Suchý intímny problém – máte ho aj vy?

Suché intímne prostredie môže trápiť každú ženu. Najviac sa s ním trápia ženy po menopauze a čerstvé matky, ktoré koja.

Suché intímne prostredie môže trápiť každú ženu. Najviac sa s ním trápia ženy po menopauze a čerstvé matky, ktoré koja.

So suchosťou pošvy sa stretávajú najmä ženy s nízkou hladinou estrogénu. „Suchosť pošvy vzniká kvôli hormonálnemu stavu počas dojčenia, kedy žena nemenštruuje a je prirodzene chránená pred ďalším možným otehotnením. Ženy po menopauze často pociťujú suchosť a pálenie najmä pokiaľ ešte chcú sexuálne žiť. Lubrikácia u nich trvá dlhšie alebo je nedostatočná,“ hovorí gynekologička MUDr. Zora Vasiľová. Problémy však môžu trápiť aj ženy podstupujúce rádioterapiu alebo chemoterapiu, tie, ktoré podstúpili gynekologický zákrok alebo ženy dlhodobo užívajúce hormonálnu antikoncepciu.

Čo sa deje pri suchosti pošvy?

Nedostatočná tvorba pošvového sekrétu môže spôsobovať aj odmietanie pohlavného styku. Ten býva pri nedostatočnej vlhkosti bolestivý, čo spôsobuje zranenia na sliznici, ktoré nielen prehlbujú bolesť, ale podporujú aj šírenie infekcií či pohlavných chorôb.

Aké je riešenie problému?

Nový vaginálny gél Hydrofemin obsahuje dve účinné zložky. Kombináciou kyseliny hyalurónovej a kyseliny mliečnej je možné navrátiť príjemnú vlhkosť do intímnej oblasti.

• Kyselina hyalurónová je prirodzenou súčasťou ľudského tela. Vytvára ochranný povlak, ktorý zvhčuje, chráni, zabraňuje prenikaniu a rastu patogénnej flóry, urýchľuje prirodzený proces hojenia a regeneráciu poškodenej sliznice a podporuje prirodzené protizápalové procesy.
  • Kyselina mliečna vytvára potrebné, prirodzene kyslé prostredie v pošve, a tak udržiava mikrobiálnu rovnováhu a zabraňuje šíreniu patogénnych baktérií.

Doktorka Vasiľová poukazuje aj na pohodlnejšie používanie: „Aplikácia vo forme gélu je pre ženy jednoduchšia a praktickejšia.“

Viac info nájdete na hydrofemin.sk

HYD PR 1115 SK

hydrofemin-skat-490x251-r204_res.jpg

Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie

Zážitok je dobrý, mal by to zažiť každý.

Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?

Slovenskí farmári naplno využívajú skvelé vlastnosti našej pôdy. Vďaka tomu nájdeme na pultoch čerstvú domácu zeleninu a ovocie.

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018