Laureátkou ocenenia Srdce na správnom mieste je Alžbeta Zemanová

Vďaka Nadácii Orange a programu Darujte Vianoce mohla tohtoročná laureátka ocenenia Srdce na správnom mieste Alžbeta Zemanová pomôcť mnohým.

Vďaka Nadácii Orange a programu Darujte Vianoce mohla tohtoročná laureátka ocenenia Srdce na správnom mieste Alžbeta Zemanová pomôcť mnohým.

Nadácia Orange každoročne oceňuje výnimočnú osobnosť, ktorá dlhodobo a nezištne pomáha druhým prostredníctvom programu Darujte Vianoce. Za svoj ľudský a citlivý prístup voči svojmu okoliu bola tento rok ocenená sociálna pracovníčka pani Alžbeta Zemanová z Mojmíroviec. To, že má srdce na správnom mieste dokazuje už šesť rokov aj zasielaním žiadostí o pomoc do programu Darujte Vianoce, vďaka čomu pomohla už mnohým ľuďom.

Do aktuálneho ročníka programu Darujte Vianoce zaslala až osem príbehov. Bol medzi nimi aj príbeh šesťčlennej rodiny, ktorá vďaka Betke Zemanovej bude môcť nakúpiť potraviny na štedrovečerný stôl. Niektorí z nás si ani nevedia predstaviť, akú radosť zažije päť detí spoločne so svojou mamou, keď zahryznú do chutnej vianočnej vianočky. Pre ľudí, ktorí by chceli začať pomáhať druhým má Betka Zemanová jasný odkaz: „ V prvom rade je dôležité vedieť, že človek chce pomáhať. Ak má toto jasne v sebe zadefinované, potom už nie je ťažké začať a nájsť si oblasť či konkrétnu organizáciu, v ktorej sa chce realizovať. Veľmi ma teší zistenie, že aj svojou prácou som inšpirovala mnohých ľudí z môjho okolia. Ľuďmi sme vtedy, keď sa ako ľudia správame. Keď nie sme takí povrchní, že len niečo zbadáme a hneď to zaškatuľkujeme. Mali by sme najprv ľudí spoznať, dať každému šancu a snažiť sa pomáhať jeden druhému,“ povedala sympatická laureátka.

Do programu Darujte Vianoce bolo tento rok prihlásených rekordných 673 žiadostí. Medzi vianočné príbehy v tomto roku rozdelí Nadácia Orange 91 849 eur, pričom z vlastných zdrojov vyčlenila sumu 60 000 eur. K nej sa pridal opäť aj Orange, ktorý už po druhýkrát spojil svoju vianočnú ponuku s charitatívnym účelom. Za každú kúpu paušálu či inej služby, ktorú realizovali jeho zákazníci v čase od 30.10. do 6.12. prispel do programu Darujte Vianoce ďalšími 50-timi centami. Vďaka nákupom svojich zákazníkov tak na pomoc ľuďom v núdzi venoval Orange celkovo 31 849 eur. Niektoré vianočné príbehy sa ešte stále uchádzajú o finančné príspevky od individuálnych darcov na darcovskom portáli www.dakujeme.sk. Každý takýto príspevok Nadácia Orange ešte znásobuje rovnakou sumou, až do výšky požadovanej sumy.

Prihláste sa a vložte PR článok

Vyrábajú v malom, no presadili sa. Sessler a Farmárske lupienky

Už ich dostanete dokonca aj v Kauflande.

Nová michalovská nemocnica otvorí brány: toto musíte vidieť!

Nová nemocnica je na svete a len dni ostávajú do jej otvorenia.

Čerešne - miesto, kde môžete žiť podľa seba

Všestranná funkčnosť, nadčasovosť a dizajn - atribúty projektu, aký nemá v Bratislave obdobu. Vzniká komplexný priestor na žitie.

Ochráňte pred zlodejmi celé vozidlo vďaka VAM Akustik

Vaše auto stojí pred domom a vy striehnete, pretože ste videli na ulici podivné indivíduá.