Streda, 23. október, 2019 | Meniny má Alojzia

Prešovská Regada postavila novú halu, zakúpila špičkový stroj

Firma Regada s. r. o. pôsobí v prešovskom regióne 18 rokov.

Firma Regada s. r. o. pôsobí v prešovskom regióne 18 rokov. Za tento čas si dokázala vybudovať stabilnú pozíciu na trhu z hľadiska výroby i v rámci spektra konkurenčných firiem, dynamický vývoj však nedovoľuje stagnáciu. Firma napreduje,  v rámci činnosti zaznamenala významný progres. Od polovice októbra 2015  presunuli časť výroby do vlastných novovybudovaných priestorov a doplnili vybavenie o jeden z najmodernejších strojov.

Regada s. r. o. sa vo svojej činnosti zameriava na výrobu a predaj výrobkov regulačnej techniky. Nosným produktom sú elektrické servopohony. Ďalším výrobným artiklom sú elektromagnetické ventily a pneumatické prvky. Vyrábajú sa tu aj hliníkové odliatky pre vlastnú potrebu ale aj pre ďalších zákazníkov.

Nové priestory, nový stroj

Dôležitým medzníkom firmy bola investícia do inovácie z hľadiska priestorov i technického vybavenia. Hliníkové odliatky si vyrábali sami, avšak dosiaľ len v prenajatých priestoroch. To bolo impulzom, aby sa vedenie rozhodlo investovať do stavby vlastnej haly, ktorá by slúžila na výrobu odliatkov, teda do zlievarne na tlakové liatie hliníka. Do novopostavenej haly presunuli stroje, pričom ich kapacitu doplnili špičkovým najmodernejším lejacim strojom s cieľom zvýšiť kvalitu nimi vyrábaných tlakových odliatkov z hliníka a splniť zvýšené požiadavky zákazníkov na kvalitu odliatkov, znížiť spotrebu energií a zvýšiť produktivitu práce.

Flexibilnosť voči požiadavkám zákazníkov

Ako zdôraznil riaditeľ spoločnosti Ing. Peter Šiovič, PhD., v zdravej prosperujúcej firme je progres nevyhnutný. Ten sa spája s dôsledným mapovaním konkurencie na trhu. Firma vidí mnohé možnosti napredovania i výzvy napríklad pri samotnom tlakovom liatí hliníka. Prešovská zlievareň sa nešpecializuje na výrobu pre veľké automobilové firmy a ich požiadavky miliónových dávok, práve naopak. Vychádza v ústrety požiadavkám v objeme niekoľkých desiatok tisíc kusov, ktoré vyrábajú na konkrétne požiadanie zákazníka. Týmto spôsobom na trhu ponúkajú priestor pre menšie firmy, keďže veľké zlievarne nemajú na takýchto zákazníkov pri svojich miliónových objednávkach výrobné kapacity. Pozitívom popri samotnom odliatí produktov sú i ďalšie služby. Pridanou hodnotou je obrobenie odliatkov i ich povrchová úprava. Nová hala a nový stroj ponúkajú ďalšie možnosti pre ďalších potencionálnych zákazníkov.

Kapacity prispôsobujú dopytu

Celkový počet zamestnancov firmy sa pohybuje okolo 150. V novootvorenej zlievarni má firma vrátane nového stroja celkovo 4 lejacie stroje, na ktorých pracuje 6 ľudí v trojzmennej prevádzke. Očakáva sa, že podľa potreby by sa teoreticky mohla zvýšiť personálna kapacita približne o 10 ľudí, ktorí by pracovali v trojzmennej prevádzke. Aj v súčasnosti vedia počty pracovníkov podľa potreby zvýšiť. Firma Regada s. r. o. sídli  v Prešove. Má obchodné zastúpenie v Prahe, ktoré sa zaoberá predajom jej produktov v Českej republike.

Státisícová investícia

Na výstavbu haly boli použité financie v objeme 430-tisíc eur. Tie firma získala čiastočne zo svojich zdrojov a čiastočne prostredníctvom úverových zdrojov Tatra banky. Zakúpený stroj stál 330-tisíc eur. Financie naň boli čerpané prostredníctvom vlastných zdrojov (130-tisíc eur) a formou schváleného grantu (200-tisíc eur). Celková investícia, ktorú Regada do inovácie a modernizácie vložila, predstavuje približne 760-tisíc eur.

map

Grafickí dizajnéri ukázali, ako možno zmeniť charakter miesta

Spravili nový „mejkap“ jednej prevádzky, ale Centrum stále nefunguje ako celok.

Zabudni na prvoplánové kostýmy. Tu sa budeš skutočne báť

Nebavia ťa halloweenske párty? Kašli na ne. Neďaleko Bratislavy otvárajú Strašidelný dom pre silné žalúdky.

Komerčné priestory v Jarabinkách: Istí zákazníci = isté tržby

Podnikateľom v obchode a službách sa črtá zaujímavá príležitosť. V predaji sú nové komerčné priestory v Jarabinkách.