Range Rover Evoque 2016: najhospodárnejší Land Rover v histórii

Land Rover predstavuje novú zmodernizovanú generáciu svojho najpopulárnejšieho modelu Range Rover Evoque. Toto prémiové kompaktné SUV ponúka celý rad nových dizajnových prvkov a technológií, ktoré ešte posilnia jeho pozíciu lídra na trhu.

Vysoko atraktívny dizajn modelu Evoque je charakteristickou črtou tohto luxusného kompaktného SUV. Nové úzke LED hmlové svetlá a výrazne širší kryt ťažného oka vylepšujú vzhľad nového predného nárazníka.

Range Rover Evoque modelového roka 2016 je prvé vozidlo z produkcie Jaguar Land Rover, ktoré bude ponúkať celodiódové (LED) adaptívne svetlomety, zabezpečujúce špičkovú viditeľnosť pri jazde v noci. Táto vyspelá technológia mala kľúčový vplyv na návrh charakteristického dizajnu svetlometov a koncových svetiel, zladeného s dramatickým zovňajškom modelu Evoque.

Charakteristické prieduchy na kapote, ktoré boli doteraz výsadou variantu kupé, zdobia aj päťdverové verzie HSE Dynamic a Autobiography, čo dodáva športový charakter kupé aj najpraktickejšiemu variantu. Nový spojler na dverách batožinového priestoru obsahuje širšie a užšie tretie brzdové svetlo s technológiou LED, ktoré je čisto zakomponované do dizajnu spojlera. Nové príplatkové plutvové strešné antény obsahujú integrovanú 3G anténu, ktorá zlepšuje príjem signálu mobilných telefónnych sietí.
S tromi úplne novými zliatinovými diskami kolies s dvoma možnými povrchovými úpravami, možnosťou výberu bohatej už štandardnej výbavy so širokou paletou farieb karosérie, ktoré možno zvýrazniť kontrastnou farbou strechy, majú zákazníci prakticky nevyčerpateľné možnosti pri prispôsobovaní dizajnu modelu Evoque svojim predstavám.

NOVÉ MOTORY

Vďaka novému hliníkovému vznetovému motoru Ingenium je Range Rover Evoque pre modelový rok 2016 najhospodárnejším vozidlom vo svojej triede a zároveň najhospodárnejším Land Roverom v doterajšej histórii. Nové motory sa vyrábajú v novej, modernej továrni Engine Manufacturing Centre v anglickom grófstve West Midlands, do ktorej spoločnosť Jaguar Land Rover investovala 500 miliónov britských libier. Celohliníkový motor Ingenium TD4 je o 20 – 30 kg ľahší ako jeho predchodca. Vďaka tuhému bloku valcov a odizolovaným vstrekovačom sa vibrácie a hluk prenášajú do interiéru v minimálnej miere. Motor je k dispozícii v dvoch výkonových variantoch: variant s výkonom 110 kW dosahuje spotrebu paliva 4,2 l/100 km a emisie CO2 len 109 g/km, čo je najnižšia hodnota v tejto triede, kým silnejší variant s výkonom 132 kW dokáže pracovať so spotrebou 4,8 l/100 km a emisiami CO2 od 125 g/km. Variant s výkonom 110 kW má o 18 % menšiu spotrebu paliva než doteraz používané vznetové motory v modeli Evoque. Servisné intervaly sa predĺžili z 25 000 km na 33 000 km, čo tiež znižuje prevádzkové náklady týchto ľahkých motorov.

Evoque pre rok 2016 je k dispozícii aj s moderným zážihovým motorom Land Rover Si4 s výkonom 176 kW. Vďaka vysokému výkonu dokáže vozidlo s motorom Si4 akcelerovať z 0 na 100 km/h len za 7,6 sekundy a dosiahnuť maximálnu rýchlosť 217 km/h, pričom je schopné jazdiť so spotrebou paliva 7,8 l/100 km a emisiami CO2 na úrovni 181 g/km.

Vozidlo sa bude predávať vo viac ako 170 krajinách. Prvé vozidlá už sú u predajcov Land Rover  na Slovensku.

www.landrover.sk

Načítavám video...

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.