V Záhorskej Bystrici sa konečne vybuduje svetelná križovatka

V rámci tzv. poslaneckých priorít sa Romanovi Weinštukovi, poslancovi Mestského zastupiteľstva, podarilo do rozpočtu mesta zaradiť 300 000 eur na vybudovanie svetelnej križovatky v Záhorskej Bystrici.

Ide o frekventovanú križovatku na uliciach Československých tankistov – Bratislavská, po ktorých prejdú denne tisícky áut. Odvtedy, čo bola táto križovatka projektovaná, bol nárast dopravy enormný, takže križovatka v súčasnosti nespĺňa požadované kapacity, hlavne počas ranných a večerných dopravných špičiek.

Zaradenie do mestského rozpočtu a schválenie kapitálových výdavkov vo výške 300 000 eur je veľkým úspechom poslaneckého Klubu pre Bratislavu a poslanca Romana Weinštuka, ktorý je jeho členom.

„Križovatka je kvôli neprehľadnosti nebezpečná pre vodičov aj chodcov. Obyvatelia Záhorskej sa na toto miesto, kde denne hrozia dopravné nehody, sťažujú už niekoľko rokov. Preto som rád, že sa mi podarilo do rozpočtu mesta presadiť túto investíciu a zlepšiť tak podmienky dopravy v tejto mestskej časti“, povedal Roman Weinštuk.

Celková predpokladaná investícia na vybudovanie križovatky je 380 000 eur. Výstavbu by zvyšnou sumou 80 000 eur mala spolufinancovať aj mestská časť.

„Vybudovať svetelnú križovatku na tomto mieste sa nepodarilo niekoľko rokov. Verím, že teraz sa to aj vďaka dobrej práci a podpore Klubu pre Bratislavu podarí a že nová svetelná križovatka v Záhorskej pomôže nielen zlepšiť plynulosť premávky, ale predovšetkým zvýšiť jej bezpečnosť pre vodičov a chodcov“, povedal na záver Roman Weinštuk.

Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností

Povinnosť má každý, kto v roku 2017 predal alebo nadobudol nehnuteľnosť.

Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných

Ak neviete, či chcete štýlové alebo praktické auto, hatchback alebo SUV, či dokonca ktorú farbu si vybrať, skúste T-Roc.

Tipy pre atraktívne poprsie po dojčení. Plastike povedzte nie

Máte za sebou obdobie dojčenia, no vaše prsia na tie pôvodné vôbec nepodobajú? Našťastie to nemusí byť trvalá zmena.

Stanovisko spoločnosti Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán

Naša advokátska kancelária nemôže štátu zaplatiť DPH a daň z príjmu za rok 2017 zo zablokovanej odmeny.