Návod ako ušetriť za účtovný program

Zdajú sa vám peniaze, ktoré platíte za účtovný program vysoké? Chcete platiť menej? Výrazne menej? Vieme ako na to a poradíme vám.

Zdajú sa vám peniaze, ktoré platíte za účtovný program vysoké? Chcete platiť menej? Výrazne menej? Vieme ako na to a poradíme vám.

História účtovných programov

Na začiatku boli účtovné knihy. S príchodom počítačov sa účtovné knihy začali evidovať v elektronickej forme. Prvé účtovné evidencie iba kopírovali papierovú podobu účtovných kníh.

S masovým rozšírením počítačov sa účtovné programy zlepšili a priniesli okrem „hlúpej“ evidencie účtovných zápisov aj nástroje na rýchlejšie účtovanie, analýzu, tvorbu výkazov a spracovanie účtovnej závierky.

Po desaťročiach vývoja dospeli účtovné programy do stavu, že ich možnosti sú takmer nekonečné a na spracovanie účtovníctva si trúfnu aj neúčtovníci. Vedenie účtovníctva pomocou účtovného programu sa zjednodušilo, avšak vyžaduje to na druhej strane znalosť práce s počítačom.

Miesto účtovníka platíme IT-čkára

Počítačová gramotnosť je dnes nevyhnutnosťou, o čom nikto nepochybuje. Napísať list vo Worde, vytvoriť tabuľku v Exceli, či nakresliť obrázok sú veci, ktoré berieme ako samozrejmosť.

Ak ale niektorý z programov nefunguje, dostávame sa do situácie, v ktorej hľadáme pomoc počítačového odborníka.

V minulosti sme si platili skúsených účtovníkov. Dnes ich prácu hravo zastanú aj začínajúci účtovníci, ale musíme si platiť počítačových odborníkov, aby program účtovníkovi fungoval. Neustále je potrebné niečo inštalovať, aktualizovať a samozrejme zálohovať. Raz nefunguje tlačiareň, inokedy sa zasa nedá nainštalovať legislatívna aktualizácia atď.

Náklady na údržbu programov a opravy počítačov sú mnohonásobne vyššie ako náklady investované do nákupu licencie a nových verzií účtovného programu. Vašu peňaženku nezaťažuje cena účtovného programu, ale služby spojené s jeho prevádzkou. Pozrite sa do účtovníctva a porovnajte si koľko ste zaplatili za program a koľko za služby spojené s údržbou programov a výpočtovej techniky.

Ak chcete naozaj ušetriť, nehľadajte lacnejší účtovný program. Prejdite na účtovný program , ktorý minimalizuje potrebu údržby výpočtovej techniky, programu a  zálohovania dát.

Náklady zásadne znižuje iba online účtovníctvo

Online účtovníctvo vzniklo ako odpoveď na nedostatky a obmedzenia klasických účtovných programov.

Zníženie prevádzkových nákladov, zrušenie potreby inštalácií, aktualizácií a zálohovania sú výhody, ktoré online účtovníctvo prináša.

Okrem týchto základných výhod získate pri používaní online účtovníctva aj ďalšie benefity. Účtovný systém , faktúry , daňové priznania a všetky ostatné informácie máte dostupné kedykoľvek a odkiaľkoľvek. Môžete použiť počítač, tablet, či smartfón. Ak sa váš počítač pokazí, žiadne údaje nestratíte. Sadnete k druhému počítaču, či tabletu a pokračujete tam, kde ste skončili.

Používať online účtovníctvo je jednoduché a bezpečné . Je to múdre rozhodnutie, ktoré šetrí vašu peňaženku.

Zdroj: http://www.humanet.sk

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.