Piatok, 26. apríl , 2019

Založenie s.r.o.: Súhlas správcu dane, založenie živnosti

Na začiatok procesu založenia s.r.o. je potrebné požiadať colnú správu alebo finančnú správu o súhlas správcu dane so zápisom spoločnosti do obchodného registra. Musíte si založiť živnosti a súčasťou sú pripravené zakladateľské listiny budúcej s.r.o..

zalozenie-sro-r985_res.jpg

Súhlas správcu dane

"Založiť s.r.o. spoločnosť nemôže osoba, ktorá má nedoplatky na daniach alebo cle. Na preukázanie tohto stavu je potrebný súhlas správcu dane so zápisom spoločnosti do obchodného registra." upozorňuje Adama Greksa z P.I. Group, spoločnosti, ktorá sa zaoberá založením s.r.o.

Žiadosť je možné podať písomne poštou, elektronicky (musí obsahovať zaručený elektronický podpis) alebo osobne na príslušnom daňovom alebo colnom úrade podľa miesta trvalého pobytu každého zo zakladateľov spoločnosti s ručením obmedzeným.

"Súhlas správcu dane so zápisom do obchodného registra je vytvorený do 5 pracovných dní od podania žiadosti, ak výška nedoplatku na daniach a clách nepresiahne 170 €. Osoby - zakladatelia s.r.o., ktoré nie sú daňovým subjektom (napr. trvalý pobyt mimo SR), môžu podať písomné čestné vyhlásenie, že zakladateľ nemá povinnosť podľa osobitných predpisov," upozorňuje budúcich konateľov v založených s.r.o. Greksa

Živnostenské oprávnenie na podnikanie

Osvedčenie o živnostenskom podnikaní vydáva odbor živnostenského podnikania príslušného okresného úradu. Vyplníte formulár na ohlásenie predmetov živností. Na základe vybraných predmetov podnikania budete mať potom nárok prevádzkovať Vašu budúcu založenú s.r.o.

Špecifickou skupinou sú predmety činnosti, ktoré nie je možné zaradiť do živnostenského podnikania. Dotýka sa to architektov, lekárov, advokátov. Na získanie oprávnenia podnikať, sa postupuje podľa špecifických zákonov.

"Vydanie živnostenského oprávnenia na podnikanie pre založenú s.r.o. trvá najviac 3 dni. Je podmienené predložením zakladateľskej listiny alebo spoločenskej zmluvy. Priložte notársky overené splnomocnenie osoby vybavujúcej žiadosť a kolky za ohlásenie jednotlivých živnosti," oboznamuje Adam Greksa zo "založenie sro" spoločnosti P.I. GROUP.

Tipy od sprievodkyne: Ako si užiť dovolenku na nádhernej Ischii?

Hodinky odložte, čas tu nikomu nič nehovorí, hovorí sprievodkyňa.

Arca Brokerage House mala úspešný rok 2018

Obchodník s cennými papiermi Arca Brokerage House pokračoval v roku 2018 s výrazným rastom aktív pod svojou správou.

5 funkcií ČSOB SmartBankingu, ktoré vám ušetria čas

ČSOB svoje mobilné bankovníctvo zdokonaľuje už 9 rokov.

Enviro deň v Košiciach prinesie zábavu aj osvetu

Planétu máme len jednu a čím skôr ju začneme chrániť, tým lepšie.