MetLife oslavuje 20 rokov pôsobenia na Slovensku

Poisťovňa MetLife vyrástla na zelenej lúke.

Poisťovňa MetLife oslavuje 20. výročie svojho pôsobenia na Slovensku. Licencia Národnou bankou Slovenska jej bola udelená koncom septembra 1995 a spoločnosť vtedy vyrástla doslova na „zelenej lúke“.

Poisťovňa vydala za celé toto obdobie až 954.000 poistiek a poskytuje celkové poistné krytie klientom vo výške viac ako 32,427 miliardy eur. Počas 20 rokov pôsobenia vyplatila poistné plnenia vo výške 88,666 milióna eur a aktuálne má takmer 10-percentný podiel na trhu životného poistenia. V tomto segmente si dlhodobo udržiava pozíciu lídra. Za 20 rokov svojho pôsobenia na slovenskom trhu sa poisťovňa MetLife, predtým známa ako Amslico alebo Prvá Americko-slovenská poisťovňa, stala synonymom finančnej istoty s konzervatívnym prístupom k financiám, ktoré jej zverili jej klienti. V súčasnosti má približne až 600.000 klientov. Základnou filozofiou poisťovne MetLife je poskytovanie už spomínanej finančnej istoty, kde zákazník a rodina sú stredobodom pozornosti. Súčasťou dlhodobej produktovej stratégie spoločnosti MetLife je segmentácia, na základe ktorej spoločnosť vytvorila produkty pre rozličné segmenty klientov. Tieto sú zamerané napríklad na skupiny žien, mužov, detí, dôchodcov, zákazníkov s hypotékami a podobne. Spoločnosť za spomínané 20-ročné obdobie pôsobenia na Slovensku ani raz nevykázala stratu. Za šesť mesiacov tohto roka slovenský MetLife dosiahol hrubý predpis poistného 66,928 milióna eur. Technické rezervy, ktoré slúžia na krytie záväzkov do budúcnosti, predstavovali v uvedenom období 541,755 milióna eur. MetLife od začiatku tohto roka úspešne komunikovala a zavŕšila zmenu značky z MetLife Amslico na MetLife.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.