Pri neefektívnom zásobovaní je každý sklad primalý

Optimalizovať skladové zásoby možno zmenou spôsobu zásobovania. Zberná služba GEFCO Slovakia ponúka riešenie.

Na problém so skladovými kapacitami narazí v priemysle mnoho výrobcov. Skladová plocha predstavuje fixný náklad, avšak najmä v prípade produkcie podliehajúcej sezónnym výkyvom neposkytuje potrebnú flexibilitu. Optimalizovať skladové zásoby možno zmenou spôsobu  zásobovania. Zberná služba GEFCO Slovakia ponúka riešenie.

Zníženie skladových zásob

Zásobovanie komponentmi sa prevažne pri dodávateľoch z väčších vzdialeností realizuje prostredníctvom tradičnej kamiónovej prepravy, tzv. FTL (full truck load). Kým naložiť plný kamión komponentov u dodávateľa dáva zmysel z hľadiska prepravných nákladov, problém nastáva v sklade po vyložení tovaru. Počas doby uskladnenia dielov pred ich vstupom do samotnej výroby dochádza jednak k zbytočnému zadržiavaniu finančných prostriedkov v už uhradenom tovare, jednak vznikajú ďalšie náklady spojené s jeho skladovaním. Pravidelným dovozom komponentov v menších objemoch je možné významnej znížiť skladové zásoby a tým aj potrebu skladových priestorov.

Pravidelné zásobovanie v malom

Hoci výrobné podniky zväčša disponujú vlastnými skladovými priestormi, tie v období vrcholnej výrobnej sezóny často nepostačujú. Naopak, v prípade posezónneho útlmu výroby veľká časť skladovej plochy zostáva nevyužitá. Riešením v tomto prípade môže byť prenesenie požiadavky flexibility na zásobovanie. Zberná služba GEFCO Slovakia s dennou distribúciou po celom Slovensku dokáže zabezpečiť dodávanie materiálu aj po jednotlivých paletách a v pravidelných intervaloch, podľa potrieb výrobcu.

Zber, preprava, distribúcia. V celej Európe

Zberná služba pracuje na princípe door-to-door, teda garantuje vyzdvihnutie u odosielateľa a doručenie priamo k zákazníkovi. Paletové zásielky sú konsolidované do pravidelných pozemných liniek a preskupované v jednotlivých distribučných centrách v rámci celoeurópskej siete pobočiek GEFCO. Vďaka otvoreniu nového centra pri Žiline bolo možné zvýhodniť podmienky distribúcie nielen v rámci Slovenska, ale aj prepravy do a z Poľska, Českej republiky, Maďarska a Rumunska.

Sklad triedy A už aj v Žiline

Efektívne nastavenie zásobovania dokáže do veľkej miery eliminovať potrebu navyšovania skladových kapacít výrobcov, nenahradí však ich potrebu úplne. GEFCO Slovakia disponuje celkovo až 63 100m2 skladovej plochy, vrátane novootvorenej pobočky v Žiline. Dokáže tak napríklad absorbovať nadprodukciu svojich klientov alebo im poskytovať služby colného skladu a tak optimalizovať ich cash flow. Samozrejmosťou je možnosť zabezpečenia doplnkových služieb, akými sú prebaľovanie či etiketovanie tovaru.

www.gefco.sk

Alori: upratujte efektívne a bez námahy

Produkty Alori sľubujú čistý a bezpečný domov pre vás, vašich blízkych aj pre vašich domácich miláčikov.

Gansberg Koliba - Housing as a symbol of success

The apartments are designed to meet even the most demanding requirements.

Slovensko čaká najdôležitejšie politické rozhodnutie roka

A na faktoch vtedy záleží.

V Tescu vlani zákazníci nakúpili až 700 miliónov sl. potravín

Tesco patrí k maloobchodným reťazcom s najväčším počtom predaných slovenských výrobkov.