Obchodné vzťahy krajín V4 a Kórejskej republiky

Kórejská republika predstavuje jedného z najvýznamnejších obchodných partnerov strednej Európy. Potenciálom ich budúcej spolupráce sa zaoberali dve konferencie organizované Ekonomickou univerzitou.

Rozvoj obchodu medzi štátmi Európskej únie a juhovýchodnej Ázie je v súčasnosti aktuálnou témou predovšetkým z pohľadu globalizácie a rozširovania produkčných a odbytových možností krajín. Štáty Vyšehradskej skupiny sú druhým najväčším obchodným partnerom Kórejskej republiky. Preto je dôležité identifikovať potenciál a trendy ich budúcej vzájomnej spolupráce.

Otázkou rozvoja obchodu v priestore strednej Európy, ako aj medzi krajinami V4 a Kórejskou republikou sa zaoberala vedecká konferencia , ktorá sa uskutočnila na pôde Ekonomickej univerzity v Bratislave v dňoch 22. - 24. júna 2015 a workshop, ktorý sa uskutočnil 14. - 15. septembra 2015 na pôde Národnej univerzity v Busane v Kórejskej republike. Obidve podujatia boli realizované ako súčasť projektu  Vzájomné obchodné a investičné vzťahy medzi Kórejskou republikou a krajinami V4, ktorého realizáciu podporilo Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Kórejskej republike.

1978848101536831466843166078543136029056239n-r338_res.jpg

Fakulta medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity v Bratislave spolu s partnermi z Vysokej školy ekonomickej v Prahe, Univerzity Corvinus v Budapešti ako aj Centra EÚ, Národnej univerzity v Busane zhodnotili obchodné prostredie v krajinách Vyšehradskej štvorky, ako aj investície v jednotlivých priemyselných sektoroch. Diskutovali o súčasných obchodných vzťahoch krajín V4 a Kórejskej republiky a načrtli budúce smerovanie vývoja a potenciál ďalšieho rozvoja spolupráce.

Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Kórejskej republike ocenilo predovšetkým „ dôležitú interakciu pohľadov zo strany krajiny investorov a zo strany krajín recipientov v oblasti podnikateľských záujmov.“

Projekt je spolufinancovaný Medzinárodným vyšehradským fondom.

Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie

Zážitok je dobrý, mal by to zažiť každý.

Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?

Slovenskí farmári naplno využívajú skvelé vlastnosti našej pôdy. Vďaka tomu nájdeme na pultoch čerstvú domácu zeleninu a ovocie.

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018