Utorok, 22. október, 2019 | Meniny má Sergej

XX. seminár Ivana Poliačka

XX. seminár Ivana Poliačka s medzinárodnou účasťou na tému „Trvalo udržateľný rozvoj cestného staviteľstva“

Pod záštitou dekana Stavebnej fakulty STU v Bratislave profesora Ing. Stanislava Unčíka, PhD. sa konal v dňoch 18. až 20. novembra 2015 v Jasnej už XX. seminár s medzinárodnou účasťou na tému „Trvalo udržateľný rozvoj cestného staviteľstva“. Konal sa na počesť dlhoročného pracovníka CVVL Katedry dopravných stavieb Ing. Ivana Poliačka, CSc., ktorý zomrel pred 21 rokmi.

Pán Ing. Poliaček, CSc. bol významným odborníkom v oblasti cestného staviteľstva. Venoval sa hlavne mechanike vozoviek,  cestnej geotechnike, výstavbe a navrhovaniu cestných vozoviek. Aj téma tohtoročného seminára „Trvalo udržateľný rozvoj cestného staviteľstva“ je vlastne takým súhrnom aktivít, ktorým sa pán inžinier Poliaček venoval.

spomienka na ing. poliačka, csc.

Seminára sa zúčastnilo 105 odborníkov z oblasti cestného hospodárstva, výrobných firiem, odborníci z výskumných zložiek a technických univerzít zo Slovenska a aj zo zahraničia (tentokrát z Poľska a ČR).Väčšina starších účastníkov patrila ešte medzi študentov, ktorých pán Ing. Poliaček učil a v začiatkoch ich odbornej praxe aj „patrónoval“. Bol nielen výborným odborníkom, ale aj vynikajúcim učiteľom a dobrým kolegom.

predsednícky stôl

Na seminár bolo prihlásených 25 príspevkov v šiestich sekciách. Problematika jednotlivých sekcií sa dotýkala faktorov trvalo udržateľného rozvoja, problematike cestných stavebných materiálov, asfaltových vozoviek, cementobetónových vozoviek aplikácií geosyntetických materiálov najmä do konštrukcií asfaltových vozoviek. Samostatnú sekciu tvorili postery venované problematike výskumu v cestnom staviteľstve.

príhovor pána dekana prof. ing. stanislava unčíka, phd.

Seminár Ivana Poliačka je už historicky overenéfórum odborníkov z oblasti cestného staviteľstva, ktoré nielen informuje o nových možnostiach a materiáloch, ale hlavne je platformou pre výmenu dlhoročných skúseností. Vždy je to však priateľské odborné stretnutie.

odborný garant seminára prof. ing. ivan gschwendt, drsc.

doc. Ing. Katarína Bačová, PhD.,

Katedra dopravných stavieb Stavebná fakulta STU v Bratislave

Ako jazdí VW T-Roc s výkonom 300 koní?

Zaviedli nás na tie najkrajšie šoférske cesty v južnom Francúzsku, aby sme si vyskúšali nový T-Roc R.

IT je dokonalá ukážka slovenskej kreativity. Tretia časť

Ítečkári sa v tom čase fotili všade, len nie za počítačmi.

V prvom roku fixný výnos až do 8,5 % ročne

Vybrané dlhopisy teraz nakúpite s výnimočným benefitom