušický, ktorý vyzrieva vo francúzskom dubovom sude. Vína z tohto vinárstva nesú na etikete označenie BIO. Pri zbere úrody žiadajú certifikát bioproduktu na každú odrodu zvlášť a pri fľašovaní vína certifikát biopotraviny. Ich vína dlho vyzrievajú, vyrábajú ich v čistom prostredí, bez chémie a pridaných aromatických látok.

kúpte si výber slovenských ikonických vín

Ak sa bavíme o vínach, ktoré sa na Slovensku preslávili, nesmieme zabudnúť na známe a oficiálne prvé komerčne vyrobené cuvée z troch odrôd a následne zrejúce v barikovom sude od legendy Malokarpatskej oblasti, pána Pavelku. Víno s názvom Paves je patrí medzi slovenské klasiky a dalo by sa o ňom povedať, že má slovenský temperament a francúzsky šarm.

Medzi slovenské ikonické vína jednoznačne patrí víno ovenčené úspechmi aj mimo našich hraníc. Hovoríme o úspešnej pivnici, sídliacej v kaštieli na južnom Slovensku a o víne dorábanom charizmatickým vinárom p. Petrechom s názvom Riesling Chateau Belá. Toto ikonické víno získalo aj nadmerne vysoké hodnotenie od renomovaného vinárskeho časopisu Wine Spectator v roku 2002, keď ako jediné víno v histórií Slovenka, bolo ohodnotené magickými 94 bodmi.

kúpte si výber slovenských ikonických vín

V neposlednom rade patrí určite medzi slovenské klenoty Tokaj. 5-putňový Tokajský výber z vinárstva J&J Ostrožovič. Vinárstvo s 25 ročnou tradíciou má nádherné tufové pivnice, ktoré dodávajú tokajským vínam svoju nezameniteľnú chuť a komplexnosť.

Na záver vám odporúčame tieto skvosty, degustovať v spoločnosti dobrých priateľov a milovníkov vína.

Kúpte si výber slovenských ikonických vín.

So someliérmi vino.sme.sk sme pre vás vybrali výber slovenských klasík a ikonických vín, ktoré si môžete kúpiť až do 27. októbra alebo do vypredania zásob s 15% zľavou.

kúpte si výber slovenských ikonických vín

Prevádzkovateľom internetového obchodu vino.sme.sk a zároveň predávajúcim je spoločnosť CORNER s. r. o.  Vino.sme.sk Vám ponúka viac ako 1000 druhov vynikajúcich vín z najvýznamnejších svetových, ale aj slovenských vinohradníckych oblastí. Starostlivý výber vín do našej ponuky zaručuje, že produkt ktorý si zvolíte je vždy výborným pomerom kvality a ceny a splní očakávania aj náročných milovníkov vína. Zásoby viac ako 150 000 fliaš vína v našom sklade nám umožňujú rýchlosť dodania a zároveň exkluzivitu tovaru. Okrem toho pri objednávke nad 50€ ako jediní na Slovensku ponúkame dopravu zadarmo. Pri objednávke nad 30€ platíte za dopravu len polovicu.

Move in immediately, if you feel like it

Living close to the centre of Bratislava has many advantages.

Predaj poistenia motorových vozidiel cez web rastie a bude rásť

Myslí si to Peter Gál, zakladateľ stránky poistnamyska.sk, ktorý má vyše 20-ročné skúsenosti v poisťovníctve.

Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur

Ako tomu predísť?

Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre

Ak ide o turizmus, môžeme sa od Maďarska učiť.