Prestriete aj vy jeden vianočný tanier navyše?

Za peniaze si nedokážeme kúpiť zdravie, lásku ani dobrý pocit. Na získanie toho posledného však stačí málo.

Ani za všetky peniaze sveta si nedokážeme kúpiť zdravie, lásku ani dobrý pocit. Na to, aby sme získali to posledné však občas stačí naozaj málo.

Napríklad to, že malým kúskom pomoci potešíme niekoho iného. Kedykoľvek. O to zvlášť však v predvianočnom čase. Už naši predkovia prestierali na štedrovečerný stôl jeden tanier navyše. Pre prípad, že by sa objavil pocestný, alebo niekto, kto je odkázaný na pomoc druhých. Ten pomyselný tanier môžeme pre ľudí, ktorí to potrebujú najviac, naplniť aj dnes. Aj tento rok Nadácia Orange cez grantový program Darujte Vianoce dáva ľuďom v núdzi šancu prežiť vianočné sviatky dôstojne a čo najpríjemnejšie. Zapojiť sa do neho mohli všetci  obetaví a dobrosrdeční ľudia, ktorí chceli darovať krajšie sviatky niekomu inému a priniesť tak čaro Vianoc tam, kde by inak chýbalo. Stovky zaslaných príbehov so žiadosťou o spríjemnenie vianočného obdobia svedčia o tom, že na Slovensku je dobrých ľudí neúrekom.

A pomôcť svojim kúskom môže prakticky každý. Za zákazníkov Orangeu, ktorí si v období do 30. novembra kúpia paušál alebo inú službu, prispeje operátor do grantového programu Darujte Vianoce Nadácie Orange sumou 50 centov. Celková suma sa potom priráta k 50 000 eur, ktoré prerozdelí Nadácia Orange v programe Darujte Vianoce.

Tam ale pomoc nekončí. Individuálnym príspevkom môže každý od 25. novembra na darcovskom portáli www.dakujeme.sk podporiť príbeh či príbehy, ktoré ho najviac oslovili a priniesť tak niekomu radostnejšie sviatky. Nadácia Orange každý takýto dar znásobí rovnakou sumou. Možností je teda viac, stačí sa na Vianoce opäť obzrieť okolo a spraviť z nich sviatok, keď sa dobré skutky dejú častejšie. Spolu tak máme jedinečnú šancu prestrieť jeden tanier navyše pre všetkých, ktorí túžia po pekných a štedrých Vianociach, no bez pomoci by si ich užiť nemohli.

Riešenie kolízií áut - exkluzivní autokamera MiVue 766 WiFi

Mio MiVue 766 Wifi zaznamená jízdu senzorem Sony a s GPS, upozorní na nehody, má dotykový displej, upozornění na radary ad. funkce

Venujte na Vianoce darček plný informácií!

Darujte svojim najbližším hodnotné informácie po celý rok s predplatným SME.sk

Problém s darčekom? 10 perfektných tipov na Vianočné darčeky!

Prinášame vám niekoľko super tipov na darčeky pre celú rodinu, ktoré potešia nie len pod Vianočným stromčekom ale aj po sviatkoch.

Slovensko bude vo svete reprezentovať projekt Zachráň včely

Slovensko patrí k špičke v oblasti technológií a projekt Zachráň včely je toho dôkazom.