Virtuálna registračná pokladnica pre každého o dva mesiace

Ďalších 150 000 podnikateľov, môže od 1.1. 2016 využívať bezplatnú aplikáciu finančnej správy – virtuálnu registračnú pokladnicu.

Ďalších 150 000 podnikateľov môže od 1. januára 2016 využívať bezplatnú aplikáciu finančnej správy – virtuálnu registračnú pokladnicu (VRP). Prístupná je cez počítač alebo smartfón. Žiadosť o pridelenie kódu treba podať čo najskôr.

Aplikáciu VRP spustila finančná správa do prevádzky 1. apríla tohto roku. Za prvých 6 mesiacov jej fungovania využilo túto službu viac ako 20-tisíc podnikateľov, ktorým vznikla povinnosť viesť evidenciu tržieb. Od 1. januára 2016 už môžu prejsť na VRP všetci podnikatelia s ERP.

VRP je bezplatne prístupná online na portáli finančnej správy pre tých, ktorí mesačne nevydajú viac ako 1 000 pokladničných dokladov. Stačí mať internetové pripojenie. VRP je možné používať na klasickom stolovom počítači či notebooku, alebo prostredníctvom smartfónu cez mobilnú aplikáciu.

Finančná správa vyzýva podnikateľov, aby žiadosti podávali už v týchto dňoch. Môžu tak urobiť prostredníctvom elektronického formulára na portáli finančnej správy alebo osobne na daňovom úrade. Po overení údajov finančná správa podnikateľa zaregistruje a pridelí mu jedinečný kód. V bezpečnostnej obálke mu poštou prídu prihlasovacie údaje do aplikácie.

Oproti ERP má VRP viacero výhod. Je bezplatná a podnikateľ môže na jej prevádzku používať svoj počítač alebo mobilný telefón. Nie je potrebné viesť knihu VRP, ani vykonávať denné uzávierky. Keďže sa dáta ukladajú priamo na servery finančnej správy, odpadajú aj starosti s fiškálnou pamäťou.

Ďalšie informácie o virtuálnej registračnej pokladnici nájdete TU: https://www.financnasprava.sk/sk/podnikatelia/dane/virtualna-registracna-pokladni

Rezidenčná štvrť bez betónových plotov? Dá sa to aj na Slovensku

Viete si predstaviť bývanie, v ktorom pri prechádzaní sa neuvidíte betónový plot len zeleň? Nielen o tom sa dočítate v rozhovore.

Equal treatment is a must for successful companies of the future

Many talented people believe they need to leave the country to pursue an international career.

Aj v Poluse chránime vaše srdcia

29. septembra si v Polus City Center budete môcť dať bezplatne zmerať vaše BMI (index telesnej hmotnosti) a krvný tlak

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.