Prestriete aj vy jeden vianočný tanier navyše?

Darovať niekomu príjemné Vianoce môže byť darčekom, ktorý prinesie príjemnú atmosféru a poteší obe strany.

Darovať príjemné Vianoce niekomu inému môže byť darčekom, ktorý prinesie príjemnú atmosféru, kde by inak chýbala a poteší obe strany.

Stres, zhon a zbesilé zháňanie darčekov. Realita predvianočného času nám pomaly opäť klope na dvere. Koho čím potešiť... Možno nám v rozhodovaní pomôže, ak sa na chvíľku zastavíme, zabudneme na svet darov a pozrieme sa na Vianoce ako na sviatok, ktorý nám všetkým má priniesť pokoj a dobrý pocit. Kúpiť si ho, síce, nevieme, ale získať sa dá ľahko. Napríklad tým, že pomôžeme prežiť pekné Vianoce iným.

Práve o to sa už po 14. raz usiluje aj Nadácia Orange prostredníctvom grantového programu Darujte Vianoce. Ochotným a aktívnym ľuďom takto umožňuje pomáhať druhým a priniesť pekné sviatky tam, kde by inak chýbali. Stačí sa len poobzerať okolo seba a pomyselný štedrovečerný tanier navyše naplniť pomocou ľuďom v okolí. Pomoc možno potrebuje vaša susedka - osamelá mamička s troma deťmi alebo chorľavá dôchodkyňa, od ktorej si na ulici kupujete pažítku a viete, že by súrne potrebovala nový invalidný vozík. Väčšina z nás pozná niekoho, kto vďaka našej všímavosti môže prežiť krajšie Vianoce.

Ako môžete jednoducho pomôcť tiež?

Ak chcete do prázdneho taniera prispieť aj vy svojim kúskom, ešte do 11. novembra sa môžete zapojiť do grantového programu Darujte Vianoce vyplnením žiadosti o podporu na www.nadaciaorange.sk. Nadácia Orange medzi prihlásené príbehy celkovo prerozdelí 50-tisíc eur. Alebo si od 25. novembra na darcovskom portáli www.dakujeme.sk vyberte projekty, ktoré sú vášmu srdcu blízke a podporte ich, aby tak aj ľudia v núdzi mohli zažiť  ich príjemnú atmosféru. Navyše, aj za každý paušál, internet, televíziu alebo inú službu zakúpenú v Orangei od 30. októbra do 30. novembra 2015, poputuje 50 centov do grantového programu. Spolu tak máme jedinečnú šancu prestrieť pomyslený jeden tanier navyše pre všetkých, ktorí túžia po pekných a štedrých Vianociach, no bez pomoci by si ich užiť nemohli.

Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie

Zážitok je dobrý, mal by to zažiť každý.

Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?

Slovenskí farmári naplno využívajú skvelé vlastnosti našej pôdy. Vďaka tomu nájdeme na pultoch čerstvú domácu zeleninu a ovocie.

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018