Strojarina nie je horor!

Ste mladý a komunikatívny? Ovládate dva svetové jazyky a prácu s počítačom? Ste pripravený pracovať s plným nasadením? Chcete zarábať viac ako tisíc eur mesačne a cestovať po celom svete?

Strojárstvo je jedným z najvýznamnejších odvetví na Slovensku. Táto výroba odjakživa patrila k nosným pilierom slovenského hospodárstva. Strojárina je ako počítačová hra s reálnym výsledkom. V počítači programujete veci, ktoré potom zo strojov vychádzajú. Je to remeslo, pri ktorom dávate plánom život. Pod vašimi rukami vznikajú reálne výrobky niekedy až umeleckých tvarov a v stotinovej presnosti. A na konci to všetko do seba pekne zapadne. Strojári patria k najdôležitejším pracovníkom na svete. Sú zodpovední takmer za všetko, čo nám život uľahčuje a spríjemňuje. Strojárov môžeme nájsť v strojárskych, stavebných, elektrotechnických podnikoch a v službách. Stretávame ich však vo všetkých technologických prevádzkach priemyselných závodov. Špecifické uplatnenie majú v energetike, v hutníctve, či v doprave. Uplatnenie nájdete aj v televízií, v televíznych štúdiách, vo video-priemysle, v opravovniach optických prístrojov a takto by sme mohli pokračovať. Strojnícka fakulta STU v Bratislave vám ponúka možnosť získať univerzálne technické vzdelanie. Za obdobie svojej existencie si fakulta výrazne upevnila postavenie významnej vedecko-výskumnej inštitúcie v oblasti strojárstva na Slovensku i v zahraničí.

img0746-r426_res.jpg
 Študenti spolu s dvoma formulami, ktoré zostrojili na Strojníckej fakulte.

Dokazujú to aj naši strojní inžinieri, ktorí sa uplatňujú nielen v klasickom strojárskom priemysle, ale aj v automobilovom, elektrotechnickom, potravinárskom, chemickom priemysle, v energetike a všade tam, kde sa prevádzkujú strojnotechnologické zariadenia. Mnohí z našich úspešných absolventov vďaka štúdiu na Strojárskej fakulte v Bratislave dosiahli významné postavenie vo svetových firmách, akými sú Volkswagen, PSA Peugeot Citroën, Siemens, IBM, BMW, CEO e-Sense Slovakia a ďalšie. Máme menej ako 2 % nezamestnanosť a naši absolventi zarábajú v priemere 1 000 eur a viac. Pracovať môžete začať častokrát už popri štúdiu, keďže fakulta spolupracuje s desiatkami významných priemyselných podnikov, nevýrobnými organizáciami, univerzitami na Slovensku a v zahraničí. Ako jediná fakulta v regióne strednej a východnej Európy máme tri tímy formúl, ktoré sa každoročne zúčastňujú súťaží po celej Európe (Silverstone, Hockenheim, Hungaroring, Turín.) Dve skupiny študentov sa každoročne zúčastňujú súťaží Formula Student SAE and Formula Student SAE Electric a ďalšia skupina sa venuje Shell Eco-marathon - súťaži o vozidlo s najnižšou spotrebou na 1 l paliva.
Pre viac informácii navštívte našu webovú stránku:
www.sjf.stuba.sk alebo nás „lajknite“ na Facebooku: Strojnícka fakulta STU BA.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.

Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?

Prinášame vám niekoľko cestovateľských tipov, za ktorými nemusíte cestovať ďaleko.

Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali

Súhlasíte s tým, že na Slovensku sú zimné športy veľmi populárne?

Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut

Oproti ostatným krajinám Vyšehradskej štvorky boli u nás vozidlá najmladšie, no aj raz tak drahé