Obchodné vzťahy krajín V4 a Kórejskej republiky

Kórejská republika predstavuje jedného z najvýznamnejších obchodných partnerov strednej Európy. Potenciálom ich budúcej spolupráce sa zaoberali dve konferencie organizované Ekonomickou univerzitou.

Rozvoj obchodu medzi štátmi Európskej únie a juhovýchodnej Ázie je v súčasnosti aktuálnou témou predovšetkým z pohľadu globalizácie a rozširovania produkčných a odbytových možností krajín. Štáty Vyšehradskej skupiny sú druhým najväčším obchodným partnerom Kórejskej republiky. Preto je dôležité identifikovať potenciál a trendy ich budúcej vzájomnej spolupráce.

Otázkou rozvoja obchodu v priestore strednej Európy, ako aj medzi krajinami V4 a Kórejskou republikou sa zaoberala vedecká konferencia , ktorá sa uskutočnila na pôde Ekonomickej univerzity v Bratislave v dňoch 22. - 24. júna 2015 a workshop, ktorý sa uskutočnil 14. - 15. septembra 2015 na pôde Národnej univerzity v Busane v Kórejskej republike. Obidve podujatia boli realizované ako súčasť projektu  Vzájomné obchodné a investičné vzťahy medzi Kórejskou republikou a krajinami V4, ktorého realizáciu podporilo Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Kórejskej republike.

1978848101536831466843166078543136029056239n-r338_res.jpg

Fakulta medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity v Bratislave spolu s partnermi z Vysokej školy ekonomickej v Prahe, Univerzity Corvinus v Budapešti ako aj Centra EÚ, Národnej univerzity v Busane zhodnotili obchodné prostredie v krajinách Vyšehradskej štvorky, ako aj investície v jednotlivých priemyselných sektoroch. Diskutovali o súčasných obchodných vzťahoch krajín V4 a Kórejskej republiky a načrtli budúce smerovanie vývoja a potenciál ďalšieho rozvoja spolupráce.

Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Kórejskej republike ocenilo predovšetkým „ dôležitú interakciu pohľadov zo strany krajiny investorov a zo strany krajín recipientov v oblasti podnikateľských záujmov.“

Projekt je spolufinancovaný Medzinárodným vyšehradským fondom.

Intenzívne sa rozvíjajúca spolupráca s čínskymi univerzitami

Rektor EU v Bratislave podpísal 7.6.2018 memorandum o porozumení so Shanghai University of International Business and Economics.

Šariš obliekol svoje pivá do unikátneho šatu

Originálny dizajn plechoviek piva Šariš milujú obchodníci, jedinečnú chuť zas svetoví odborníci.

Chcete zažiť skvelú dovolenku 2018? Na toto netreba zabudnúť!

Asi jedným z najčastejších letných problémov sú tráviace ťažkosti.

Events you should not miss during your visit in Bratislava

For anyone looking to spend their summer in Bratislava, there is a great time to be had.