XX. seminár Ivana Poliačka

XX. seminár Ivana Poliačka s medzinárodnou účasťou na tému „Trvalo udržateľný rozvoj cestného staviteľstva“

Pod záštitou dekana Stavebnej fakulty STU v Bratislave profesora Ing. Stanislava Unčíka, PhD. sa konal v dňoch 18. až 20. novembra 2015 v Jasnej už XX. seminár s medzinárodnou účasťou na tému „Trvalo udržateľný rozvoj cestného staviteľstva“. Konal sa na počesť dlhoročného pracovníka CVVL Katedry dopravných stavieb Ing. Ivana Poliačka, CSc., ktorý zomrel pred 21 rokmi.

Pán Ing. Poliaček, CSc. bol významným odborníkom v oblasti cestného staviteľstva. Venoval sa hlavne mechanike vozoviek,  cestnej geotechnike, výstavbe a navrhovaniu cestných vozoviek. Aj téma tohtoročného seminára „Trvalo udržateľný rozvoj cestného staviteľstva“ je vlastne takým súhrnom aktivít, ktorým sa pán inžinier Poliaček venoval.

spomienka na ing. poliačka, csc.

Seminára sa zúčastnilo 105 odborníkov z oblasti cestného hospodárstva, výrobných firiem, odborníci z výskumných zložiek a technických univerzít zo Slovenska a aj zo zahraničia (tentokrát z Poľska a ČR).Väčšina starších účastníkov patrila ešte medzi študentov, ktorých pán Ing. Poliaček učil a v začiatkoch ich odbornej praxe aj „patrónoval“. Bol nielen výborným odborníkom, ale aj vynikajúcim učiteľom a dobrým kolegom.

predsednícky stôl

Na seminár bolo prihlásených 25 príspevkov v šiestich sekciách. Problematika jednotlivých sekcií sa dotýkala faktorov trvalo udržateľného rozvoja, problematike cestných stavebných materiálov, asfaltových vozoviek, cementobetónových vozoviek aplikácií geosyntetických materiálov najmä do konštrukcií asfaltových vozoviek. Samostatnú sekciu tvorili postery venované problematike výskumu v cestnom staviteľstve.

príhovor pána dekana prof. ing. stanislava unčíka, phd.

Seminár Ivana Poliačka je už historicky overenéfórum odborníkov z oblasti cestného staviteľstva, ktoré nielen informuje o nových možnostiach a materiáloch, ale hlavne je platformou pre výmenu dlhoročných skúseností. Vždy je to však priateľské odborné stretnutie.

odborný garant seminára prof. ing. ivan gschwendt, drsc.

doc. Ing. Katarína Bačová, PhD.,

Katedra dopravných stavieb Stavebná fakulta STU v Bratislave

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.